Tweeter2016 Napisano Czwartek o 20:57 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:57 1 minutę temu, Kraft napisał: To jeszcze ktoś sprzedaje Concept 20? To dawno wycofany model. Czy to aby nie archiwum? 2000 zł kosztowały 10 lat temu. Nie sprzedają, a wyprzedają. Kilka sklepów je jeszcze ma. Kosztują 1900-2300 za parę - oczywiście nowe. Pytam o nie bo zachwalałeś je mocno, a cenka jest nieduża, jak jeszcze piszesz, że grają na podobnym poziomie co Dali Menuet..... no to tylko brać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:05 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:05 31 minut temu, Tweeter2016 napisał: Na basie mi tak bardzo nie zależy, ale jak byś ocenił różnice w oprezentacji wokali w obydwu kolumnach? Dawno ich nie słuchałem. Wiem, że na obu modelach dobrze mi się słucha. To udane konstrukcje. Cóż, jakbym miał pójść za pierwszą myślą, która mi przychodzi do głowy, to wokale lepsze w Dali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Czwartek o 21:08 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:08 Jedne Dali i drugie też Dali. Wokale lepsze w Menuetach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:09 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:09 A kolejne myśli co podpowiadają ? OK, dzięki! Ludziska mówią, że te stare Concept 20 wyszły producentowi lepiej od nowszych generacji. Moje obawy budziły jedynie małe rozmiary kolumn i nieduża średnica (tylko 125 mm) głośnika niskotonowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:10 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:10 9 minut temu, Tweeter2016 napisał: Pytam o nie bo zachwalałeś je mocno, a cenka jest nieduża, jak jeszcze piszesz, że grają na podobnym poziomie co Dali Menuet..... no to tylko brać. Jakbym wiedział które lepsze, to bym nie trzymał obu. A jeszcze dopowiem, że ostatnio najwięcej słucham na Bowersach 607 s2 (ale w mniejszym pokoju -10 m2). Dali i QA (razem z LS-ami) czekaja, aż mi się te Bowersy znudzą (I coś nie mogą się doczekać;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:10 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:10 Przed chwilą, Rega napisał: Jedne Dali i drugie też Dali. Wokale lepsze w Menuetach. My tu nie o dali vs dali, tylko dali vs Q Acoustics Duńsko brytyjski pojedynek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Czwartek o 21:12 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:12 Aaaaa, to przepraszam. Z kontekstu wynika , że to Menuet vs Concept. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:12 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:12 1 minutę temu, Kraft napisał: A jeszcze dopowiem, że ostatnio najwięcej słucham na Bowersach 607 s2 Też brałem je pod uwagę, ale ludzie mówią jednym chórem że za jasne, a z Yamaszką to w ogóle krew w uszach. Przed chwilą, Rega napisał: Aaaaa, to przepraszam. Z kontekstu wynika , że to Menuet vs Concept. Nie ma za co przepraszać! Taka specyfika forum - czasem trzeba się domyślać o czym ludziska piszą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:14 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:14 Mam je podłączone właśnie do Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:17 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:17 2 minuty temu, Kraft napisał: Mam je podłączone właśnie do Yamahy. To jedziesz pod prąd! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:20 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:20 I to zmienny;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:20 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:20 No nieźle, czyli wracam do Bowersów Ale zatoczyłem koło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Czwartek o 21:21 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:21 Czasem jazda pod prąd przynosi dobre efekty. Np szybciej można dotrzeć do celu😉. Mandatów nie ma. @Kraft👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:21 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:21 Z jaką Yamaszką współpracują Bowersy? Przed chwilą, Rega napisał: Czasem jazda pod prąd przynosi dobre efekty. Np szybciej można dotrzeć do celu😉. Mandatów nie ma. @Kraft👍 Tak bo fotoradary są ustawione na przeciwny pas ruchu => to jest genialne rozwiązanie jak szybko dojechać do celu unikając fotek! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:23 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:23 O wzmacniaczach to ze mną nie pogadasz;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:25 Wstydzisz się swojego A-S 201? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Czwartek o 21:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:25 (edytowany) @KraftNo, wiem. Z Tobą to o kolumnach. PS Zapraszam do posłuchania nowych (starych) lamp i hornów. Drogę znasz. Edytowano Czwartek o 21:28 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:26 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:26 Nie tyle chce gadać o wzmacniaczach co uniknąć krwi z uszu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:29 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:29 Idź to Topa i sam posłuchaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Czwartek o 21:29 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:29 Nie w każdym otoczeniu te Dali zagrają . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:32 Teraz patrzę, Bowers & Wilkins 607 S3 Dąb są po 2600 / para, a były nawet za 2200. Poczekam do BF i kupię trochę taniej. Już jakiś czas temu za mną chodziły, ale użytkownicy forum mi je wybili z głowy. Ale nieskutecznie, tylko na jakiś czas Na Zachodzie chwalą je, podobnie jak inne maluchy, nawet jeszcze tańsze KEF Q150 (ponoć lepiej grają od Q350). 3 minuty temu, Kraft napisał: Idź to Topa i sam posłuchaj. Słuchałem 606 S2, a więc większych i ze starszym tweeterem - bardzo mi się podobały. 4 minuty temu, Dedal napisał: Nie w każdym otoczeniu te Dali zagrają . A ktoś dziś w ogóle kupuje Dali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:37 Maluchy mają swoje ograniczenia. Pełni basu się z nich nie doświadczy. Przestrzeń przez to też jest trochę inna. Ale tak, jak pisałem, wolę bardzo dobre 2/3 pasma niż dostateczne 3/3 (a cenowo do tego to się sprowadza). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:45 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:45 Wszystko ma ograniczenia. Większość Polaków cierpi np. na ograniczony budżet domowy. Ja nigdy nie byłem wielkim fanem małych kolumn, ale poczytałem na reddit mądre osoby, które powoli mnie przekonały do maluchów. W końcu na nasze typowe, polskie klitki nie ma co się wygłupiać z dużymi kolumnami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Czwartek o 21:49 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:49 Moim zdaniem rynek niepotrzebnie zrezygnował z 2-głośnikowych małych podłogówek. Do typowego mieszkania to złoty środek. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 21:51 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:51 Jest seria "300" Fyne Audio, Audio Physic chyba też ma podobne. Coś się znajdzie, ale fakt - nie za dużo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts