HQ150 Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 (edytowany) Ale tu trzeba chłodzić i radiator z końcówką mocy i resztę wzmaka. Jako, że końcówka grzeje się najmocniej to nacisk na jej chłodzenie jest położony w pierwszej kolejności. To ona dostaje przy takim rozwiązaniu najzimniejsze powietrze. Takie rozwiązanie na razie się sprawdza , więc póki co nie zmieniam. Jeśli radiator ma 40 stopni to to powietrze użyte do chłodzenia reszty sprzętu też myślę się nadaje. Jako sprzęt jest kieszeni komody nie chciałem, żeby tam był zastój powietrza. Inni użytkownicy Icepowera 1200AS jak widzę zamykają go w szczelnej puszce tylko z metalowym dołem do którego przykręcają końcówkę. I też się im nic nie dzieje. Ja chciałem przedłużyć jego żywotność. Edytowano 24 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 (edytowany) 47 minut temu, Rega napisał: Czyli ECC82, a skoro o innym napięciu żarzenia to najprawdopodobniej PCC82. Z tego co się orientuję to chyba XCC82 One są rzadko stosowane ze względu na to inne napięcie i nie wiem czy faktycznie tak często są podrabiane. I dodatkowo można je kupić w bardzo dobrych cenach. Edytowano 24 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 Młody mi dzisiaj kończył projekt i zrobił płytkę PCB potrzebną do podłączenia czujników, wyświetlacza i atmegi z jego softem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 (edytowany) Ta płytka wygląda jakby Aztekowie ją wytrawiali :). Edytowano 26 czerwca 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 No tak to jest jak się amatorzy za to biorą. Ale ważne, żeby działała. Teraz pokryta kalafonią schnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 Nie chodzi, że amatorzy tylko, że wzór aztecki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 A to już już wyobraźnia młodego. Ja z tym nie miałem nic wspólnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 (edytowany) Mnie też się podoba, zupełnie jakby tam szyfr był ukryty. Zróbcie ten filmik, serio. Syn na pewno świetnie sobie z tym poradzi. Edytowano 26 czerwca 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 3 godziny temu, Asia napisał: Zróbcie ten filmik, serio. Syn na pewno świetnie sobie z tym poradzi. To na pewno ale co byśmy mieli na tym filmie pokazać? Przecież wygląd to i zdjęcia oddają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 "In motion" to zupełnie co innego. Choćby podświetlenie potencjometru. Ale jasne, nie będę już namawiać. Może tylko ja lubię ruchome obrazki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2021 5 minut temu, Asia napisał: Choćby podświetlenie potencjometru. A no fakt. To by można zrobić. Nie będzie to prędko bo teraz urlop w niedalekiej perspektywie ale do końca wakacji może się uda to zrobić. Teraz chcemy ten wyświetlacz włożyć i uruchomić. Potem ta regulacja podświetlenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 27 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2021 No muszę się przyznać, że te wczorajsza płytka poszła do kosza. Młody się pomylił i zrobił lustrzane odbicie:-) Ona będzie zabudowana z dwóch stron i tego nie wziął pod uwagę. I nóżki z atmegi nie pasowały. Musieliśmy zrobić nową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 30 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 (edytowany) Płytka chyba się udała( za drugim podejściem), bo wyświetlacz testowo działa. Na stole syna na razie ale to już coś. Był u mnie kolega dzisiaj z innego forum, który znał już brzmienie moich monitorów z accu. Chciał usłyszeć co klasa z D w towarzystwie lamp potrafi. Słuchał nagrań które dobrze zna z testów u mnie, kręcił głową i powtarzał niewiarygodne, niewiarygodne:-) Edytowano 30 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 No to elektronika i soft gotowy. Młody prace skończył teraz montaż. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 To kiedy wielki finał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Do finału daleko jeszcze. Na razie chcemy uruchomić sam wyświetlacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 No to pierwsze odpalenie. Na razie testowe ale działa. Częstotliwość pliku, tytuł kawałka, tytuł płyty, wykonawca, bitrate( na bieżąco się zmienia) znowu częstotliwość i ilość bitów tym razem pobierana z playera i drobne dane które będą zmienione. Na razie tam jest temperatura radiatora i dane z położenia drabinki rezystorowej ( teraz w kątach ale to będzie zmienione na 32 położenia drabinki). Wyświetlacz jest czarny z białymi napisami i dwoma czerwonymi kreskami. Nie wiem czemu na zdjęciu wychodzi niebiesko. Teraz wychodzi czarny ale nie widać czerwonych kresek. Ciężko to oddać na zdjęciu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Przeczytałem właśnie cały wątek, gratuluję pomysłu. Wygląd bajerancki, jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy. Żeby nie wyświetlacz to ciężko by było uwierzyć ze to gra 😉. Podziwiam takich ludzi co potrafią takie urządzenia zrobić i..., że tego zazdroszczę. Nie powiem, ze chciałbym usłyszeć muzykę z takiego sprzętu i powtórzyć wypowiedź twego kolegi...niewiarygodne 😃. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 (edytowany) 17 minut temu, Amarok napisał: Żeby nie wyświetlacz to ciężko by było uwierzyć ze to gra 😉. Mam świadków! 17 minut temu, Amarok napisał: Podziwiam takich ludzi co potrafią takie urządzenia zrobić i..., że tego zazdroszczę. Nic nie zazdrość tylko do dzieła. Przepis podałem:-) 17 minut temu, Amarok napisał: Nie powiem, ze chciałbym usłyszeć muzykę z takiego sprzętu i powtórzyć wypowiedź twego kolegi...niewiarygodne 😃. Widzę, że masz do mnie trochę kilometrów. Jakbyś był w okolicach Cieszyna to zapraszam. A może Ty byś skwitował słowami Ale lipa! Kto wie? Dla każdego coś innego. Edytowano 9 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Dzięki za zaproszenie, to drugi kraniec Polski, w twoich okolicach nigdy nie byłem, więc kto wie. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 11 godzin temu, HQ150 napisał: Przepis podałem:-) Nie myślałeś o masowej produkcji? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Nie:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 11 godzin temu, Amarok napisał: Dzięki za zaproszenie, to drugi kraniec Polski, w twoich okolicach nigdy nie byłem, więc kto wie. 😉 A potem na kawę do nas 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 17 minut temu, HQ150 napisał: Nie:-) Może kiedyś się do Ciebie zgłoszę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 (edytowany) Tanio nie będzie:-) Chyba że masz klientów z 10 ciu po 20 tzł za icelanD-a to możemy wejść w spółę:-) Edytowano 10 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts