Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 godzin temu, pairtick napisał:

Nie każdy kupuje 'u Niemca'

Ja tam kupuję w Lidlu, bo najtaniej. Pamiętam, że tak w 2007 byłem jedynym białym klientem tam. W gazetach pisali, że 86% Irlandczyków nie interesują ceny - po prostu idą do sklepu i wkładają do koszyka, czego tam akurat potrzebują.

A potem Celtycki Tygrys zdechł i na parkingu pod Lidlem u mnie we wsi zaczęły pojawiać się Range Rovery, Bentleye i Porsche... teraz Lidl to sklep, jak każdy inny (dawniej tubylcy uważali, że nie wypada im w Lidlu kupować). Nawet ładny i duży mamy u nas we wsi z taką ścianą z zielska. 

Ale chleb to żona sama piecze. :D 

lidl.jpg

2 minuty temu, misiekx napisał:

to nie Twoi idole

Nie. Tylko Korwin i Braun. Jeden i drugi z Konfy wywalony przez wiplerowską agenturę. 

Konfę przejęły służby. Cała nadzieja w Strażaku! :) 

Napisano (edytowany)
8 minut temu, misiekx napisał:

spiskowe teorie dziejów

Nie rozumiem. Przecież ludzka historia jest historią nieustannych spisków. Przy czym jedne się udają a drugie nie. 

Jeśli więc mamy o czymś dyskutować to nie teorii a o spiskowej PRAKTYCE dziejów. 

Dnia 14.09.2025 o 13:18, Rega napisał:

Mój jest EQ 600. Bez pojemnika.

No właśnie to EQ700 też jest bez pojemnika, co mnie bardzo ucieszyło, bo można wsadzić rurkę do kartonika z mlekiem, nie trzeba odmierzać i odpada mycie pojemnika. 

Córka ma Siemensa i rurką i chwali sobie to rozwiązanie jako proste i skuteczne. Mniej pitolenia się. 

7 godzin temu, pairtick napisał:

Podobno plastik jest z recyklingu wiatraków Siemensa

Wiatraki nie są z plastiku tylko z kompozytów. Głównie włókno szklane. 

Edytowano przez il Dottore
Napisano (edytowany)
8 godzin temu, pairtick napisał:

Podobno plastik jest z recyklingu wiatraków Siemensa

A deski kompzytowe na balustradach i podłogi na balkonach ze zużytych butelek PET. No i bardzo dobrze. Przynajmniej mniej ich w lasach. I wbrew pozorom nie tylko w Polsce. 

Dobra kawa, szczególnie przy ognisku:), kiedy na dworze zimno i ponuro. 

IMG_20251110_211828.jpg

IMG_20251110_210536.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano

I jakie denerwujące przechwałki , ze są tańsi od konkurencji. A kiedy się pójdzie to okazuje się że niekoniecznie bo TO w aplikacji, TAMTO po aktywacji kuponu itd,itd,itd. W ogólnym rozrachunku Lidl jest droższy od innych. Niby chcą taniej sprzedać, ale w taki sposób, że lepeij by było, aby nie kupować.  Szkopska zagrywka🤨

Napisano
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

No właśnie to EQ700 też jest bez pojemnika, co mnie bardzo ucieszyło, bo można wsadzić rurkę do kartonika z mlekiem, nie trzeba odmierzać i odpada mycie pojemnika. 

Córka ma Siemensa i rurką i chwali sobie to rozwiązanie jako proste i skuteczne. Mniej pitolenia się. 

W moim DeLonghi cały przebieg mleka jest kompletnie na zewnątrz, mleko dolewam do pojemnika i trzymam w lodówce, a jak się skończy butelka, to wrzucam pojemnik do ciepłej wody - samo się robi 👍 

https://www.4delonghi.co.uk/coffee-maker/coffee-maker/milk-jug/product.pl?pid=5212539&path=606454,640993&refine=carafe 

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Wiatraki nie są z plastiku tylko z kompozytów. Głównie włókno szklane. 

Cholera, to jeszcze gorzej - jak wiadomo Niemcy są specjalistami od niestandardowych zastosowań.

Napisano
18 godzin temu, Rega napisał:

W ogólnym rozrachunku Lidl jest droższy od innych.

W IRL Lidl jest najtańszy. W Polsce to nie wiem, może Biedronka jest tańsza. Ale jakoś Biedronka w PL u mnie we wsi jest okropna: brud i bajzel. Podobnie Netto wygląda. Nie rozumiem, jak można kupować jedzenie w takich warunkach. 

Jeśli oczywiście te rzeczy dostępne w marketach można wgl nazywać jedzeniem...