S4Home Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 QR1 od Audiovectora to dobra propozycja. Masz ciekawe usposobienie bo kolumny przeważnie grające mocno górą grają też mocno dołem. Taką Vką. Nadal stawiam na wyraźne Signature 503 także. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 QR1 rewelacyjnie rozpylają górę i posiadają więcej powietrza, swobody względem Magnatów Signature 503. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 9 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 (edytowany) Właśnie słuchałem Alicii Keys i tej góry jest dla mnie za mało. Jest za słabo wyeksponowana w stosunku do reszty, Czy można poprosić o jeszcze jakieś propozycje pomiędzy tymi dwiema Magnatów Signature 503 i QR1. Powiedzmy jakieś propozycje między 2 i 3 tys. zł. Chciałbym, aby wokal był mocno na przedzie, a tło im cichsze i bardziej wycofane tym lepiej. Może coś za 3 z kawałkiem się znajdzie. Edytowano 9 listopada 2021 przez Piotrexed Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 8 godzin temu, Piotrexed napisał: Właśnie słuchałem Alicii Keys i tej góry jest dla mnie za mało Ale na czym słuchałeś ? Na obecnym systemie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Do tej Dwójki dopisał bym Tannoy XT6 albo Fyne F 500. To kolumny które dysponują świetną przestrzenią, stereofonią a nie mają za dużo basu. Ale nie są tak jasne jak tamte propozycje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Zrobiłem listę do przetestowania. Mam nadzieję, że nic nie pominąłem. Elac Carina 243.4 B&W 707 Monitor audio Bronze 100 Magnat Signature 503 Triangle Esprit Comete Ez Focal Aria 906 Audiovector QR1 JMR Lucia Tannoy XT6 Fyne F 500 Usher S520 Warfedale Evo 4.1 Taga Harmony TAV 606S V.3 Elac Debut B 5.2 Dali Zensor 1 Dali Oberon 1 Dali Opticon 1 Dali Menuet KEF LS50 Triangle Esprit Comete EZ Opera Grand Mezza Cabasse Jersey MC170 Triangle Titus Triangle Plaisir Lymna Epos M Rega Kyte Rega RS1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 (edytowany) Zanim dojdziesz do ostatniej pozycji, producenci wypuszczą na rynek kolejne dziesięć nowych modeli. Trzeba skreślać! Edytowano 10 listopada 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Jeszcze polecono mi Guru Audio Junior. Czy one są neutralne/jasne/zimne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 (edytowany) 40 minut temu, Piotrexed napisał: Ja bym skreślił: Elac Carina 243.4 B&W 707 Monitor audio Bronze 100 Magnat Signature 503 Triangle Esprit Comete Ez Focal Aria 906 Audiovector QR1 JMR Lucia Tannoy XT6 Fyne F 500 Usher S520 Warfedale Evo 4.1 Taga Harmony TAV 606S V.3 Elac Debut B 5.2 Dali Zensor 1 Dali Oberon 1 Dali Opticon 1 Dali Menuet KEF LS50 Triangle Esprit Comete EZ Opera Grand Mezza Cabasse Jersey MC170 Triangle Titus Triangle Plaisir Lymna Epos M Rega Kyte Rega RS1 Albo są o klasę gorsze od reszty. Albo raczej nie zagrają tak, jak oczekujesz. Edytowano 10 listopada 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Serio Dali wykreślone? Chciałem sprawdzić jak grają kolumny, które mają w nazwie marki słowo Audiophile. Ale okay. Dzięki za redukcję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Dali są OK, ale celuj w wyższe modele:Opticon i Menuet (Opticony wykreśliłem omyłkowo). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 (edytowany) Heco Aurora sprawdzać czy nie? Dopisać do listy? Update. Lista zredukowana. Co jeszcze odjąć? Czy dodać Guru Audio Junior i Heco Aurora? Elac Carina 243.4 B&W 707 Magnat Signature 503 Triangle Esprit Comete Ez Focal Aria 906 Audiovector QR1 JMR Lucia Tannoy XT6 Fyne F 500 Usher S520 Warfedale Evo 4.1 Dali Opticon 1 Dali Menuet KEF LS50 Triangle Esprit Comete EZ Cabasse Jersey MC170 Triangle Titus Triangle Plaisir Lymna Epos M Rega Kyte Rega RS1 Edytowano 10 listopada 2021 przez Piotrexed Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Przed chwilą, J4Z napisał: To basowe, ciemne granie. ok, dzięki i dzięki reszcie za propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 2 godziny temu, Piotrexed napisał: Jeszcze polecono mi Guru Audio Junior. Czy one są neutralne/jasne/zimne? Nie, raczej sa lekko po cieplejszej stronie, ale uwazam, ze warto je sprawdzic, ja bardzo je lubie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 2 godziny temu, Piotrexed napisał: Heco Aurora sprawdzać czy nie? Dopisać do listy? Heco Aurora nie (za słabe na tle innych propozycji z listy), ale Heco Revolution 3 już tak. Bardzo fajne kolumny. Mogą się podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Czyli na odsłuchy jadę do Łodzi do RTV-MAX, bo mają prawie wszystkie kolumny.https://docs.google.com/spreadsheets/d/1svaw867gVzLY4hEPegnTVFoOD8-BegSg6eJL5tKjzk0/edit?usp=sharing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Czy Yamaha R-N602 nie wyświetla RDS? Czy mam wybrakowaną japońską wersję bez RDS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 3 godziny temu, Piotrexed napisał: Czyli na odsłuchy jadę do Łodzi do RTV-MAX Dzwoniłeś do nich zapytać czy faktycznie mają te wszystkie kolumny na stanie? Nie wierzę w to. Bądź ostrożny z tym sklepem. Poczytaj opinie. Twoja lista jest do odsłuchu jest nadal zdecydowanie za długa. Uważam, że na odsłuch powinieneś jechać z nastawieniem na max 3-4 zestawy głośnikowe. QR1, Magnaty, jakieś Bowersy, może jakieś francuzy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 To jak już będziesz na odsłuchach , to poproś o jakieś monitory studyjne. One są strojone bardzo liniowo , dla przeciętnego użytkownika nie za bardzo , ale przy Twoich wymaganiach mogą się sprawdzić . I dopisz Triangle Genese Trio , w używce poniżej 5 tys do wyrwania. Słuchałem ostatnio z H300 , i bym to zdecydowanie określił jako jasno i zimno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 17 godzin temu, Kraft napisał: Zanim dojdziesz do ostatniej pozycji, producenci wypuszczą na rynek kolejne dziesięć nowych modeli. Trzeba skreślać! Jarek, mi 20 par monitorów udało się odsłuchać we własnym mieszkaniu w zaledwie 8 miesięcy 🙂. Nie wspominam o tych, których słuchałem w salonach. Przy odrobinie samozaparcia koledze też się powinno udać. Nie zmienia to jednak faktu, że i ja tę listę zawęził. Bowersów nie znam ale z "pewniaków" stawiałbym na audiovector qr1, kef ls50 i focal 906. Dali z niższych serii też bym odpuścił, chociaż być może zensory 3 mogłyby okazać się nienajgorszym pomysłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 Bowersy 707 to killer. Kiedyś myślałem, że firma przesadza z cenami, że bazuje na marketingu. Ale takie brzmienie za 4000 zł? Łeb urywa! (co nie znaczy, że każdemu trafi w gust). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 15 minut temu, Kraft napisał: Bowersy 707 to killer. Kiedyś myślałem, że firma przesadza z cenami, że bazuje na marketingu. Ale takie brzmienie za 4000 zł? Łeb urywa! (co nie znaczy, że każdemu trafi w gust). Jest kilka innych firm, które przesadzają z cenami. I to grubo. Zresztą w ostatnim czasie trudno ocenić co jest przegięciem a co nie. Odnośnie Bowersów coś ciekawego pewnie będzie miał do powiedzenia kolega @lpomis, ale musimy pewnie jeszcze chwilkę poczekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 11 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 A Monitor Audio Bronze czemu usunięte z listy? R-N602 jest do nich za słaby? 14 godzin temu, lpomis napisał: Dzwoniłeś do nich zapytać czy faktycznie mają te wszystkie kolumny na stanie? Nie wierzę w to. Bądź ostrożny z tym sklepem. Poczytaj opinie. Twoja lista jest do odsłuchu jest nadal zdecydowanie za długa. Uważam, że na odsłuch powinieneś jechać z nastawieniem na max 3-4 zestawy głośnikowe. QR1, Magnaty, jakieś Bowersy, może jakieś francuzy... A które to francuzy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 Wziąłeś pod uwagę bardzo dużą liczbę głośników. Żebyś mógł podejść rzeczowo do tematu, zapraszamy Cię do jednego z naszych salonów Tophifi abyś mógł posłuchać kilku par głośników. Każdy ma odmienny słuch, więc proponowanie czegoś (tym bardziej, że listę masz bardzo długą) nie będzie jednoznaczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrexed Napisano 11 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 Mnie najbardziej ciekawią Magnat Signature 503, bo kosztują jedynie 1200zł za parę i to nawet w Euro RTV AGD . Jeżeli nie wykreśliliście ich z listy, to znaczy , że mają rewelacyjny stosunek cena / jakość i można je polecać komuś kto chce zrobić komplet do 3 tys. Jakiś nad za 1600zł i do tego te Magnaty i super komplet za małe pieniądze wyjdzie. Może nawet w ciemno po prostu zamówię , skoro takie tanie i takie dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts