Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

witam,

Panie ze żłobka chciałyby zakupić sprzęt grający do żłobka. Specjalnie użyłem słowa "grający", bo to kameralny żłóbek i nie chodzi o plenerowe czy koncertowe nagłaśnianie sali. Sala ma około 60m2 zdaje się, że około 3m wysoka i sprzęt ma służyć do grania. Dzieci słuchają piosenek, czasem słuchowiska.

Mimo tych niskich wymagań i tak chciałbym poprosić was o podpowiedź co warto kupić, no bo nie ma sensu płacić za sprzęt A, jeśli sprzęt B jest w podobnej cenie, a jest zwyczajnie znacznie lepszy.

Jedyne czego Panie oczekują to bluetooth i brak subwoofera, ze względu na zbędne gabaryty.
Zakres cen 500-1000.
 Z góry dziękuję.

Napisano

@Hemisys Powierzchnia spora, ale przecież nie będziesz do żłobka wstawiał jakichś kolumn podłogowych ;)

Myślę, że wieża pokroju Panasonic SC-PMX90 dałaby radę. Do wyrwania w okolicy 1000zł. Ma bluetooth, ma wejście USB, napęd CD.

Napisano
1 godzinę temu, faud napisał:

jbl partybox 100

Wg mnie takie imprezowe głośniki nie mają kompletnie sensu jeśli mają też być puszczane wszelkiego rodzaju słuchowiska. Wokale i dialogi są fatalnie słyszane z takich sprzętów. Będą dudniące, niewyraźne. To brzmienie nastawione na bas, efekciarstwo.

Napisano
1 godzinę temu, Hemisys napisał:
2 godziny temu, Hemisys napisał:

witam,

Panie ze żłobka chciałyby zakupić sprzęt grający do żłobka. Specjalnie użyłem słowa "grający", bo to kameralny żłóbek i nie chodzi o plenerowe czy koncertowe nagłaśnianie sali. Sala ma około 60m2 zdaje się, że około 3m wysoka i sprzęt ma służyć do grania. Dzieci słuchają piosenek, czasem słuchowiska.

Mimo tych niskich wymagań i tak chciałbym poprosić was o podpowiedź co warto kupić, no bo nie ma sensu płacić za sprzęt A, jeśli sprzęt B jest w podobnej cenie, a jest zwyczajnie znacznie lepszy.

Jedyne czego Panie oczekują to bluetooth i brak subwoofera, ze względu na zbędne gabaryty.
Zakres cen 500-1000.
 Z góry dziękuję.

niestety musi być FV

Hej to spokojnie wystarczy i dźwięk tez będzie dobry https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/hi-fi-audio/wieze-male/wieza-denon-dt-1-czarna-bluetooth?gclid=CjwKCAjwgZuDBhBTEiwAXNofRFQ1TnRL6BxRcMBbLmFhyirtHJ8uISb2dn5GhutUGkkazXqTFhNNcBoC9k8QAvD_BwE

Napisano

W takim budżecie wieża nie jest zła, CD, łatwość obsługi itd. Ale żeby dobrze nagłośnić cała duża przestrzeń, to lepiej coś w stylu JBL eon 610, albo bardziej budżetowo Behringer DR112DSP, do tego kabelki i prosty mikser.

Napisano (edytowany)

Wszelkie propozycje typu mini wieża są bezsensu! Ma to rację bytu tylko w małych pomieszczeniach! Absolutnie nie w 60 m2!!

https://allegro.pl/oferta/kolumny-podstawkowe-estradowe-mocne-4-8-ohm-10175588142

Do tego wzmacniacz estradowy.

Albo zestaw.

https://allegro.pl/oferta/wieza-dynavox-dream-sound-2-wzmacniacz-kolumny-9783881195

Dostaniesz fakturę. Najlepiej skontaktuj się ze sprzedawcą. Namiary w zakładce "o mnie". Koniecznie powiedz o wielkości pomieszczenia!

Pozdrawiam

Edytowano przez 1Ender
Napisano
Dnia 3.04.2021 o 13:06, 1Ender napisał:

Wszelkie propozycje typu mini wieża są bezsensu! Ma to rację bytu tylko w małych pomieszczeniach! Absolutnie nie w 60 m2!!

https://allegro.pl/oferta/kolumny-podstawkowe-estradowe-mocne-4-8-ohm-10175588142

Do tego wzmacniacz estradowy.

Albo zestaw.

https://allegro.pl/oferta/wieza-dynavox-dream-sound-2-wzmacniacz-kolumny-9783881195

Dostaniesz fakturę. Najlepiej skontaktuj się ze sprzedawcą. Namiary w zakładce "o mnie". Koniecznie powiedz o wielkości pomieszczenia!

Pozdrawiam

Nie zgadzam się córa miała jakaś tam mini wieże philips i spokojnie dałaby radę pod warunkiem ze nie chcemy stworzyć typowej dyskoteki gdzie słuchacze nie słyszą sami siebie

Napisano

Panowie i Panie stop. To nie jest nagłośnienie żłobka. To jest coś co ma grać w żłobku. Dzieci przy słuchowisku będą siadać w promieniu 3 metrów od głośników. Zabawy będą w promieniu 5 metrów. Tak poza tym to ma po prostu grać w tle. Zgadza się @Hemisys? Mini wieża wystarczy w zupełności. Jak będzie miała jeszcze CD i usb to już w ogóle superfajne.

Napisano
1 godzinę temu, Bahzell napisał:

Panowie i Panie stop. To nie jest nagłośnienie żłobka. To jest coś co ma grać w żłobku. Dzieci przy słuchowisku będą siadać w promieniu 3 metrów od głośników. Zabawy będą w promieniu 5 metrów. Tak poza tym to ma po prostu grać w tle. Zgadza się @Hemisys? Mini wieża wystarczy w zupełności. Jak będzie miała jeszcze CD i usb to już w ogóle superfajne.

Zgadzam sie w 100% markowa wieża np. All-in-one typu pianocraft zalatwia sprawe z nawiązką. Ma byc czysto i wyraźnie. 

Napisano
2 godziny temu, Bahzell napisał:

DOKŁADNIE TAK! Dziękuję za sprostowanie, żona jest już nastawiona na Edifier R2730DB, co o tym wyborze sądzicie, ten sprzęt ma dobrą recenzję na audiofanatyk.

Napisano
37 minut temu, Hemisys napisał:

Dziękuję za sprostowanie, żona jest już nastawiona na Edifier R2730DB

Edifiery mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny i dają przyjemny dźwięk. Dorzuciłbym 3 stówki i kupił Edifier S2000MKIII.

Napisano

DOKŁADNIE TAK! Dziękuję za sprostowanie, żona jest już nastawiona na Edifier R2730DB, co o tym wyborze sądzicie, ten sprzęt ma dobrą recenzję na audiofanatyk.

Jak najbardziej Edifier jest ok. aczkolwiek czy nie będzie brakować płyty CD? 

Napisano
8 godzin temu, Dzik napisał:

Edifiery mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny i dają przyjemny dźwięk. Dorzuciłbym 3 stówki i kupił Edifier S2000MKIII.

chyba jednak tysiaka, no ale słuchałem testów na yt grają pięknie i zrównoważenie. Cudnie, szkoda, że takie drogie
Sympatyk nie, brak CD nie jest problemem

Napisano
25 minut temu, Hemisys napisał:

chyba jednak tysiaka, no ale słuchałem testów na yt grają pięknie i zrównoważenie. Cudnie, szkoda, że takie drogie

Faktycznie, te, które wymieniłeś pomyliły mi się z innym modelem (za ponad 1600).