tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Wing0 napisał: pisze szczerze ze Jura robi zdecydowanie lepsza kawę z tego samego ziarna. To pomówienie i dezinformacja !!! I Ty Brutusie ...... A tak na marginesie , Michał Jura dobrze płaci , bo wiesz Mellita mi trochę zalega .... 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Michał Jura dobrze płaci W kawie a tej ceny biją rekordy, ahhhh to globalne ocieplenie nie dość ze lodówce topi to jeszcze plantacje kawy dobija hmmm. Cukier juz był, masło, srajtaśma ehhhh Panie ile jeszcze nam cierpieć przyjdzie przez ten klimat straszliwy 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Parafrazując słowa naszego kolegi Jarka @Kraft : " Wszystkie dobrze skonstruowane ekspresy robią taką samą kawę " Widocznie Jura ma ewidentne błędy konstrukcyjne 1 minutę temu, Wing0 napisał: W kawie Wchodzę w to !!! 5 minut temu, Wing0 napisał: ahhhh to globalne ocieplenie nie dość ze lodówce topi to jeszcze plantacje kawy dobija hmmm. Przypomina mi to coroczne podwyżki szyb w październiku. Widocznie piasek, krzemionka źle znosi globalną ciepłotę 5 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @tomek4446 @Wing0 w sumie to ja robię tylko za asystenta,powiedzmy,technicznego przy wyborze😁. To JEJ pomysł i decyzja. Gdybym ja decydował to byłby kompaktowy spryciarz do robienia mocarnej czarnej, którą zawsze można czymś doprawić. Dziś puściłem jej z roboty SMS-a z takim krótkim porównaniem Mellity i Jury w moim odbiorze tego,czego się tu na forum dowiedziałem i co wyczytałem w trasie. I pada pytanie: który lepiej spienia mleko?😁 No to już znacie priorytety😁. Ja bym stawiał na możliwość samodzielnego czyszczenia większej ilości elementów,o czym mówi Tomek,a z drugiej strony nie mam problemu, żeby dopłacić za lepszy smak czarnej,co zaręcza @Wing0. Coś czuję,że ONA postawi na Jurę,bo cały czas w reckach się przewija,że tak dobrze sobie w niej radzą te spieniacze. Dam znać,co kupimy i jak smakuje😁 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Nowy75 napisał: Coś czuję,że ONA postawi na Jurę,bo cały czas w reckach się przewija,że tak dobrze sobie w niej radzą te spieniacze Kurde no heheh nie ma Jury serio mogę wyslac fotel Mellity heheeh ale no piłem z Jury kawę nie raz i to sa szczerze jedyne kawy z ekspresu gdzie czarna dla mnie jest tak samo dobra moze trochę lepsza niż z kawiarki (takiej juz dobrze przepalonej ;), a jak żona lubi takie lette, cappuccino jak z typowych kawiarni wysokiej klasy gdzie pianka jest jak gęsta ale i napowietrzjna to jedynie z Jury takie kawy piłem (z tych ekspresów w kasie jednego klocka do audio :D). Melitarny np latte robi oki ale pianka pozostawia wiele do życzenia 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Nowy75 napisał: Dam znać,co kupimy i jak smakuje Jak mawia mój zięć " rób co każe , nie oponuj, nie analizuj a będziesz miał klawe pozbawione stresu życie " Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 37 minut temu, tomek4446 napisał: i przed zakupem sprawdź wymiary. Bo Mellita np. mała nie jest To pierwsze , co sprawdziłem,bo głównie wymiary tych mlecznych ekspresów jak dla mnie zbyt kobylaste. Mellita 4 cm głębsza,ale wejdzie. Zresztą coraz częściej słyszę o nowych meblach do kuchni...😁 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @Nowy75 No to ja też będę wybierał między Jurą a Melittą Zrobimy sobie prezent na Święta. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Jak mawia mój zięć " rób co każe , nie oponuj, nie analizuj a będziesz miał klawe pozbawione stresu życie " Tak,a jak coś pójdzie nie tak,to kto będzie winien?😁 Muszę czuwać nad przebiegiem wyboru Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, Nowy75 napisał: Tak,a jak coś pójdzie nie tak,to kto będzie winien? Winien to będziesz bez względu na okoliczności. To taki damski dogmat , że jak coś pójdzie nie tak , to facet jest winien i tyle 26 minut temu, Nowy75 napisał: Zresztą coraz częściej słyszę o nowych meblach do kuchni... No i po chłopie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 14 godzin temu, Nowy75 napisał: Szoferuje😁 cholerny smart Tylko nie mów, że to samochód masz na myśli? Przewoziłem kiedyś parę drobiazgów Renault Kangoo diesel z Anglii, masakra. Wjeżdżając z Anglii do Szkocji, miałem pedał gazu wciśnięty do oporu, a i tak *ujnia. Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jeśli ekspresy dają takie samo ciśnienie to kawa powinna być taka sama. Wcale bym się nie zdziwił gdyby bebechy tych różnych ekspresów były robione w jednej fabryce. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Jaerk P napisał: Jeśli ekspresy dają takie samo ciśnienie to kawa powinna być taka sama. Nie dają, z bebechami też jest różnice. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Przypomina mi to coroczne podwyżki szyb w październiku. A jakie jest okno montażu w Polsce? 😉 50 minut temu, Nowy75 napisał: I pada pytanie: który lepiej spienia mleko?😁 No to już znacie priorytety😁. Ja bym stawiał na możliwość samodzielnego czyszczenia większej ilości elementów,o czym mówi Tomek,a z drugiej strony nie mam problemu, żeby dopłacić za lepszy smak czarnej,co zaręcza @Wing0. Coś czuję,że ONA postawi na Jurę,bo cały czas w reckach się przewija,że tak dobrze sobie w niej radzą te spieniacze. Dam znać,co kupimy i jak smakuje😁 Dobre pytanie, ja mam DeLonghi i nie narzekam. Z tym że kawę mam od lat te samą. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 16.11.2025 o 11:32, Rega napisał: Mam pytanie do posiadaczy ekspresów Siemens - jak często pokazuje się Wam komunikat o konieczności opróżnienia pojemnika na skropliny. U mnie to średnio co 5-7 kaw. Czy to normalne, czy ekspres gdzieś przecieka, czy jest zwyczajnie bardzo rozrzutny i nie oszczędza wody? Mam EQ.6 plus S.300 i też mi dosyć często to wyświetla, z tym że prędzej co 8-10 kaw. U mnie przy załączaniu i wyłączaniu zawsze stoi pusty kubek do którego też leci woda. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Woda i obowiązkowy kubek , to jedno, ale szybko napełnia się pojemnik pod kratką. Myślę, że te Siemensy mają dość mocne płukanie całego systemu i dlatego. Edytowano 2 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @pairtick chodziło o smartfona😁. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, Nowy75 napisał: chodziło o smartfona😁. A to przepraszam, kawy ze smartphona jeszcze nie próbowałem 😉 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 30 minut temu, Rega napisał: Woda i obowiązkowy kubek , to jedno, ale szybko napełnia się pojemnik pod kratką. Myślę, że te Siemensy mają dość mocne płukanie całego systemu i dlatego. I płytką tackę. W poprzednim Saeco mimo wszystko dłużej się napełniało. Może ten typ tak ma? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 37 minut temu, pairtick napisał: A to przepraszam, kawy ze smartphona jeszcze nie próbowałem A ze Smarta?😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, Nowy75 napisał: A ze Smarta?😁 Właśnie, w innym wątku, obżeram się przed snem 😇 Odpisz, cytując
Recommended Posts