Skocz do zawartości

Dali Mentor Menuet - Kraftest

Kraft

Recommended Posts

1 minutę temu, Kraft napisał:

To jeszcze ktoś sprzedaje Concept 20? To dawno wycofany model. Czy to aby nie archiwum? 2000 zł kosztowały 10 lat temu.

Nie sprzedają, a wyprzedają. Kilka sklepów je jeszcze ma. Kosztują 1900-2300 za parę - oczywiście nowe.

Pytam o nie bo zachwalałeś je mocno, a cenka jest nieduża, jak jeszcze piszesz, że grają na podobnym poziomie co Dali Menuet..... no to tylko brać.

31 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Na basie mi tak bardzo nie zależy, ale jak byś ocenił różnice w oprezentacji wokali w obydwu kolumnach?

Dawno ich nie słuchałem. Wiem, że na obu modelach dobrze mi się słucha. To udane konstrukcje.

Cóż, jakbym miał pójść za pierwszą myślą, która mi przychodzi do głowy, to wokale lepsze w Dali.

9 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Pytam o nie bo zachwalałeś je mocno, a cenka jest nieduża, jak jeszcze piszesz, że grają na podobnym poziomie co Dali Menuet..... no to tylko brać.

Jakbym wiedział które lepsze, to bym nie trzymał obu. A jeszcze dopowiem, że ostatnio najwięcej słucham na Bowersach 607 s2 (ale w mniejszym pokoju -10 m2). Dali i QA (razem z LS-ami) czekaja, aż mi się te Bowersy znudzą (I coś nie mogą się doczekać;).

1 minutę temu, Kraft napisał:

A jeszcze dopowiem, że ostatnio najwięcej słucham na Bowersach 607 s2

Też brałem je pod uwagę, ale ludzie mówią jednym chórem że za jasne, a z Yamaszką to w ogóle krew w uszach.

Przed chwilą, Rega napisał:

Aaaaa, to przepraszam. Z kontekstu wynika , że to Menuet vs Concept. 

Nie ma za co przepraszać! Taka specyfika forum - czasem trzeba się domyślać o czym ludziska piszą.

Z jaką Yamaszką współpracują Bowersy?

Przed chwilą, Rega napisał:

Czasem jazda pod prąd przynosi dobre efekty. Np szybciej można dotrzeć do celu😉. Mandatów nie ma.  @Kraft👍

Tak bo fotoradary są ustawione na przeciwny pas ruchu => to jest genialne rozwiązanie jak szybko dojechać do celu unikając fotek!

Teraz patrzę, Bowers & Wilkins 607 S3 Dąb są po 2600 / para, a były nawet za 2200. Poczekam do BF i kupię trochę taniej.

Już jakiś czas temu za mną chodziły, ale użytkownicy forum mi je wybili z głowy. Ale nieskutecznie, tylko na jakiś czas ;)

Na Zachodzie chwalą je, podobnie jak inne maluchy, nawet jeszcze tańsze KEF Q150 (ponoć lepiej grają od Q350).

3 minuty temu, Kraft napisał:

Idź to Topa i sam posłuchaj. 

Słuchałem 606 S2, a więc większych i ze starszym tweeterem - bardzo mi się podobały.

4 minuty temu, Dedal napisał:

Nie w każdym otoczeniu te Dali zagrają .

A ktoś dziś w ogóle kupuje Dali? ;)

Wszystko ma ograniczenia. Większość Polaków cierpi np. na ograniczony budżet domowy.

Ja nigdy nie byłem wielkim fanem małych kolumn, ale poczytałem na reddit mądre osoby, które powoli mnie przekonały do maluchów. W końcu na nasze typowe, polskie klitki nie ma co się wygłupiać z dużymi kolumnami.