FioleK Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Cześć, jaki wzmacniacz polecalibyście do QR5? Obecnie mam Onkyo TX-8250 i mam wrażenie, że brakuje trochę dołu i dolnej średnicy - z resztą nie mam problemów. Na odsłuchu grało to chyba z PN7000N i brzmiało to lepiej... Z góry dziękuję za propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Ja lubie te kolumny w połączeniu z cieplejszym wzmacniaczami. Dlatego Atoll IN 80 albo Magnat MR 780. Ewentualnie Musical M2si / M3si Od tego bym zaczął. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FioleK Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Dziękuję, już po wstępnym przeglądnięciu opisów w sieci, widzę. że muszę je przesłuchać. Szczególnie, że patrząc okiem elektronika Musical M3si średnio mi się podoba w środku (przy Musical M2si ktoś się bardziej przyłożył). Magnat wygląda ciekawie (w środku średnio), ale firmę kojarzyłem zawsze z kolumnami (aczkolwiek na którymś odsłuchu go widziałem i słuchałem, ale z Monitor Audio), a Atoll to dla mnie nowość (nazwę słyszałem, ale żadnego wzmacniacza), ale patrząc na środek to widać, że ktoś faktycznie się starał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Panie a ile pieniądza jest przeznaczone na nową maszynę? Paczki masz przednie i szkoda marnować ich potencjał ww Atollami czy MFami. Popatrz na w miarę nowe sprzęty używane. Wtedy zamiast nowego MF 2 czy 3si kupisz np używkę 6si. Przemyśl to bo głośniczki wybrałeś kapitalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Cześć, Audiovector QR5 potrzebują mocnego i muzykalnego wzmacniacza. Na Onkyo 8250 nie rozwiną skrzydeł. Od siebie proponowałbym zwrócić koniecznie uwagę na Atolla IN200 SIgnature lub iść w kierunku większej muzykalności jaką zaoferuje Haiku Audio Bright MK5. QR5 bardzo dobrze sprawdzą się także z Arcamem SA20. Taka rada, nie patrz na to co jest w środku i nie czytaj za dużo. Idź na odsłuch i sam oceń brzmienie. Sam mam wzmacniacz, który w środku wygląda jak jedna wielka plątanina kabli ale brzmi świetnie. Zapraszam na odsłuch w naszym salonie oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Popatrz na w miarę nowe sprzęty używane. Wtedy zamiast nowego MF 2 czy 3si kupisz np używkę 6si. Przemyśl to bo głośniczki wybrałeś kapitalne. Masz może dla mnie taką 6tke w tych cenach 😉 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 9 minut temu, Dedal75 napisał: Masz może dla mnie taką 6tke w tych cenach 😉 Pzdr Zagadaj z człowiekiem z klubu MF na AS (jest taki co się tam ciągle udziela i on załatwia ludkom taniej różne modele MF). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FioleK Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 (edytowany) 26 minut temu, Q21 napisał: Cześć, Audiovector QR5 potrzebują mocnego i muzykalnego wzmacniacza. Na Onkyo 8250 nie rozwiną skrzydeł. Od siebie proponowałbym zwrócić koniecznie uwagę na Atolla IN200 SIgnature lub iść w kierunku większej muzykalności jaką zaoferuje Haiku Audio Bright MK5. QR5 bardzo dobrze sprawdzą się także z Arcamem SA20. Taka rada, nie patrz na to co jest w środku i nie czytaj za dużo. Idź na odsłuch i sam oceń brzmienie. Sam mam wzmacniacz, który w środku wygląda jak jedna wielka plątanina kabli ale brzmi świetnie. Zapraszam na odsłuch w naszym salonie oraz po wyceny. Plątanina kabli mnie nie przeraża, gorzej jak w tej plątaninie nie widzę starań i logiki (kabel zawsz się prowadzi tak, a nie inaczej z jakiś powodów). Właśnie myślałem nad Arcamem. Szkoda, że wszystkie te lepsze wzmacniacze mają "dziwny" design. Z Arcamów podoba mi się S30, tylko cena mniej :-D. Ciekawy jestem o ile poprawiłaby się jakość, jakby zaczęli wreszcie te wzmacniacze robić na 4 warstwowych płytkach PCB chowając linie sygnałowe między płaszczyznami masy... Moje Onkyo jak patrzyłem to tylko cyfrówkę ma na FR4, a reszta to jednowarstwowy laminat papierowy :D. Edytowano 5 listopada 2021 przez FioleK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Musical Fidelity czy Atoll to warte zainteresowania wzmacniacze, pod uwagę polecam jeszcze wziąć NuPrme IDA-16 jak szukasz grania przyjemnego, a przy okazji bez utraty detali i z solidnym dołem. Co do mocy na pewno jej nie zabranie do napędzenia Audiovectorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FioleK Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 (edytowany) Na pewno sprzedawca kolumn ostrzegał mnie przed Naimem i Primare'em - "Please DON’T go for Naim or Primare, that will be too analytical." Patrząc na dane tego NuPrime (oraz jak wyglądają w środku), to SMSL VMV D2 lub SMSL M400 + SMSL SA400 lub SMSL VMV A2 będzie dużo lepszym wyborem (żadnego nie słyszałem). Edytowano 5 listopada 2021 przez FioleK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 22 minuty temu, FioleK napisał: przed Naimem i Heh a to ciekawe bo szukasz dociążonej średnicy i mocnego, dobrego dołu i na moje uszy Naim SN3 a z tego co mówią znajomi SN2 jescze bardziej by tu pasował. Jak będziesz w salonie poproś o podłączenie SN3, będzie ciekawie z Audiovectorami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FioleK Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 (edytowany) 30 minut temu, kaczadupa napisał: Heh a to ciekawe bo szukasz dociążonej średnicy i mocnego, dobrego dołu i na moje uszy Naim SN3 a z tego co mówią znajomi SN2 jescze bardziej by tu pasował. Jak będziesz w salonie poproś o podłączenie SN3, będzie ciekawie z Audiovectorami. Chyba z tym atom miałem gdzieś spięte (ale nie jestem pewny - oceniam tylko po wyglądzie) Audiovectory i grało to po prostu nieprzyjemnie... A może to był Cambridge Audio Evo? Pamiętam tylko, że był to mały kombajn z dużym wyświetlaczem z przodu... A może Cocktail Audio X14? Edytowano 5 listopada 2021 przez FioleK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Każdy model naima gra inaczej! Atom w niczym nie przypomina SN3 ani XS3, no dobra może wszystkie naimy łączy szybkość i dobre lub bardzo dobre (w zależności od modelu) niskie tony. Zapomnij o naim Atom a z ciekawości/przy okazji sprawdź naima SN3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Bardzo fajnie te Audiovectory grają z Unison Unico Due, polecam. Generalnie często posiadacze tych kolumn wybierają hybrydy Unisona Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts