Żółtański Michał Napisano 27 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2021 (edytowany) Cześć, Poszukuje zestawu stereo do salonu, od dawna zastanawiam się nad zakupem stereo. Gdy zacząłem się tym interesować i czytać co i jak rozbolała mnie głowa więc proszę o pomoc w tym temacie. Zawsze wyobrażałem sobie że duże kolumny podłogowe będą idealne do mojego mieszkania, po pierwszej wizycie w salonie kompletnie mi tego odradzili Na dole dodałem szkic salonu oraz części mieszkania. Obecny słucham muzyki na głośnikach Logitech Z-5500 Po wizycie w salonie wpadły mi w ucho BOWERS & WILKINS 705 S2 + Denon dra-800h (koszt ok. 12 tys) Głównie słucham muzyki elektronicznej, pop, dance, alternatywnej. W przyszłości chcę dokupić gramofon. Obecnie słucham muzyki godnie z iTunes. Proszę o informacje czy zakup tego zestawu jest słuszny lub czy mogę sprawdzić coś lepszego Edytowano 27 czerwca 2021 przez Żółtański Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2021 Witaj, Jeśli wpadły Ci w ucho B&W 705s2, to już masz punkt zaczepienia, ale partner w postaci amplitunera stereo za 3000 zł nie jest dobrym rozwiązaniem. Proponowałbym (zakładając Twój budżet) zejść z modelu 705 na 706, i skupić się na na Nadzie C368 z modułem sieciowym Bluos lub nowej wersji Node 2i (v3). To nie porównywalnie lepsza opcja! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółtański Michał Napisano 27 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2021 705 ujęły mnie głębszym basem. Co masz na myśli lepsza opcja, czy ten wzmacniacz sobie z nimi nie poradzi ? Dodatkowo czy ustawienie jednej kolumny w rogu na podstawce nie będzie problemem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Moim zdaniem do takiego pomieszczenia powinieneś jednak pomyśleć o kolumnach podłogowych a przy najmniej ich odsłuchac. Na razie nie sluchałeś za wiele więc jeszcze wszystko przed Tobą. Tu nieco się zgadzam że do tych Bowersów Denon DRA 800 nie jest urządzeniem wyjątkowym. Ale, pasuje dźwiękowo. Z kolei połączenie Bowersa z NADem będzie jasne, moim zdaniem za bardzo. Dźwięk będzie dokładny aż nadto. W tym budżecie masz sporo kolumn które powinieneś odsłuchać. Heco Revolution, KEF seria Q, Monitor audio seria Silver czy Fyne F 501 lub wieksze 502. Posłuchaj szerszego wybory kolumn. Później dobierzemy pod to odpowiednia elektronikę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Również zgadzam się z Piotrem odnośnie połączenia Bowers z NADem w klasie D. Może to być zbyt jasne brzmienie i lepszym rozwiązaniem byłby Atoll IN200 Signature, Vincent SV227 czy Quad Artera Solus lub Solus Play jeśli zależałoby Ci na opcjach sieciowych. Jeśli chciałbyś uzyskać głęboki bas oraz przestrzenne brzmienie to koniecznie posłuchaj Fyne Audio F502 czy Pylon Audio Diamond 28. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 14 minut temu, Q21 napisał: Również zgadzam się z Piotrem odnośnie połączenia Bowers z NADem w klasie D. Wystarczy player z equalizacją w domenie cyfrowej i barwę można sobie podkolorować jak się chce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 17 godzin temu, Żółtański Michał napisał: Po wizycie w salonie wpadły mi w ucho BOWERS & WILKINS 705 S2 + Denon dra-800h (koszt ok. 12 tys) Możesz powiedzieć w jakim salonie słuchałeś tego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Cześć, moim zdaniem w takim pomieszczeniu lepiej sprawdzą się nieduże głośniki podłogowe, zajmą tyle samo miejsca co głośniki na standach a jednak mogą zabrać ciekawej. Spójrz na przykład na Audio Physic Classic 5. Do tego podłączyłbym Cyrus One Cast z funkcjami sieciowymi i masz naprawdę fajny, funkcjonalny zestaw. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółtański Michał Napisano 28 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Byłem dzisiaj na krótkim odsłuchu i słuchałem z partnerem NAD C368 Bowers & Wilkins 705 S2 ( bardzo czyste ) Bowers & Wilkins 706 S2 ( według mojej opinii ładniejszy bass niż para wyżej ) Bowers & Wilkins703 S2 ( głęboki bas ale jednak czystość dźwięku to jest to czego szukam) Elac Carina ( jestem zaskoczony ) ELAC Vela ( czekam na odsłuch ) mam nadzieje że będę totalnie zaskoczony Zasugerowano mi by się zastanowić nad kompletem NAD M10 + ELAC Vela, proszę o podpowiedź czy to dobre rozwiązanie. 8 godzin temu, lysyrafal napisał: Możesz powiedzieć w jakim salonie słuchałeś tego zestawu? Berlin Saturn przy Alexanderplatz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Słuchałeś dwóch bardzo różnych kolumn. Znajdujących się totalnie na innej szali. To my słuchamy. Czy ta czystość Bowersa z NAdem nie była męcząca? Jak długo sluchałeś? ELAC to granie dokładne ale w środku pasma. Nie będzie grac tak jasno. Nigdy, bez względu jaką elektronikę podłączysz. 8 godzin temu, Żółtański Michał napisał: Berlin Saturn przy Alexanderplatz Byłem, co prawda dawno. Ale fakt że w DE sprzet Bowersa jest łatwiej dostępny. U nas się to może zmienić wkrótce. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 8 godzin temu, Żółtański Michał napisał: ELAC Vela ( czekam na odsłuch ) Ale których. 403 czy 407? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 14 godzin temu, Żółtański Michał napisał: Berlin Saturn przy Alexanderplatz Dziękuję za informację. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żółtański Michał Napisano 1 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 (edytowany) Dnia 29.06.2021 o 07:30, HQ150 napisał: Ale których. 403 czy 407? ELAC 403 I jeszcze zapytam jaki wzmacniacz do Bowers & Wilkins 705 S2 gdybym zwiększył budżet do 15000 zł ? ( było by pięknie gdyby miał już wbudowany moduł z serwisami muzycznymi ) Edytowano 1 lipca 2021 przez Żółtański Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 Lynngdorf, bo tu kalibracja robi bardzo dużo Arcam SA 30, poniżej budżetu ale bardzo do nich pasuje Atoll IN 200 Signature + Cambridge CXN V2 Musical Fidelity M6si + Blusound Node Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam5 Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Dnia 2.07.2021 o 07:21, S4Home napisał: Lynngdorf, bo tu kalibracja robi bardzo dużo Arcam SA 30, poniżej budżetu ale bardzo do nich pasuje Atoll IN 200 Signature + Cambridge CXN V2 Musical Fidelity M6si + Blusound Node Piotr Dzień dobry Również szukam audio do 15 tys. zł. Pokój 21 m2. Czy dobrze rozumiem, że powyższe propozycje w połączeniu z BOWERS & WILKINS 705 S2 zmieszczą się w cenie do 15 tys. zadeklarowanej przez autora wątku? Osobiście interesują mnie inne kolumny, ale porównywalne cenowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 (edytowany) Dnia 28.06.2021 o 13:31, Q21 napisał: Również zgadzam się z Piotrem odnośnie połączenia Bowers z NADem w klasie D. Może to być zbyt jasne brzmienie i lepszym rozwiązaniem byłby Atoll IN200 Signature, Vincent SV227 czy Quad Artera Solus lub Solus Play jeśli zależałoby Ci na opcjach sieciowych. Jeśli chciałbyś uzyskać głęboki bas oraz przestrzenne brzmienie to koniecznie posłuchaj Fyne Audio F502 czy Pylon Audio Diamond 28. Ja bym dodał Pier Audio MS-680 Anniversary Edition I ewentualnie Tannoy Revolution XT6F lub 8F. A z uwagi na 21 m 2 może lepiej Fyne Audio F501 SP ? Chociaż to możeprzekqroczyć budżet. Ale warto. Chociaż mnie się marzy Tannoy Stirling. Edytowano 4 lipca 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 20 godzin temu, Adam5 napisał: Dzień dobry Również szukam audio do 15 tys. zł. Pokój 21 m2. Czy dobrze rozumiem, że powyższe propozycje w połączeniu z BOWERS & WILKINS 705 S2 zmieszczą się w cenie do 15 tys. zadeklarowanej przez autora wątku? Osobiście interesują mnie inne kolumny, ale porównywalne cenowo. No tu dobieraliśmy do kolumn. Więc jeśli będa inne to może propozycję też będa inne. 19 godzin temu, hlary napisał: Ja bym dodał Pier Audio MS-680 Anniversary Edition Zgadzam się. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts