Artur Brol Napisano Poniedziałek o 18:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:00 Dobrzy koledzy😬 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 18:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:57 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Wtorek o 15:26 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:26 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Wtorek o 18:43 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:43 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 12:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:55 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano wczoraj o 13:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:17 18 godzin temu, pairtick napisał: Z tego co pamiętam to Łęccy nie mieszkali w kamienicy kupionej przez Wokulskiego, tyko wynajmowali mieszkanie. To studentom pozwolił mieszać pomimo ze robili sobie jaja z Krzepickiej:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano wczoraj o 13:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:37 Tak, Łęccy wynajmowali luksusowe mieszkanie w kamienicy, a Wokulski kupił tę kamienicę z miłości do Izabelli. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 14:27 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:27 (edytowany) Mój syn męczy teraz Lalkę…, lektura w drugiej klasie liceum. Czyta całymi dniami i ciągle jest na 116 stronie. I tak już jest lepszy od ojca (o czym nie wie) Tym bardziej szacun dla wyżej piszących, że tak świetnie znają naszą literaturę. Edytowano wczoraj o 14:28 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 14:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:51 A mnie Lalka podoba się bardzo. Oczywiście w liceum opierałem się na serialu i ...jakos wystarczyło. Póżniej przeczytałem ją z własnej woli (nawet dwukrotnie), podobnie jak Chłopów, Faraona, Pana Tadeusza i inne pozycje klasyczne. Do klasyki trzeba dorosnąć, podobnie jak w muzyce poważnej do Bacha. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano wczoraj o 15:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:41 49 minut temu, Rega napisał: mnie Lalka podoba się bardzo Też mi się podobała, ale w sumie patrząc współczesnymi kryteriami to stary dziad stalker z Wokulskiego 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano wczoraj o 18:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:21 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano wczoraj o 18:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:30 4 godziny temu, Amarok napisał: Tak, Łęccy wynajmowali luksusowe mieszkanie w kamienicy, a Wokulski kupił tę kamienicę z miłości do Izabelli. 😁 Kamienica czynszowa należała do Łęckich ale w niej nie mieszkali. Wokulski kupił ja po zawyżonej cenie i tym samym uratował rodzinę Izabeli od bankructwa. Czytałem Lalkę wiele razy, jestem nieuleczalnym molem książkowym. Nie wiedziałem w jakiej kategorii to umieścić ale to raczej żart. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: patrząc współczesnymi kryteriami to stary dziad stalker z Wokulskiego Bo prawdziwa miłość z faceta robi kalekę (obecnie mówi się niepełnosprawnego). Jest ślepy, głuchy i zachowuje się irracjonalnie. Tym bardziej nieodwzajemniona. To smutne, ale kobiety perfidnie to wykorzystują, nie mając najmniejszych skupułów. Edytowano 23 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 35 minut temu, Rega napisał: Bo prawdziwa miłość z faceta robi kalekę (obecnie mówi się niepełnosprawnego). Jest ślepy, głuchy i zachowuje się irracjonalnie. Tym bardziej nieodwzajemniona. To smutne, ale kobiety perfidnie to wykorzystują, nie mając najmniejszych skupułów. Miłość jest ślepa, czy to kobiety czy mężczyzny, tak samo. I może właśnie tak ma być? Myślę, że tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Z tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 48 minut temu, kaczadupa napisał: Miłość jest ślepa, czy to kobiety czy mężczyzny, tak samo. I może właśnie tak ma być? Myślę, że tak. Moze i tak mialo byc, ale raczej o odwzajzemniona milosc chodzilo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, Rega napisał: Bo prawdziwa miłość z faceta robi kalekę (obecnie mówi się niepełnosprawnego). Jest ślepy, głuchy i zachowuje się irracjonalnie. Tym bardziej nieodwzajemniona. To smutne, ale kobiety perfidnie to wykorzystują, nie mając najmniejszych skupułów. Dobry temat do pogadania na męskim grillu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Oj tam! Ślepa faza zakochania to prosty mechanizm ewolucyjny który zapewnia ludzkości przetrwanie. Bez tej wstępnej fazy "ślepoty" nie da się zbudować trwałych więzi emocjonalnych. Motyle w brzuchu zanikają po około dwóch latach, wtedy często mamy już na stanie małego człowieka. A potem to już leci... A cytując klasyków na wesoło: Miłość jest ślepa, a małżeństwo jest najlepszym okulistą... I jeszcze: Kartka na drzwiach Urzędu Stanu Cywilnego: Uwaga! zawarcie małżeństwa jest główną przyczyną rozwodów... 🤣 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6 godzin temu, michaudio napisał: Motyle w brzuchu zanikają po około dwóch latach 9 miesięcy no chyba że bliźniaki to wtedy 18 miesięcy 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu To one nie znikają, są pochłaniane albo zjadane. Te motylemam na mysli😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 13 godzin temu, michaudio napisał: Oj tam! Ślepa faza zakochania to prosty mechanizm ewolucyjny który zapewnia ludzkości przetrwanie. Bez tej wstępnej fazy "ślepoty" nie da się zbudować trwałych więzi emocjonalnych. Motyle w brzuchu zanikają po około dwóch latach, wtedy często mamy już na stanie małego człowieka. A potem to już leci... A cytując klasyków na wesoło: Miłość jest ślepa, a małżeństwo jest najlepszym okulistą... I jeszcze: Kartka na drzwiach Urzędu Stanu Cywilnego: Uwaga! zawarcie małżeństwa jest główną przyczyną rozwodów... 🤣 Małżeństwo najwyższą, usankcjonowaną prawnie, formą kurewstwa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Niewolnictwa, czyli wyzysku. Z obu stron możliwe.😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts