Kraft Napisano 4 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 Ciekawostka. Kolejna ekskluzywna kolumna polskiej manufaktury oparta na taniutkich przetwornikach STX-a. Ancient Audio VINTAGE HORTEN D. Kolumna za 12 000 zł (fakt, że aktywna, więc cena razem ze wzmacniaczem) a przetworniki za 56 zł sztuka. Wygląda na to, że wyrobów naszego STX w żadnym wypadku nie należy lekceważyć. To, że są tanie, nic nie znaczy. Warto zwrócić uwagę, że Ancient Audio nie robi z marki zastosowanych przetworników tajemnicy. Nazwa ich producenta pojawia się w głównym opisie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 Nie kupiłbym wiedząc ,że tam tanie przetworniki STXa , mogliby przerobić jakąś osłonkę i pod swoją marką sygnować wtedy to co innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 Ancient Audio ma w ofercie jeszcze inną kolumnę (też aktywną) opartą na głośniku STX, tym razem szerokopasmowym. To model Oslo II. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2022 (edytowany) A jak już odkurzyłem temat kolumn firmy Kultura Dźwięku, to warto wspomnieć, że w maju premierę miał ich nowy produkt Jazz 1 - wysokoskuteczne kolumny w starym stylu, konsekwentnie zbudowane na bazie polskich przetworników. Cena – 8 900 zł. Edytowano 5 czerwca 2022 przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2022 (edytowany) Podoba mi sie projekt wizualnie i proporcje w rozmieszczeniu przetwornikow i br. "Cieszy" oko 👍 To są duże monitory podłogowe czy raczej z tych mniejszych? Jakie wymiary mają obudowy? Edytowano 5 czerwca 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2022 10 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: To są duże monitory podłogowe czy raczej z tych mniejszych? Jakie wymiary mają obudowy? Tu wszystko znajdziesz: http://wstereo.pl/test-kolumn-kultura-dzwieku-jazz-one-niepostrzezenie-wciagaja-w-wir-sluchania/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monitor L18 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Forumowicze witam Was, Ten wątek bardzo mnie zainteresował bo jestem na etapie poszukiwania nowych monitorów ale o niestandardowej budowie jak Brooklyn, Tango 150, czy Rebel Sentiment 10 ewentualnie "konwencjonalne" 3w (ale nadal monitorów). Obecnie słucham bardzo dobrze wykonanych monitorów Zaph L18, świetnie graja, zachwycają słuchaczy ale brakuje mi większej głośności odsłuchu, czasem lubię dosłownie poczuć muzykę a wtedy L18 trochę się męczy w 20m. Czy ktoś z Was zna ten dosyć popularny projekt L18 na świetnych przetwornikach i potrafi porównać je do Brooklynów? Chcę uniknąć regresu i mieć nietuzinkowe monitory. Budżet max taki jak Brooklyn które konstrukcyjnie mi się podobają. Za porady dzięki, w sieci trudno znaleźć opinie o nich prócz tego fora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Panowie z Kultury Dźwięku przygotowali nową konstrukcję. I znowu kombinują z basem. Po linii transmisyjnej teraz poszli w kierunku układu izobarycznego. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Od strony technicznej juz mi sie spodobał 👍. @Kraft rozumiem że bedziesz miał te kolumny na testach 🤔 Chętnie poczytam Twój punkt widzenia.... yyy tzn. słyszenia 🤪 Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Nie może być inaczej. Jestem fanem STX-a. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 No to czekamy w takim razie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 Dnia 7.12.2022 o 14:16, Kraft napisał: Nie może być inaczej. Jestem fanem STX-a. Jarku, czy te Scratch'e to br czy oz? Na jednych zdjeciach jest dziura na plecach, na innych nie ma. Intryguje mnie budowa tego typu, czesto spotykana w brytyjskich projektach (Neat, Linn), a jeszcze nie mialem okazji posluchac zadnych izobarow. Czekam na opis! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 @Kraft i co masz już te scratche, stxy dają radę? Mnie na fb napadli, że nie ma wstydu i w kolumnach za 5 tys para to dobre przetworniki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 Jeszcze nie. Szykuję się na styczeń. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts