rimi Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Skłaniałbym się ku gotowym, chyba że bez wtykowe oferują lepsza jakość dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janeqq Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Dnia 22.06.2021 o 14:43, janeqq napisał: Połączyłem to niedrogimi kabelkami Cross-Tech 2×2,5mm² na bananach i jest okay. U mnie gra w porządku, no bo niestety mój budżet nie zakładał kabli za 500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 17 minut temu, rimi napisał: Do 500 zł mogę dać. Kolego. 500 zł z hakiem kosztuje Topping. Kolumny 1200. Myślę, że kable za 500 zł do tego zestawu to raczej przerost formy nad treścią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Klotz, Melodika lub taniej Wilson, Taga. Kable w gotowej konfekcji czyli z wtykami bananowymi po obu stronach. Tak jak @seba3002 też twierdzę, że 500 zł na kable w tym zestawieniu zostanie źle ulokowane ale decyzja należy do Ciebie. Czy stosowanie droższego kabla coś wniesie?... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Ok to w takim razie przeznaczę mnie pieniędzy na kable. Dziękuję wszystkim za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janeqq Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Tak zrób, a resztę możesz spokojnie dorzucić do kolumn, chociaż Heco 300 da Ci sporo radości, jak u mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 (edytowany) @rimi Te 500zł co chcesz wydać na kable to przeznacz na lepsze kolumny np Kef Q350. https://allegro.pl/oferta/kabel-glosnikowy-2x2-5mm-miedz-ofc-bitsound-polski-9785521051 Na początek wystarczy jak już poznasz system to zmienisz na lepsze. Edytowano 25 czerwca 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 (edytowany) Dokladnie. Ofc na poczatek wystarczy Edytowano 25 czerwca 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 2 godziny temu, RLC napisał: @rimi Te 500zł co chcesz wydać na kable to przeznacz na lepsze kolumny np Kef Q350. Nie znam co prawda heco 300 ale myślę, że kefy to jednak troszkę wyższa półka. Może warto zamiast w drogie kable, dorzucić kilka zł do kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 @rimi Jeżeli wstępnie wytypowałeś Toppinga spójrz na podobne urządzenie mianowicie Smsl Q5 PRO on jest bardziej znany na tym forum no i jest obszerny temat o nim. Sprawdzone połączenia z różnymi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Właśnie jestem w trakcie lektury tego długiego wątku🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Też polecam dołożyć do kolumn. Kable wybrac bez bananów. Standardowy goły przewód. Oehlbach, ProCAL, Van Domme. Tu się nie zawiedziesz. Za Kabel dasz do 12 zł za metr. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 Udało się już skompletować zestaw. Stanęło na toppingu mx3 kefach q350🙂. Chciałbym jeszcze dokupić do tego standy pod kolumny. Zaproponujecie coś niekoniecznie drogiego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 2 minuty temu, rimi napisał: Chciałbym jeszcze dokupić do tego standy pod kolumny. Zaproponujecie coś niekoniecznie drogiego ? Jaki budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 500zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 U, kolego. To już można fajne standy kupić. Za ok 350 masz standy Tagi. Ale jeśli masz 500 zł to możesz już szukać czegoś od norstone. Mi kiedyś bardzo podobały się te standy: https://ans.sklep.pl/podstawki-pod-glosniki/norstone-design-esse-stand-black-podstawki-pod-glosniki-61cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 500zl to tak maksymalnie🙂 jak da się taniej to czemu nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 To zajrzyj na te TSS od Tagi, jak @seba3002 polecił. Tu się zmieścisz nawet z najwyższym, prawie 100 cm modelem bodajże w tej kwocie, jeśli wysokość też ma znaczenie, a są fajne jakościowo, no i ładne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy audio pro link 1 będzie lepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o jakość dźwięku niż Spotify/tidal z LG OLED ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Zdecydowanie Audio Pro Link 1. TV nie jest dobrym sposobem na źródło dźwięku/muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 7 minut temu, RLC napisał: Zdecydowanie Audio Pro Link 1. TV nie jest dobrym sposobem na źródło dźwięku/muzyki. Z tym stwierdzeniem byłbym ostrożny. Mam bardzo złe doświadczenie z Audio Pro Link 1 i tym jak grało mi przez niego Spotify z połączeniem optykiem. Kupa straszna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Może akurat tobie nie podeszło osobiście uważam że TV nie jest dobry jako źródło muzyki. @rimi Zresztą najlepiej samemu sprawdź wypożyczając ten Audio Pro na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Sporo zależy od konkretnego modelu TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Forumowy kolega sprzedaje prawie nowy chromecast. Może warto nim się zainteresować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 U nas na giełdzie forumowej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts