Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Poszukuję kolumn podłogowych w budżecie max. 3000zł do wzmacniacza Cyrus-a One grającego ze streamerem Nuprime Omnia Wr-1.

Pomieszczenie ~28m kw. Interesuje mnie żywe, szczegółowe brzmienie bez natarczywej góry - może być lekko ocieplone.

Moje typy:

- Polk Audio Signature S55

- Heco Aurora 700

Proszę o opinię :)

Napisano
8 godzin temu, Tomasz Cieśliński napisał:

Interesuje mnie żywe, szczegółowe brzmienie bez natarczywej góry - może być lekko ocieplone.

Na temat Heco nie wypowiem się, bo nie znam, natomiast Polk to owszem, żywe brzmienie, z tym że moim zdaniem bardziej ostre niż szczegółowe no i raczej nie ocieplone. Jeżeli mógłbyś delikatnie podnieść budżet to fajną propozycją mogłyby być KEF Q 750. To kolumny grające ciepłej ale z rozdzielczą górą, przyjemną średnicą i mocnym basem. Na olx masz je za ok 3400 zł. Mi granie ich mniejszej wersji (q350) z Cyrusem bardzo odpowiadało. https://m.olx.pl/oferta/kolumny-kef-q-750-1-wlasciciel-maskownice-gwarancja-kartony-CID99-IDIFAFa.html

Napisano

Cześć,
jeśli szukasz brzmienia szczegółowego ale bardziej po muzykalnej stronie to z tej dwójki lepszym rozwiązaniem byłyby Heco Aurora 700, które zapewnią większy spokój na górze. W zakładanym budżecie warto byłoby zwrócić uwagę na Q Acoustic 3050i, które zapewnią żywe brzmienie, z czystą ale nie nachalną górą. Bas jest mocny oraz zróżnicowany, a średnica soczysta. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny 

Napisano

Cześć,

zerknij na Audiosymptom i8 w wersji Carbon ( czarne przetworniki ), bardzo fajne połączenie z Cyrus One. Dobrze grają w większych pomieszczeniach, mają trochę cieplejszy charakter ale tubowy głośnik wysokotonowy daje radę.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano
48 minut temu, Na Temat Audio napisał:

Cześć,

zerknij na Audiosymptom i8 w wersji Carbon ( czarne przetworniki ), bardzo fajne połączenie z Cyrus One. Dobrze grają w większych pomieszczeniach, mają trochę cieplejszy charakter ale tubowy głośnik wysokotonowy daje radę.

Pozdrawiam,

Michał

Potwierdzam słuchałem w tej konfiguracji było super.

Napisano
3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Potwierdzam słuchałem w tej konfiguracji było super.

Ja słuchałem i6 z cyrusem i w tym budżecie watre rozważenia. Chyba, że myślisz o używkach, wtedy pole manewru znacznie się poszerza. 

Napisano
Dnia 26.03.2021 o 11:20, Tomasz Cieśliński napisał:

Witam,

Poszukuję kolumn podłogowych w budżecie max. 3000zł do wzmacniacza Cyrus-a One grającego ze streamerem Nuprime Omnia Wr-1.

Pomieszczenie ~28m kw. Interesuje mnie żywe, szczegółowe brzmienie bez natarczywej góry - może być lekko ocieplone.

Moje typy:

- Polk Audio Signature S55

- Heco Aurora 700

Proszę o opinię :)

Co prawda nie wiem jak zabrzmi ostatecznie z Cyrusem, ale spróbuj z Indianą Line Tesi 561. Miłe, zaokrąglone, przyjemne. One brzmi szybko i konkretnie, może to dobra droga do wspólnego związku :P

Napisano (edytowany)

Dziękuję za wszystkie opinie i podpowiedzi.

Brałem pod uwagę audiosymptom i6 ale ostatecznie dokonałem nieoczywistego wyboru: Acoustique Quality Wega 53 MKIII.

Aktualnie się wygrzewają ale już jest dobrze, a naturalna okleina (czarny jesion) cieszy oczy.

Pozdrawiam

IMG_5451.jpeg

Edytowano przez Tomasz Cieśliński