Tomasz Cieśliński Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 Witam, Poszukuję kolumn podłogowych w budżecie max. 3000zł do wzmacniacza Cyrus-a One grającego ze streamerem Nuprime Omnia Wr-1. Pomieszczenie ~28m kw. Interesuje mnie żywe, szczegółowe brzmienie bez natarczywej góry - może być lekko ocieplone. Moje typy: - Polk Audio Signature S55 - Heco Aurora 700 Proszę o opinię :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 8 godzin temu, Tomasz Cieśliński napisał: Interesuje mnie żywe, szczegółowe brzmienie bez natarczywej góry - może być lekko ocieplone. Na temat Heco nie wypowiem się, bo nie znam, natomiast Polk to owszem, żywe brzmienie, z tym że moim zdaniem bardziej ostre niż szczegółowe no i raczej nie ocieplone. Jeżeli mógłbyś delikatnie podnieść budżet to fajną propozycją mogłyby być KEF Q 750. To kolumny grające ciepłej ale z rozdzielczą górą, przyjemną średnicą i mocnym basem. Na olx masz je za ok 3400 zł. Mi granie ich mniejszej wersji (q350) z Cyrusem bardzo odpowiadało. https://m.olx.pl/oferta/kolumny-kef-q-750-1-wlasciciel-maskownice-gwarancja-kartony-CID99-IDIFAFa.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 Cześć, jeśli szukasz brzmienia szczegółowego ale bardziej po muzykalnej stronie to z tej dwójki lepszym rozwiązaniem byłyby Heco Aurora 700, które zapewnią większy spokój na górze. W zakładanym budżecie warto byłoby zwrócić uwagę na Q Acoustic 3050i, które zapewnią żywe brzmienie, z czystą ale nie nachalną górą. Bas jest mocny oraz zróżnicowany, a średnica soczysta. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Cześć, zerknij na Audiosymptom i8 w wersji Carbon ( czarne przetworniki ), bardzo fajne połączenie z Cyrus One. Dobrze grają w większych pomieszczeniach, mają trochę cieplejszy charakter ale tubowy głośnik wysokotonowy daje radę. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 48 minut temu, Na Temat Audio napisał: Cześć, zerknij na Audiosymptom i8 w wersji Carbon ( czarne przetworniki ), bardzo fajne połączenie z Cyrus One. Dobrze grają w większych pomieszczeniach, mają trochę cieplejszy charakter ale tubowy głośnik wysokotonowy daje radę. Pozdrawiam, Michał Potwierdzam słuchałem w tej konfiguracji było super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Potwierdzam słuchałem w tej konfiguracji było super. Ja słuchałem i6 z cyrusem i w tym budżecie watre rozważenia. Chyba, że myślisz o używkach, wtedy pole manewru znacznie się poszerza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Dnia 26.03.2021 o 11:20, Tomasz Cieśliński napisał: Witam, Poszukuję kolumn podłogowych w budżecie max. 3000zł do wzmacniacza Cyrus-a One grającego ze streamerem Nuprime Omnia Wr-1. Pomieszczenie ~28m kw. Interesuje mnie żywe, szczegółowe brzmienie bez natarczywej góry - może być lekko ocieplone. Moje typy: - Polk Audio Signature S55 - Heco Aurora 700 Proszę o opinię Co prawda nie wiem jak zabrzmi ostatecznie z Cyrusem, ale spróbuj z Indianą Line Tesi 561. Miłe, zaokrąglone, przyjemne. One brzmi szybko i konkretnie, może to dobra droga do wspólnego związku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Z tych dwóch które wymieniłeś to faktycznie lekkie ocieplenie uzyskasz przy Heco Aurora. Ewentualnie wspomniane Tesi 561 albo ELAC Debut Reference F5. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Cieśliński Napisano 30 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2021 (edytowany) Dziękuję za wszystkie opinie i podpowiedzi. Brałem pod uwagę audiosymptom i6 ale ostatecznie dokonałem nieoczywistego wyboru: Acoustique Quality Wega 53 MKIII. Aktualnie się wygrzewają ale już jest dobrze, a naturalna okleina (czarny jesion) cieszy oczy. Pozdrawiam Edytowano 30 marca 2021 przez Tomasz Cieśliński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts