pairtick Napisano wczoraj o 14:43 Napisano wczoraj o 14:43 24 minuty temu, audiowit napisał: Roro, skoro usunołeś mój niesympatyczny wpis po donosie, to poproszę o usunięcie wpisu o schowku na szczotki. Prosbę uzasadniam tym, że wielkosć pokoju odsluchowego moze wynikać np ze stanu posiadania i nasmiewanie sie z tego może być dyskryminujace i w sumie jest bardziej krzywdzace niż nasmiewanie się z kiepskiego gustu. Człowieku, nie rób kurtyzany z logiki i stanu faktycznego - zdjęcia swojego stanu posiadania zamieszczałeś na forum wielokrotnie. Jako, że wśród moich znajomych, nie ma nikogo bez głównego sprzętu w odpowiedniej wielkości pokoju, to traktuję takie pokoje jako 'pokoje dziecięce' z głośnikami półkowymi (bookshelf speakers), mini wieżą i nie o nich piszę. 31 minut temu, audiowit napisał: I trochę wiecej luzu życzę. Odpisz, cytując
audiowit Napisano wczoraj o 15:26 Napisano wczoraj o 15:26 Roro, luz dotyczył innego forumowicza. Nic nie poradzę na to, że moje skojazenie było takie. Zresztą nie tylko moje. Naprawdę juz nie mozna ciagnąć łacha z pokoiku ktory wyglada jak cmentarz 1 listopada z wykopanymi trumnami? Moze dla przypomnienia Patrick wrzuć tą fotkę. Posmiejemy się. Mojemu koledze moj pokoj skojazyl się z filmem Rodzina Adamsow i mielismy polew z tego. A tu donosy, wyzywanie od .... "czlowieku." Patrick, wiecej luzu. Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 15:48 Napisano wczoraj o 15:48 59 minut temu, pairtick napisał: Jako, że wśród moich znajomych, nie ma nikogo bez głównego sprzętu w odpowiedniej wielkości pokoju, to traktuję takie pokoje jako 'pokoje dziecięce' z głośnikami półkowymi (bookshelf speakers), mini wieżą i nie o nich piszę. Każdy pokój jest odpowiedni do słuchania muzyki i odpowiednio dobiera się wielkość kolumn. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby kolumny podstawkowe zagrały dobrze w 30mk. Wyłącznie duże pomieszczenie + duże kolumny = dziecinne podejście do tematu. 3 Odpisz, cytując
audiowit Napisano wczoraj o 15:53 Napisano wczoraj o 15:53 Słuchałem infiniti kappa 9.0 w 18m2. Jedno z lepszych brzmień. Buchardy A10 w 60m2 tez daja radę. 2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 19 minut temu, audiowit napisał: Buchardy A10 w 60m2 tez daja radę. Mają wbudowaną korekcję pomieszczenia? Ciekawe czy zagrały by w 20mk bo pasmo bardzo szerokie. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) Mają. Auto i reczną. Ja akurat nie korzystam z auto. Z Tv grają, więc sam sobie ustawilem eq. Tak w 20m2 spokojnie dadzą radę. Edytowano 23 godziny temu przez audiowit Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 27 minut temu, audiowit napisał: Słuchałem infiniti kappa 9.0 w 18m2. A ja kappa 9.2, ale właśnie w wielkim salonie z 50m² . Ciekawy jestem tych klamotów w 18m² 🤔 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Wg purystow nie istnieje coś takiego jak kappy z .1, .2 czy .3 tylko 0. ;). Inny projektant. Jacek, graly bardzo dobrze. Nie sądzilem, ze stosunkowo niska seria moze tak zabrzmieć. Graly z Krell 300W w klA :). No i z Meridianem 508.20. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 6 godzin temu, audiowit napisał: Naprawdę juz nie mozna ciagnąć łacha z pokoiku ktory wyglada jak cmentarz 1 listopada z wykopanymi trumnami? Moze dla przypomnienia Patrick wrzuć tą fotkę. Posmiejemy się. Ale z POKOJU AUDIO wielkości przysłowiowego schowka na szczotki, to już nie? 🤔 Chcesz się pośmiać, to może zacznij od siebie: podaj wymiary swojego 'pomięszczenia służbowego', odległości głośników od ścian, od siebie, od słuchacza - jak na rysunku. Mówisz i masz - nie wiem co Ci się nie podoba w tej tapecie, kwiatki i motylki? 😁 6 godzin temu, audiowit napisał: A tu donosy, wyzywanie od .... "czlowieku." Patrick, wiecej luzu. A białe róże, to dla Ciebie symbol nienawiści? Twój wpis o 'zaśmierdłych dziadkach', to wg Ciebie był żart? Nie, to był wyjątkowo chamski wpis. 6 godzin temu, cymes napisał: Każdy pokój jest odpowiedni do słuchania muzyki i odpowiednio dobiera się wielkość kolumn. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby kolumny podstawkowe zagrały dobrze w 30mk. Wyłącznie duże pomieszczenie + duże kolumny = dziecinne podejście do tematu. Jeżeli o mnie chodzi, to nie trafiłeś 😉 "Do małych pokoi sugerowałbym duże kolumny. Do dużych – monitory podstawkowe. To może się wydawać zaskakujące, ale proszę zauważyć, że małe głośniki wymagają zazwyczaj dostarczenia wysokiej mocy. Tylko wtedy grają pełnym potencjałem. Słuchane cicho, ze wzmacniaczem o niewielkiej mocy, brzmią mało dynamicznie i brakuje im basu. Kiedy jednak odkręcimy potencjometr, ożywają i dostarczają dźwięk, na który czekaliśmy. Kolumny podłogowe zachowują się inaczej. Zazwyczaj są wyposażone w głośniki niskotonowe o dużej średnicy, które nawet przy stosunkowo niewielkim poziomie wysterowania zapewniają odpowiednie nasycenie i zejście basu. Można słuchać cicho i uzyskać pełnozakresowy dźwięk. Z małymi monitorami zwykle się to nie udaje. Dopiero w ogromnych pomieszczeniach potrzebujemy zarówno dużych kolumn, jak i mocnych wzmacniaczy." -- Koji Okazaki (Yamaha) Odpisz, cytując
audiowit Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Z mojego mozna ciagnąć lacha i jego foty mogleś wielokrotnie ogladać. Nie ma w nim nic pieknego. Wyglad nie ma dla mnie żadnego znaczenia bo w tym przypadku liczy się tylko dźwięk. Zaznaczam, że jest to osobne pomieszczenie gdzie nie toczy się zycie rodzinne i nikt nie musi ogladać moich fanaberii Wrzucileś fotkę kiedyś. No nie kaz mi szukać. Ta meksykanska. A tak bajdełej, Donald się o Ciebie pytał Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, audiowit napisał: ciagnąć lacha https://wsjp.pl/haslo/podglad/44367/ktos-drze-lacha-z-kogosczegos Ban. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @pairtick czy już wcześniej na forum pokój Witka nazwałeś "schowkiem na szczotki"? Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że jest to skierowane do konkretnej osoby, a do ogółu użytkowników forum, którzy mają małe pokoje. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Fajnie było by mieć takie brzmienie jak w schowku na szczotki Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, pairtick napisał: https://wsjp.pl/haslo/podglad/44367/ktos-drze-lacha-z-kogosczegos Ban. Hmmm... jak juz wczesniej wspomnialem. Nie widzisz problemu z nazywaniem czyjegoś pomieszczenia schowkiem na szczotki, a histeryzujesz jak ktoś ma jakies skojazenia z Twoim. Jako, ze dyskusja z Toba robi się dziecinadą i urazam Twoje kruche ego, odpuszczam :). Uspokajam, nie będę tez szukał już tego zdjęcia. Zyczę milego weekendu i wiecej dystansu do siebie. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, audiowit napisał: Wrzucileś fotkę kiedyś. No nie kaz mi szukać. Ta meksykanska. Gościu, co Ty tworzysz, jaka znowu meksykańska? No chyba, że pejotlu się najadłeś przypadkiem 😏 3 godziny temu, soberowy napisał: @pairtick czy już wcześniej na forum pokój Witka nazwałeś "schowkiem na szczotki"? Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że jest to skierowane do konkretnej osoby, a do ogółu użytkowników forum, którzy mają małe pokoje. Absolutnie nie. Witolda pamiętam jeszcze z AS, tam się zbytnio nie mógł rozwinąć przy Sylwku czy Szymonie 😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 52 minuty temu, audiowit napisał: Uspokajam, nie będę tez szukał już tego zdjęcia. Które to zdjęcie, jest wyłącznie w Twojej wyobraźni. 17 godzin temu, pairtick napisał: Twój wpis o 'zaśmierdłych dziadkach', to wg Ciebie był żart? Nie, to był wyjątkowo chamski wpis. 52 minuty temu, audiowit napisał: histeryzujesz jak ktoś ma jakies skojazenia z Twoim. Nie kombinuj, wystarczyłoby proste przepraszam, ale nie, nadal brniesz. 52 minuty temu, audiowit napisał: Jako, ze dyskusja z Toba robi się dziecinadą i urazam Twoje kruche ego, odpuszczam No wreszcie. Wygrałeś, można się rozejść 😁 52 minuty temu, audiowit napisał: Nie widzisz problemu z nazywaniem czyjegoś pomieszczenia schowkiem na szczotki wiecej dystansu do siebie. To jak, podasz wymiary tego schowka na szczotki? 3 godziny temu, Wing0 napisał: Fajnie było by mieć takie brzmienie jak w schowku na szczotki Praw fizyki nie przeskoczysz. Edytowano 1 godzinę temu przez pairtick Odpisz, cytując
audiowit Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu A kto to jest Sylwek czy Szymon? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 39 minut temu, pairtick napisał: Praw fizyki nie przeskoczysz. O jakich prawach fizyki mówisz? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 23 minuty temu Autor Napisano 23 minuty temu @MariuszZ, @RoRo, mam prośbę o posprzątanie wątku. Nagromadziło się bezsensownych przepychanek niezwiązanych w żaden sposób z tematem 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts