Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jaki wzmacniacz polecalibyście do QR5? Obecnie mam Onkyo TX-8250 i mam wrażenie, że brakuje trochę dołu i dolnej średnicy - z resztą nie mam problemów. Na odsłuchu grało to chyba z PN7000N i brzmiało to lepiej... Z góry dziękuję za propozycje.

Napisano

Dziękuję, już po wstępnym przeglądnięciu opisów w sieci, widzę. że muszę je przesłuchać. Szczególnie, że patrząc okiem elektronika Musical M3si średnio mi się podoba w środku (przy Musical M2si ktoś się bardziej przyłożył). Magnat wygląda ciekawie (w środku średnio), ale firmę kojarzyłem zawsze z kolumnami (aczkolwiek na którymś odsłuchu go widziałem i słuchałem, ale z Monitor Audio), a Atoll to dla mnie nowość (nazwę słyszałem, ale żadnego wzmacniacza), ale patrząc na środek to widać, że ktoś faktycznie się starał.

Napisano

Panie a ile pieniądza jest przeznaczone na nową maszynę? Paczki masz przednie i szkoda marnować ich potencjał ww Atollami czy MFami. Popatrz na w miarę nowe sprzęty używane. Wtedy zamiast nowego MF 2 czy 3si kupisz np używkę 6si. Przemyśl to bo głośniczki wybrałeś kapitalne. 

Napisano

Cześć,
Audiovector QR5 potrzebują mocnego i muzykalnego wzmacniacza. Na Onkyo 8250 nie rozwiną skrzydeł. 

Od siebie proponowałbym zwrócić koniecznie uwagę na Atolla IN200 SIgnature lub iść w kierunku większej muzykalności jaką zaoferuje Haiku Audio Bright MK5. 
QR5 bardzo dobrze sprawdzą się także z Arcamem SA20. 

Taka rada, nie patrz na to co jest w środku i nie czytaj za dużo. Idź na odsłuch i sam oceń brzmienie. Sam mam wzmacniacz, który w środku wygląda jak jedna wielka plątanina kabli ale brzmi świetnie. 

Zapraszam na odsłuch w naszym salonie oraz po wyceny. 

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Popatrz na w miarę nowe sprzęty używane. Wtedy zamiast nowego MF 2 czy 3si kupisz np używkę 6si. Przemyśl to bo głośniczki wybrałeś kapitalne. 

Masz może dla mnie taką 6tke w tych cenach 😉 Pzdr

Napisano (edytowany)
26 minut temu, Q21 napisał:

Cześć,
Audiovector QR5 potrzebują mocnego i muzykalnego wzmacniacza. Na Onkyo 8250 nie rozwiną skrzydeł. 

Od siebie proponowałbym zwrócić koniecznie uwagę na Atolla IN200 SIgnature lub iść w kierunku większej muzykalności jaką zaoferuje Haiku Audio Bright MK5. 
QR5 bardzo dobrze sprawdzą się także z Arcamem SA20. 

Taka rada, nie patrz na to co jest w środku i nie czytaj za dużo. Idź na odsłuch i sam oceń brzmienie. Sam mam wzmacniacz, który w środku wygląda jak jedna wielka plątanina kabli ale brzmi świetnie. 

Zapraszam na odsłuch w naszym salonie oraz po wyceny. 

Plątanina kabli mnie nie przeraża, gorzej jak w tej plątaninie nie widzę starań i logiki (kabel zawsz się prowadzi tak, a nie inaczej z jakiś powodów). Właśnie myślałem nad Arcamem. Szkoda, że wszystkie te lepsze wzmacniacze mają "dziwny" design. Z Arcamów podoba mi się S30, tylko cena mniej :-D. Ciekawy jestem o ile poprawiłaby się jakość, jakby zaczęli wreszcie te wzmacniacze robić na 4 warstwowych płytkach PCB chowając linie sygnałowe między płaszczyznami masy... Moje Onkyo jak patrzyłem to tylko cyfrówkę ma na FR4, a reszta to jednowarstwowy laminat papierowy :D.

Edytowano przez FioleK
Napisano
22 minuty temu, FioleK napisał:

przed  Naimem i

Heh a to ciekawe bo szukasz dociążonej średnicy i mocnego, dobrego dołu i na moje uszy Naim SN3 a z tego co mówią znajomi SN2 jescze bardziej by tu pasował. Jak będziesz w salonie poproś  o podłączenie SN3, będzie ciekawie z Audiovectorami. 

Napisano (edytowany)
30 minut temu, kaczadupa napisał:

Heh a to ciekawe bo szukasz dociążonej średnicy i mocnego, dobrego dołu i na moje uszy Naim SN3 a z tego co mówią znajomi SN2 jescze bardziej by tu pasował. Jak będziesz w salonie poproś  o podłączenie SN3, będzie ciekawie z Audiovectorami. 

Chyba z tym atom miałem gdzieś spięte (ale nie jestem pewny - oceniam tylko po wyglądzie) Audiovectory i grało to po prostu nieprzyjemnie... A może to był Cambridge Audio Evo? Pamiętam tylko, że był to mały kombajn z dużym wyświetlaczem z przodu...  A może Cocktail Audio X14? 

Edytowano przez FioleK
Napisano

Każdy model naima gra inaczej! Atom w niczym nie przypomina SN3 ani XS3, no dobra może wszystkie naimy łączy szybkość i dobre lub bardzo dobre (w zależności od modelu) niskie tony. Zapomnij o naim Atom a z ciekawości/przy okazji  sprawdź naima SN3.