Piotr Sonido Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia No to taki byl generalnie zamysł. Faktycznie Bronze 6 był bardzie skupiony na sobie. 500tki graja szerzej i głębiej. Jesli taki progres chcesz uzyskać to tak zmiana ma sens. Różnica na innym wzmacniaczu także będzie. Jesli Bronze 6 na wspomnianym Arcamie grały ok, to różnica będzie podobna, 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia (edytowany) Dzięki, bardzo przydatna wskazówka, dzięki niej nabrałem podejrzeń , że moja wyprawa z moim Arcamem na odsłuch będzie mieć sens Edytowano 28 stycznia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia (edytowany) Daj znać po. Pozdrawiam i powodzenia Piotrek Edytowano 28 stycznia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdawid Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Witam wszystkich Postanowiłem napisać w tym temacie ponieważ od wielu lat jestem posiadaczem kolumn MA Bronze z serii BX. Mam BX6, BX2, BX1, BX-FX i dwa suby BXW-10 a do tego sufitowe CP-CT 260. Kolumy te (oprócz BX2) tworzą kino domowe w układzie 7.2.2. Wszystko napędza Denon AVC-X4700H. Ostatnio wymieniłem fronty na MA Silver 500 7g. Teraz planuję wymienić wzmacniacz i odtwarzacz CD/CACD. Obecnie nie wiem jeszcze co kupię ale najczęściej chodzi mi po głowie Denon PMA 1700NE i Denon DCD-1700. Przed zakupem na pewno muszę tego posłuchać u siebie w domu, wtedy zapadnie decyzja. Poniżej wrzucam foto mojego zestawu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia Ale jakie jest pytanie ? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia 55 minut temu, Dedal napisał: Ale jakie jest pytanie ? 🙂 Tu nie trzeba pytań - to wątek klubowy. Ale, spoko, zaraz znajdą się tacy, co kolegę odpytają... z akustyki. @kdawid Jako były posiadacz MA Silver 100 6G gratuluję zakupu! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia 30 minut temu, Rafał S napisał: Ale, spoko, zaraz znajdą się tacy, co kolegę odpytają... z akustyki. Eeeee… Przeca już od dawna wiadomo, że skosy i puste ściany niczego nie psują. Nie czytałeś uważnie … A.B.😏 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia 12 minut temu, DiBatonio napisał: Nie czytałeś uważnie … A.B.😏 Przecież wszystko dobrze brzmi, nie słyszy problemu. Czepiasz się 🤭 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia 45 minut temu, DiBatonio napisał: Nie czytałeś uważnie … A.B.😏 Czytałem. Cóż, niektórzy do satysfakcji z dźwięku potrzebują adaptacji, klasowego systemu i dobranych kabli, a i tak krytycznym uchem usłyszą, co jeszcze można poprawić. A inni się z tym zadowoleniem z brzmienia rodzą. Takie życie - ciężka praca nie zastąpi talentu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdawid Napisano 28 stycznia Udostępnij Napisano 28 stycznia 1 godzinę temu, Rafał S napisał: @kdawid Jako były posiadacz MA Silver 100 6G gratuluję zakupu! Dzięki 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Ale, spoko, zaraz znajdą się tacy, co kolegę odpytają... z akustyki. Co do akustyki to w swoim czasie też zamierzam się tym zająć, niestety nie mam wiedzy, która pozwoli mi odpowiadać na pytania ale chętnie posłucham rad dotyczących akustyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek1 Napisano 29 stycznia Udostępnij Napisano 29 stycznia Witam w klubie z MA Platinum PL300 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 stycznia Udostępnij Napisano 30 stycznia Dnia 28.01.2024 o 15:13, kdawid napisał: Witam wszystkich Postanowiłem napisać w tym temacie ponieważ od wielu lat jestem posiadaczem kolumn MA Bronze z serii BX. Mam BX6, BX2, BX1, BX-FX i dwa suby BXW-10 a do tego sufitowe CP-CT 260. Kolumy te (oprócz BX2) tworzą kino domowe w układzie 7.2.2. Wszystko napędza Denon AVC-X4700H. Ostatnio wymieniłem fronty na MA Silver 500 7g. Teraz planuję wymienić wzmacniacz i odtwarzacz CD/CACD. Obecnie nie wiem jeszcze co kupię ale najczęściej chodzi mi po głowie Denon PMA 1700NE i Denon DCD-1700. Przed zakupem na pewno muszę tego posłuchać u siebie w domu, wtedy zapadnie decyzja. Poniżej wrzucam foto mojego zestawu. Czyli wtedy stereo osobno a kino osobno? Dobry plan Dnia 29.01.2024 o 04:57, Sławek1 napisał: Witam w klubie z MA Platinum PL300 Czym napędzasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek1 Napisano 30 stycznia Udostępnij Napisano 30 stycznia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Czyli wtedy stereo osobno a kino osobno? Dobry plan Czym napędzasz? Audio Analogue Maesrto Anniversary kable głośnikowe Van Den Hul Przed chwilą, Sławek1 napisał: Audio Analogue Maesrto Anniversary kable głośnikowe Van Den Hul Maestro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdawid Napisano 30 stycznia Udostępnij Napisano 30 stycznia 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Czyli wtedy stereo osobno a kino osobno? Chcę kupić wzmacniacz, który podłączę do pre-out amplitunera żeby kolumny grały też w kinie. Do wzmacniacza podłączę bezpośrednio gramofon i odtwarzacz CD. W pierwszej kolejności planuję popracować nad akustyką pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia 21 godzin temu, Sławek1 napisał: Audio Analogue Maesrto Anniversary kable głośnikowe Van Den Hul Maestro Pieknie. To wzmacniacz też masz nietuzinkowy Super 15 godzin temu, kdawid napisał: Chcę kupić wzmacniacz, który podłączę do pre-out amplitunera żeby kolumny grały też w kinie. Do wzmacniacza podłączę bezpośrednio gramofon i odtwarzacz CD. W pierwszej kolejności planuję popracować nad akustyką pomieszczenia. No własnie. Czyli system będzie rozdzielony. Tak warto o akustyke się zatroszczyć. Czasem to zmiana ustawienia kolumn, czasem niestety coś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilu1975 Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego Witam wszystkich. Jestem posiadaczem zestawu KD tj. Marantz Sr 7015, oraz głośników Monitor Audio Silver 300 (6G). Chciałbym zmodyfikować ten zestaw i polepszyć stereo. Dlatego zastanawiam się nad zakupem i podłączeniem jako bypass wzmacniacza o ciepłym brzmieniu. Pokój 20 m2 a moje typy to: 1) Atoll IN200 Signature i kiedyś WiiM Pro Plus, 2) Roksan K3 3) Musical Fidelity M6si Może ktoś ma jeszcze inne typy które dobrze się zagrają z Monitorami Audio Silver 300 w stereo. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Czy ktoś wie jak jest strojony BR w MA Bronze 500? Lub gdzie można znaleźć ich wykres/ charakterystykę modułu impedancji? Nigdzie w necie nie mogę tego znaleźć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Czekam z niecierpliwością 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia A mnie ucieszyło, że MA wraca do modelu 50 w tej odsłonie Gold. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Tylko czekam aż będzie klient na Silvery i zamawiam. Gold 50 może z czasem na surround back wpadną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 sierpnia Udostępnij Napisano 18 sierpnia Dnia 17.08.2024 o 10:49, MASX napisał: zamawiam. Kawał monitora z nowej setki. Trzy drogi, woofer 20cm. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 sierpnia Udostępnij Napisano 18 sierpnia 5 godzin temu, kaczadupa napisał: Kawał monitora z nowej setki. Trzy drogi, woofer 20cm. Szkoda, że dopiero teraz, a nie 3 lata temu - być może moje audio-życie potoczyłoby się inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Model 100 zapowiada się rewelacyjnie. Model 50 chyba zastapi obecne 100 chodź to nie jest 1:1. ma Mniejsze membrany. No i doszły on walle. Ciekawe bo ich nie było do tej pory. Może dobry trop. Nie ma FX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Na razie budżetowo zostawię Silver 50 na surround. Jak myślicie jaka by była uczciwa cena za 500 i C350? Stan idealny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia (edytowany) 19 godzin temu, Rafał S napisał: Szkoda, że dopiero teraz, a nie 3 lata temu - być może moje audio-życie potoczyłoby się inaczej. Widzę, widzę stopkę Jesteś w czarnej xxx bo wyżej już nic nima. Jak żyć... 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Model 100 zapowiada się rewelacyjnie. Zwłaszcza dla miłośników muzyki elektronicznej Piotrze. Oj, będą somsiady przeklinać posiadaczy nowej setki. Edytowano 19 sierpnia przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts