Kubakk Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 Jako ,że apple dało 3msc bezpłatnego dostępu - później 19,99 jak spotify , jednakowoż tutaj mamy hi-res lossless kawałki. Ktoś używa i wie czemu z telefonu strimując są problemy z brakiem odtwarzania (jakieś błędy) ? Przy odpaleniu z pc , niby gra , ale nie widać jaki poziom jakości - na dacu świeci cały czas 48kHz a widziałem na telefonie ,że są pliki 96-192kHz - tutaj też problem braku sterowania telefonem mimo iż progs działa (w spotify można odpalić na pc i sterować telefonem) Jakość muzyki jest słyszalnie lepsza niż spotify , ale obsługa apki słaba - coś jak netflix vs hbo go Coś ktoś podpowie jak ogarnąć by z telefonu działało ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 18 września 2021 Udostępnij Napisano 18 września 2021 (edytowany) Ze strony Apple'a: How to listen to lossless audio on your iPhone or iPad What you need You can listen to lossless on an iPhone or iPad updated to iOS or iPadOS 14.6 or later using: - A wired connection to headphones, receivers or powered speakers - The built-in speakers - To listen to songs at sample rates higher than 48 kHz, you'll need an external digital-to-analogue converter. Czy telefon możesz podpiąć do DACa? Te się zastanawiałem nad Apple Music, ale niestety ten serwis nie lubi się BluOSem. Edytowano 18 września 2021 przez maxredaktor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2021 Wysyłam z telefonu na dac optykiem poprzez tv ew. po usb z pc , tak czy siak 48kHz cały czas świeciło , a z telefonu 90% piosenek nie daje się odpalić - potestuje - mam czas do grudnia , jak nie będzie działać z telefonu to anuluje subskrybcję 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2021 Parę dni testów i wnioski : Jakość dźwięku przebija spotify o parę klas , szczególnie jeden utwór Madilyn Bailey : na spotify jak wchodzi na górę to robią się artefakty lekkie (komputerowe brzmienie) , na apple music czysto z fajnym czarnym tłem. Rihanna - Umbrella to także kawałek który potrafił wymęczyć talerzami , zresztą praktycznie każdy numer można odkrywać na nowo , większa rozdziałka/głębia i nagle pojawiają się nowe instrumenty w tle Bas - szczególnie przy słuchaniu po optyku z tv jest obfity , mocarny , fajnie zbalansowany z resztą pasma z PC dźwięk przełącza się bez "skrzypnięć" - coś jak igła o winyl , TV optyk (a być może przez strumieniowanie tel-tv) jest przy przełączaniu utworów słyszalne na początku skrzypnięcie + 1/10 utworów potrafi na 2s zwolnić jak "krzywy" winyl z TV po optyku max 48kHz na dac-u mimo iż utwory są wyższej jakości Baza piosenek spora , chociaż trzeba się przyzwyczaić do lekko innej apki niż spotify , mimo iż wyszukiwarka zbliżona. Cena apple music = spotify , czyli 19,99zł/msc a mamy tutaj lossless , warto przetestować póki 3msc dają za free Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 (edytowany) Skusiłem się na te 3 miesiące i pół soboty robiłem porównanie właśnie ze Spotify Premium. Słuchane było za pomocą Hegla H95 (spotify connect i airplay). Bardzo fajnie to gra! Nie mam pojęcia czy zdecyduję się na przejście na Apple Music po tylu latach, ale fajnie jest mimo wszystko posłuchać muzy w lepszej jakości. Ciekawe jak będzie się miała sprawa z poleceniami, playlistami, dostępnością muzyki i ogólnie obsługą. Pod tym względem Spotify będzie ciężko przebić. Trzeba potestować. Brak dedykowanej apki na Windowsa już jest dość problematyczny jak dla mnie. Przy okazji pytanko. Czy zna ktoś sprawdzony sposób na przeniesienie playlist ze Spotify do AM? Edytowano 26 września 2021 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Kiedyś Tidal przysłał mi maila z reklamą serwisu Tunemymusic.com https://www.tunemymusic.com/pl/#step1 Działa sprawnie, sporo serwisów w tym Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, YT, ITunes, Qobuz, Napster itd. Pomija utwory, których nie znajdzie, ale nie jest to jakaś duża skala wg mnie. Za darmo można przenieść 1000 utworów, abonament wynosi 2$ w planie rocznym lub 4.5$ w planie miesięcznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Niestety Tune my music nie działa w przypadku AM. Pojawia się błąd i nic nie przeniosi. Z Tidalem ta stronka śmigała zawsze bez problemu. Apple musiało pewnie coś namieszać w algorytmie. Na reddicie polecają aplikację SongShift. Zaraz będę ją obczajał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2021 na windowsie używam itunes do słuchania apple music . Ciężko przyzwyczaić się bo jednak spotify ma lepiej zoptymalizowany wygląd , ale może też przekona spotifaja by dorzucić opcję z lossless jakością Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Faktycznie, nie działa dobrze - przeniosło ostatnio słuchane, ulubione płyty, ale playlisty nie widzę. Choć, hmmm, w aplikacji Sonosa jednak coś jest (dalej zabrakło darmowego transferu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Jeśli chodzi o transfer playlist - potwierdzam. SongShift działa jak marzenie. Szybko, sprawnie, bez limitów i za free Co do newsa na whathifi odnośnie Spotify w wersji hifi. Wiadomo z niego tyle, że nadal nic nie wiadomo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 Po miesiącu słuchania Apple Music zdecyduję się jednak podziękować. Fajnie było, ale jednak przyzwyczajenie i wygoda użytkowania Spotify robi swoje. System poleceń, dostępność utworów, automatycznie tworzone playlisty, lepsza aplikacja na Windows/Linux/Android/iOS, funkcja Spotify Connect, bezproblemowe działanie na Raspberry Pi - to coś za co jestem w stanie poświęcić nawet lepszą jakość streamingu jaką bez wątpienia oferuje usługa Apple. Czekam na Spotify HiFi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 33 minuty temu, lpomis napisał: Czekam na Spotify HiFi Do końca roku tylko dwa miesiące więc niebawem, o ile dotrzymają słowa. Może zrobią niespodziankę przed świętami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Może to cisza przed burzą, jak wejdą to z hukiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Mi się podoba właśnie prostota Apple i całkiem duża baza utworów, których np. nie ma Tidal i Deezer. Jednak to czy przedłużę abonament poza bezpłatny, będzie zależało czy do grudnia wstawią go jako natywną apkę na BluOs. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Mała jest na to szansa, niestety. https://support1.bluesound.com/hc/en-us/community/posts/360037270313-Music-Services-add-Apple-Music-?page=1#comments Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Ogólnie apple zrobił promkę 24,99zł/msc za dostęp do wszystkiego muza , tv , chmura 50gb , gry - oferta cenowo dobra szczególnie dla obrazu 4k dolby vision Jednak także nie jestem w stanie przyzwyczaić się do aplikacji , słabiej się wyszykuje , a przez miesiąc cały czas polecają mi to samo. Spotify ma optymalniejszy interfejs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johan Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 Dnia 21.09.2021 o 15:15, Kubakk napisał: Wysyłam z telefonu na dac optykiem poprzez tv ew. po usb z pc , tak czy siak 48kHz cały czas świeciło , a z telefonu 90% piosenek nie daje się odpalić - potestuje - mam czas do grudnia , jak nie będzie działać z telefonu to anuluje subskrybcję Witam ! Korzystam już 2 m-c z Apple Music i jestem bardzo zadowolony. Nic nie przycina, zacina , wszystko ok. Korzystam z audio i jest super. Streamuję przez Air Play, Pozdrawiam Dnia 26.09.2021 o 13:22, lpomis napisał: Niestety Tune my music nie działa w przypadku AM. Pojawia się błąd i nic nie przeniosi. Z Tidalem ta stronka śmigała zawsze bez problemu. Apple musiało pewnie coś namieszać w algorytmie. Na reddicie polecają aplikację SongShift. Zaraz będę ją obczajał. witam !! Przeniosłem do Apple Music 70 utworów. Bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Do tej wojny cenowej dołączył Tidal. Właśnie obniżył cenę za wersję w jakości CD (bez MQA) o połowę - a więc znowu mamy cenę taką jak za Spotify. MQA+ inne dodane formaty pozostają w starej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 Widziałem ,że chyba 1411kbps 19,99zł , ale mają też jakąś lepszą wersję ponad 9000kbps za 39,99 Ja póki co wróciłem do spotify , dźwięk słabszy ale apka robi różnicę. Applowa jest dla mnie nie do przejścia , wyszukiwarka słaba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts