Enduro Knurów Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Cześć, szukam odtwarzacza CD do 4000 zł, może być używany lub nowy, ale w fajnej promocji, może jakiś z ekspozycji W oko mi wpadły: Yamaha CD S1000 Atoll CD 100 SE 2 Rotel RCD Denon DCD - 1600 Pioneer PD 50 Pozdr i z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Prawda i tylko prawda. Nie kupuje się odtwarzaczy nowych bo te mają lasery made in china z żywotnością 2-3 lata. Potem szukaj laseru nowego - a to nie ma a to są tylko chińskie malowanki (co drugi jako tako działa) a to koszt nowego jest w cenie połowy nowego odtwarzacza. Kupuje się coś starszego, sprawdzonego z dostępnym laserem. W zasadzie obecnie do kupienia nowy lub używany oryginalny laser w "normalnej cenie" to KSS213/240 oraz CDM4/19. Polecam szczególnie CDM4/19 - laser w polu magnetycznym, trwały i jeszcze dostępny ( w razie w można go kupić za te 150 zł). Sam mam 3 głowice na zapas - wystarczy do końca życia. Odtwarzacze - Marantz CD52 jeśli chodzi o transport a jeśli to ma być pełny odtwarzać to CD72 (to samo co CD52 ale lepszymi obwodami analogowymi). Owszem jeśli chcesz wydać 4 koła i wyrzucić za kilka lat sprzęt na śmietnik, twój biznes, Twój wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 1 godzinę temu, Enduro Knurów napisał: Cześć, szukam odtwarzacza CD do 4000 zł, może być używany lub nowy, ale w fajnej promocji, może jakiś z ekspozycji W tej kwocie mamy w dobrej cenie odtwarzacz od Musical Fidelity M2scd, oferujący dosyć wyrównane granie, przy tym nie brakuje detali w graniu, scena jest ładnie budowana wszerz i w głąb, niskie tony są dobrze kontrolowane i nie brakuje ich ilościowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Cześć, Napisz przede wszystkim jakiego brzmienia oczekujesz oraz jaki masz zestaw audio? Bez tych informacji będziesz miał jedynie rzucane propozycje, które zmieszczą się w zakładanym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 6 godzin temu, Enduro Knurów napisał: Atoll CD 100 SE 2 Rotel RCD Ten model Atolla lepiej niech szybko wypadnie z oka... Górna średnica zajedzie najtwardszego zawodnika. No chyba, że lubisz takie męczarnie. Nieudany model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enduro Knurów Napisano 12 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2021 Mam teraz wzmacniacz atoll 100 signature. CD to Marantz CD 63 wersja 2 (kupiony za 400 zł ) Szukam dźwięku rozdzielczego, może nawet trochę analitycznego z dobrą podstawą basową. Mam kolekcję płyt dość skromną bo 150 szt ale kupowałem po kilka (czasami nawet po 10) wydań każdego albumu i wybierałem najlepiej brzmiące z największym zakresem dynamiki. Z wyglądu podoba mi się Yamaha CDS 1000, jest solidnie wykonana, bebechy też ma fajne - do wyrwania za 2500 zł Później znalazłem jeszcze Primare CD 21 oraz 22 - podobno ten drugi ma gorszego Daca Jest też Emotiva ERC 3 i 4 - nie wiem czym się różnią. Marantz SA 8005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts