Fafniak Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Potrzebuję zrobić zasilający kabel zeby wyglądał na "stary" znalazłem cuś takiego : https://allegro.pl/oferta/kabel-elektryczny-pomaranczowy-przewod-rudy-9275650092 Chyba że ktoś zna, widział cos bardziej oldskulowego ? wtyczka - tu niestety już nie zmienię, musi być typu "komputerowego" szukam jakiejś "ciekawej" ale nic nie znalazłem - moze ktoś cos ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Świetnie wyglądają kable w oplocie z przędzy czesanej. Zdecydowanie mają charakter "vintage" https://lampalampa.pl/k/akcesoria/kable-w-oplocie/ W tym sklepie mają wysokiej jakości oploty. Porównywałem bezpośrednio z tymi z Allegro i wypadły zdecydowanie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 dzięki za namiar A moze wtyczkę też jakaś "vintage" mozesz polecić ? bo to : https://allegro.pl/oferta/wtyk-zasilajacy-iec-c13-elecaudio-ri-24gb-zlocony-10153190918?fromVariant=10153162308 no nie mam przekonania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 16 minut temu, Audio Autonomy napisał: Świetnie wyglądają kable w oplocie z przędzy czesanej. Faktycznie fajne te oploty i z charakterem do vintage. @Fafniak będziesz miał wyczesane kable i nikt Ci nie podskoczy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 41 minut temu, Fafniak napisał: A moze wtyczkę też jakaś "vintage" mozesz polecić ? IEC? Tutaj chyba będzie ciężko o coś wyglądającego oldskulowo. Ja przynajmniej nic nie kojarzę. Możesz natomiast kupić jakąś zwykłą wtyczkę (np. https://amptone.pl/p/78/4461/wtyk-sieciowy-zenski-iec-skladany-sieciowe-iec-gniazda-zlacza.html) i załączyć na nią jakąś koszulkę termokurczliwą pasującą kolorystycznie do oplotu. W PAStore robią fajnie i tanio nadruki na termokurczach. Jak bym zrobił np. coś takiego, żeby dodać charakteru przemysłowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 (edytowany) @Fafniak Może oplot miedziany daj na przewód zasilający. Potrzymaj trochę żeby się utlenił i załóż przezroczystą koszulkę termokurczliwą na zewnątrz żeby ochrona była. Możesz też jeden koniec oplotu podłączyć pod PE, będziesz miał ekran w gratisie 😉 Edytowano 3 lipca 2021 przez MariuszZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 10 godzin temu, Fafniak napisał: wtyczka - tu niestety już nie zmienię, musi być typu "komputerowego" Wtyczki Oyaide są takie w stylu retro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 1 godzinę temu, Dzik napisał: Wtyczki Oyaide są takie w stylu retro. Nie chciałbym drażnić ale co ty pokazujesz? Przeźroczysty plastik? Retro to ebonit i pochodne. Widziałeś kiedyś takie coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 21 minut temu, MariuszZ napisał: Nie chciałbym drażnić ale co ty pokazujesz? Przeźroczysty plastik? Retro to ebonit i pochodne. Widziałeś kiedyś takie coś? Nie, nie interesuję się kablami. Kupuję przeważnie szwabskie w cenie 50-150, a te wtyczki zapamiętałem, bo mi wyskoczyły kiedyś przy zakupach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 2 minuty temu, Dzik napisał: Nie, nie interesuję się kablami. Kupuję przeważnie szwabskie w cenie 50-150, a te wtyczki zapamiętałem, bo mi wyskoczyły kiedyś przy zakupach. Ja nie o tym tylko o ebonicie. Domniemam żeś młody Dziczek jesteś skoro nie czaisz co to ebonit i gdzie go aplikowano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Młody, ale to już zima młodości, a ebonit kojarzę z gry, w której były z tego zbroje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 18 godzin temu, MariuszZ napisał: Może oplot miedziany daj na przewód zasilający. Potrzymaj trochę żeby się utlenił i załóż przezroczystą koszulkę termokurczliwą na zewnątrz żeby ochrona była. Możesz też jeden koniec oplotu podłączyć pod PE, będziesz miał ekran w gratisie jest to opcja ciekawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 https://www.meditronik.com.pl/el-komp/n5015.htm Np takie mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Dnia 3.07.2021 o 14:18, MariuszZ napisał: Potrzymaj trochę żeby się utlenił i załóż przezroczystą koszulkę termokurczliwą na zewnątrz żeby ochrona była. Taka koszulka to ona jest termokurczliwa? Możesz coś więcej opisać ? @RLC to kompletnie nie wygląda na "stare" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Chciałem dobrze 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 16 minut temu, Fafniak napisał: Taka koszulka to ona jest termokurczliwa? Możesz coś więcej opisać ? Oplot miedziany nie jest termokurczliwy ale jest elastyczny i można dopasować Fi kabla dość swobodnie. Przeźroczysta koszulka termo jak każda inna pod wpływem temperatury się kurczy. Ja suszarką do włosów "opiekam". Po skurczeniu dalej jest elastyczna nie ograniczając przewodu w tej materii i jednocześnie dobrze zabezpiecza przewód czy oplot miedziany przed warunkami zewnętrznymi jak wilgoć czy jakieś mechaniczne otarcia, a jednocześnie nie zakrywa walorów wizualnych oplotu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Opis jak aplikować, jak również możesz podejrzeć, jak to wygląda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 23 minuty temu, MariuszZ napisał: Oplot miedziany nie jest termokurczliwy no błagam 🤪, przeca pytałem o koszulkę Dzięki za indo @MariuszZ i @nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 19 minut temu, nowy78 napisał: Opis jak aplikować, jak również możesz podejrzeć, jak to wygląda O! Piotrek ? Żyjesz ? @Fafniak jak byś chciał oryginał https://allegro.pl/oferta/wtyczka-oryginal-bakelitowa-bakielitowa-ebonitowa-7825014588?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_oświetlenie&ev_adgr=Oświetlenie&gclid=Cj0KCQjwxJqHBhC4ARIsAChq4atyw2NyFmuhcWvz_yAJ7e6bKBy_uPCLmfKXqGRShW_yiWjXdR6uQLYaAksZEALw_wcB A co do kabla , to tu jest ciekawe rozwiązanie https://allegro.pl/oferta/przewod-w-oplocie-kolorowy-kabel-3x0-75-juta-omy-8839957270?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Atop%3Adesktop%3Aactive&bi_c=YjlhZDAyNjgtN2M0My00YTQ2LWE1MTYtMzcwNmUwNTE1MzkxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=1e9e645a-2b99-426f-8df4-a3739ff3a116 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 44 minuty temu, tomek4446 napisał: O! Piotrek ? Żyjesz ? Hehe Pomimo upału, udaje mi się czasem sięgnąć aż do klawiatury i wydać z siebie "głos" A tak naprawdę, to znowu porozkręcałem wzmacniacz celem go ulepszenia 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 16 minut temu, nowy78 napisał: A tak naprawdę, to znowu porozkręcałem wzmacniacz celem go ulepszenia I znowu będzie pretekst do odwiedzin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Dnia 3.07.2021 o 11:26, Fafniak napisał: wtyczka - tu niestety już nie zmienię, musi być typu "komputerowego" szukam jakiejś "ciekawej" ale nic nie znalazłem - moze ktoś cos ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts