lfajer Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Widziałem ostatnio wzmiankę o nowych modelach wzmacniaczy zintegrowanych Rotel A14 oraz RA-1572 MkII Posiadam obecnie Cyrus One + Elac Uni-Fi FS. Spodobały mi się te wzmancniacze Rotela i zanim zagalopuje się z rozmyślaniami o zakupie pytanie czy z waszych doświadczeń może to zabrzmieć dobrze z moimi kolumnami? Jak zwykle z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 A co Ci się w nich spodobało? Katalogowy opis? Co Ci przeszkadza w obecnym połączeniu że myślałeś o innych wzmacniaczach? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lfajer Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 (edytowany) Jako że nie miałem okazji posłuchać jak to brzmi to tak tylko to co czytalem/widziałem w internetach. Obecny zestaw brzmi dobrze, jedynie funkcjonalnie niewiele oferuje, w porównaniu z tymi od Rotel. Edytowano 21 kwietnia 2021 przez lfajer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Kup osobny streamer i po sprawie. Ewentualnie dodatkowo lepszy dac. W budżecie 4k jest wybór. Np. Dac Nostromo Wolf 2. + Streamer bez daca. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 3 godziny temu, S4Home napisał: A co Ci się w nich spodobało? Katalogowy opis? Co Ci przeszkadza w obecnym połączeniu że myślałeś o innych wzmacniaczach? Piotr 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lfajer Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 6 minut temu, 1Ender napisał: Kup osobny streamer i po sprawie. Ewentualnie dodatkowo lepszy dac. W budżecie 4k jest wybór. Np. Dac Nostromo Wolf 2. + Streamer bez daca. Pozdrawiam Mam DAC PRO-JECT S2 oraz Odroid N2 jako streamer, więc zasadniczo nie muszę nic dokupywać. Pomysł na zmianę pojawił się bez przyczyn związanych z niezadowoleniem z obecnego sprzętu - chyba można tak, co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Tak, to gonienie królika jest To wtedy możesz kupować tego Rotela w ciemno bo za poł roku i tak kolejna zmiana do Ciebie wróci. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Może się Panowie skupicie na odpowiedzi a nie pouczaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lfajer Napisano 22 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 5 godzin temu, grzegorz8370 napisał: Może się Panowie skupicie na odpowiedzi a nie pouczaniu. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 6 godzin temu, grzegorz8370 napisał: Może się Panowie skupicie na odpowiedzi a nie pouczaniu. To jest właśnie delikatna sugestia i odpowiedź. Nie wiem w czym Rotel A14 miałby być lepszy od tańszego Cyrusa One... Choć może daca ma lepszego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Dnia 21.04.2021 o 07:36, S4Home napisał: A co Ci się w nich spodobało? Katalogowy opis? Co Ci przeszkadza w obecnym połączeniu że myślałeś o innych wzmacniaczach? Piotr Przecież już obecny Rotel RA1572 jest dużo lepszy od tego Cyrusa, co ma kolega, użytkownik, to inna klasa urządzenia. Więc co ma do tego Twój wpis? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 11 minut temu, Miras23 napisał: Przecież już obecny Rotel RA1572 jest dużo lepszy od tego Cyrusa Pod jakim względem? Bo ja np One stawiam osobiście wyżej od A14, choć nie słuchałem ich w tych samych warunkach niestety... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: Pod jakim względem? Bo ja np One stawiam osobiście wyżej od A14, choć nie słuchałem ich w tych samych warunkach niestety... No to jak nie słuchałeś w tych samych warunkach to co Ty możesz porównywać? Bez sensu w ogóle . Po czym? Chociażby po samej budowie, użytych elementów. To dwa razy droższe urządzenie. Choć zdaje sobie ,że każdy chwali swoje.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lfajer Napisano 22 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Temat audio jest tak indywidualny, że pewnie każdy będzie miał inną opinie. Co mnie zachęciło do zastanowienia się nad wymianą Cyrusa na Rotela to fakt, że jest to zintegrowany wzmacniacz z DACiem. Wersje MkII tych wzmacniaczy mają wszystko czego szukałem pod względem funkcjonalnym,. Jakoś taki ładniejszy design też te Rotele mają. Cyrus jest pod tym względem wyjątkowy Te aspekty mogę ocenić czytając czy oglądajac sobie urządzenie w internetach, ale dźwięk i spasowanie z konkretnymi kolumnami już nie. Stąd pytanie tutaj, ale myślę, że po prostu najlepiej będzie znaleźć czas i posłuchać w sklepie lub domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 7 minut temu, Miras23 napisał: No to jak nie słuchałeś w tych samych warunkach to co Ty możesz porównywać? Bez sensu w ogóle . A Ty porównywałeś obydwa naraz? A14 gra specyficznie, średnica wydaje się mocno stłumiona. One ma odwrotnie. Sygnatura brzmienia dużo bardziej mi odpowiada. Dlatego napisałem że ja go osobiście wyżej stawiam 1 minutę temu, lfajer napisał: Stąd pytanie tutaj, ale myślę, że po prostu najlepiej będzie znaleźć czas i posłuchać w sklepie lub domu To jest zawsze najlepszą opcją Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajtON Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 Czytałem, że ten Cyrus One (bez HD w nazwie) jest całkiem całkiem, jedna z ciekawszych propozycji w swojej klasie cenowej. Jedyny minus jaki pamiętam to spore zużycie prądu (w szczycie dobre kilkaset W). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 (edytowany) 5 minut temu, pajtON napisał: Czytałem, że ten Cyrus One (bez HD w nazwie) jest całkiem całkiem, jedna z ciekawszych propozycji w swojej klasie cenowej. Jedyny minus jaki pamiętam to spore zużycie prądu (w szczycie dobre kilkaset W). Przerobiłem ponad 10 wzmacniaczy z różnych półek cenowych. Ostatni przed One był Atoll in100se. One jest świetny i jest całkowitym przeciwieństwem typowego wzmacniacza klasy D. Gra ciepło i bardzo dźwięcznie. Bas jest szybki i konkretny. Co do zużycia to masz tylko podane teoretycznie maxymalny pobór. One ma klasyczne zasilanie liniowe, ale to klasa D więc obstawiam że dużo nie żre. Jest też całkiem zimny w dotyku, więc nie obawiałbym się o rachunki Edytowano 22 kwietnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Nie do końca rozumiem Twój wpis Miras. I to po raz kolejny. Pytałem co kolege urzekło w nowym modelu którego jeszcze nie ma. Dlaczego już na niego patrzy. A Ty mi wyskakujesz że wolisz dla siebie starszy model. Yyy no trochę nie w punkt. Ja tutaj nie pisze że Cyrus jest lepszy czy Rotel. Byłem ciekaw dlaczego ktoś interesuje się produktem którego nie ma. W AV to rozumiem ale w stereo średnio. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lfajer Napisano 23 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 47 minut temu, S4Home napisał: Pytałem co kolege urzekło w nowym modelu którego jeszcze nie ma. Dlaczego już na niego patrzy. A Ty mi wyskakujesz że wolisz dla siebie starszy model. Yyy no trochę nie w punkt. Mniej więcej streściłem wyżej dlaczego Widziałem review na jednym z kanałów youtube i zainteresował mnie, a używam faktycznie głównie kino z dodatkiem muzyki. @S4Home Czy wiadomo kiedy będą dostępne nowe modele? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajtON Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Mogę się mylić, ale Rotele są dość rzadko wybierane, mało popularne u nas (???). Jak ktoś się decyduje na Japończyka, to częściej są to Marantze. Z czego to wynika? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Bo tylko TOP HIFI je sprzedają więc są trudniej dostępne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Trudniej się przebić jeżeli nie jest polecany przez inne Salony AV w których brak sprzętu tego producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lfajer Napisano 24 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Coś w tym może być. No nic we Wrocławiu jest top hifi trzeba będzie się tam, wybrać i już 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek5551 Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 (edytowany) No i nie ma konkurencji cenowej jak tylko jeden salon sprzedaje. Edytowano 24 kwietnia 2021 przez Jurek5551 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajtON Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Firma Rotel miałaby szansę sprzedać więcej produktów jakby trafiła do dużych elektro-marketów (MM, Euro, ME, Avans,...). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts