Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

🤣

"Opętańcze wokale". Polska Katolicka żąda odwołania "bluźnierczego spędu" 

https://kultura.onet.pl/muzyka/wiadomosci/polska-katolicka-zada-odwolania-bluznierczego-spedu-opetancze-wokale/lzdrdpp?utm_source=kultura.onet.pl_viasg_kultura&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

🤦‍♂️🤣😆

Czy są jeszcze inne kraje w Europie podobne mentalnie do Polski? 

Mam wrażenie, że to społeczeństwo zostało zatrzymane w czasie  przez coś. Paradoksalnie to mógły być czasy komunizmu i odizolowania od reszty (normalnego) świata. 

Edytowano przez Bebop
Napisano

Według mnie przykład odwróconej psychologii - skoro obniżenie cen nie podnosi sprzedaży, spróbujmy je podnieść 😁.

To ma sens bo według mojego rozeznania klasa średnia umiera, a wzrosty są tylko w dobrach luksusowych*.

* Tak, wiem, że żeby zasłużyć na to miano brakuje jednego zera .

Napisano
Dnia 20.07.2023 o 18:08, MarcKrawczyk napisał:

A kto to ten ecco?

Umberto.

Dnia 23.07.2023 o 13:02, Asia napisał:

To ma sens bo według mojego rozeznania klasa średnia umiera, a wzrosty są tylko w dobrach luksusowych*.

Asiu - jeśli coś wydaje się za tanie to potencjalni nabywcy wietrzą w tym a to uszkodzenie sprzętu, a to inne jakieś pułapki. Miałem podobną sytuacje , kiedy sprzedawałem końcówkę Rotela  RB 1070. Kiedy była wystawiona za 1300 to nikt nie chciał przez pół roku, ale kiedy wystawiłem za 2 tys to natychmiast znalazł się chętny i to z Dubaju. I to truł d... przez dwa tygodzie bo były trudności w pandemii z wysyłką do Dubaju. Sprzęt był całkowicie sprawny i w ładnym stanie.  Znasz sprawę.