Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
24 minuty temu, audiowit napisał:

Roro, skoro usunołeś mój niesympatyczny wpis po donosie, to poproszę o usunięcie wpisu o schowku na szczotki.

Prosbę uzasadniam tym, że wielkosć pokoju odsluchowego moze wynikać np ze stanu posiadania i nasmiewanie sie z tego może być dyskryminujace i w sumie jest bardziej krzywdzace niż nasmiewanie się z kiepskiego gustu.

Człowieku, nie rób kurtyzany z logiki i stanu faktycznego - zdjęcia swojego stanu posiadania zamieszczałeś na forum wielokrotnie.

Jako, że wśród moich znajomych, nie ma nikogo bez głównego sprzętu w odpowiedniej wielkości pokoju, to traktuję takie pokoje jako 'pokoje dziecięce' z głośnikami półkowymi (bookshelf speakers), mini wieżą i nie o nich piszę.

31 minut temu, audiowit napisał:

I trochę wiecej luzu życzę.

Napisano

Roro, luz dotyczył innego forumowicza.

Nic nie poradzę na to, że moje skojazenie było takie. Zresztą nie tylko moje. Naprawdę juz nie mozna ciagnąć łacha z pokoiku ktory wyglada jak cmentarz 1 listopada z wykopanymi trumnami?

Moze dla przypomnienia Patrick wrzuć tą fotkę. Posmiejemy się.

Mojemu koledze moj pokoj skojazyl się z filmem Rodzina Adamsow i mielismy polew z tego.

A tu donosy, wyzywanie od .... "czlowieku." Patrick, wiecej luzu.

Napisano
59 minut temu, pairtick napisał:

Jako, że wśród moich znajomych, nie ma nikogo bez głównego sprzętu w odpowiedniej wielkości pokoju, to traktuję takie pokoje jako 'pokoje dziecięce' z głośnikami półkowymi (bookshelf speakers), mini wieżą i nie o nich piszę.

Każdy pokój jest odpowiedni do słuchania muzyki i odpowiednio dobiera się wielkość kolumn. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby kolumny podstawkowe zagrały dobrze w 30mk. Wyłącznie duże pomieszczenie + duże kolumny = dziecinne podejście do tematu.

Napisano

Wg purystow nie istnieje coś takiego jak kappy z .1,  .2 czy .3 tylko 0. ;). Inny projektant.

Jacek, graly bardzo dobrze. Nie sądzilem, ze stosunkowo niska seria moze tak zabrzmieć.

Graly z Krell 300W w klA :). No i z Meridianem 508.20.

Napisano
6 godzin temu, audiowit napisał:

Naprawdę juz nie mozna ciagnąć łacha z pokoiku ktory wyglada jak cmentarz 1 listopada z wykopanymi trumnami?

Moze dla przypomnienia Patrick wrzuć tą fotkę. Posmiejemy się.

Ale z POKOJU AUDIO wielkości przysłowiowego schowka na szczotki, to już nie? 🤔

Chcesz się pośmiać, to może zacznij od siebie: podaj wymiary swojego 'pomięszczenia służbowego', odległości głośników od ścian, od siebie, od słuchacza - jak na rysunku. tannoy.gif.07e163ec8534622b5d2293a827e0e4f2.gif

Skull-Room-Wallpaper-22.jpg.a76a6c45b2d30664c2db74db764e84d9.jpg

Mówisz i masz - nie wiem co Ci się nie podoba w tej tapecie, kwiatki i motylki? 😁

6 godzin temu, audiowit napisał:

A tu donosy, wyzywanie od .... "czlowieku." Patrick, wiecej luzu.

A białe róże, to dla Ciebie symbol nienawiści?

Twój wpis o 'zaśmierdłych dziadkach', to wg Ciebie był żart? Nie, to był wyjątkowo chamski wpis.

6 godzin temu, cymes napisał:

Każdy pokój jest odpowiedni do słuchania muzyki i odpowiednio dobiera się wielkość kolumn. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby kolumny podstawkowe zagrały dobrze w 30mk. Wyłącznie duże pomieszczenie + duże kolumny = dziecinne podejście do tematu.

Jeżeli o mnie chodzi, to nie trafiłeś 😉 

"Do małych pokoi sugerowałbym duże kolumny. Do dużych – monitory podstawkowe. To może się wydawać zaskakujące, ale proszę zauważyć, że małe głośniki wymagają zazwyczaj dostarczenia wysokiej mocy. Tylko wtedy grają pełnym potencjałem. Słuchane cicho, ze wzmacniaczem o niewielkiej mocy, brzmią mało dynamicznie i brakuje im basu. Kiedy jednak odkręcimy potencjometr, ożywają i dostarczają dźwięk, na który czekaliśmy.

Kolumny podłogowe zachowują się inaczej. Zazwyczaj są wyposażone w głośniki niskotonowe o dużej średnicy, które nawet przy stosunkowo niewielkim poziomie wysterowania zapewniają odpowiednie nasycenie i zejście basu. Można słuchać cicho i uzyskać pełnozakresowy dźwięk. Z małymi monitorami zwykle się to nie udaje. Dopiero w ogromnych pomieszczeniach potrzebujemy zarówno dużych kolumn, jak i mocnych wzmacniaczy." -- Koji Okazaki (Yamaha)

Napisano

Z mojego mozna ciagnąć lacha i jego foty mogleś wielokrotnie ogladać. Nie ma w nim nic pieknego. Wyglad nie ma dla mnie żadnego znaczenia bo w tym przypadku liczy się tylko dźwięk. Zaznaczam, że jest to osobne pomieszczenie gdzie nie toczy się zycie rodzinne i nikt nie musi ogladać moich fanaberii

Wrzucileś fotkę kiedyś. No nie kaz mi szukać. Ta meksykanska.

A tak bajdełej, Donald się o Ciebie pytał ;)

Napisano
2 godziny temu, pairtick napisał:

Hmmm... jak juz wczesniej wspomnialem. Nie widzisz problemu z nazywaniem czyjegoś pomieszczenia schowkiem na szczotki, a histeryzujesz jak ktoś ma jakies skojazenia z Twoim.

Jako, ze dyskusja z Toba robi się dziecinadą i urazam Twoje kruche ego, odpuszczam :). Uspokajam, nie będę tez szukał już tego zdjęcia. Zyczę milego weekendu i wiecej dystansu do siebie.

Napisano
7 godzin temu, audiowit napisał:

Wrzucileś fotkę kiedyś. No nie kaz mi szukać. Ta meksykanska.

Gościu, co Ty tworzysz, jaka znowu meksykańska?

No chyba, że pejotlu się najadłeś przypadkiem 😏 

Lophophora_williamsii_ies.jpg

3 godziny temu, soberowy napisał:

@pairtick czy już wcześniej na forum pokój Witka nazwałeś "schowkiem na szczotki"?

Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że jest to skierowane do konkretnej osoby, a do ogółu użytkowników forum, którzy mają małe pokoje. 

Absolutnie nie. Witolda pamiętam jeszcze z AS, tam się zbytnio nie mógł rozwinąć przy Sylwku czy Szymonie 😁 

tapatalk_-578750213.png

1AA5F620-2F4B-4820-A64B-4FE931B76F44.jpg.4452ce9e8d5252c79bf2b49dcb842421.jpg

tapatalk_-55449338.png

tapatalk_1469442181.png

tapatalk_916554450.png

Napisano (edytowany)
52 minuty temu, audiowit napisał:

Uspokajam, nie będę tez szukał już tego zdjęcia.

Które to zdjęcie, jest wyłącznie w Twojej wyobraźni. 

17 godzin temu, pairtick napisał:

Twój wpis o 'zaśmierdłych dziadkach', to wg Ciebie był żart? Nie, to był wyjątkowo chamski wpis.

histeryzujesz jak ktoś ma jakies skojazenia z Twoim.

Nie kombinuj, wystarczyłoby proste przepraszam, ale nie, nadal brniesz.

Jako, ze dyskusja z Toba robi się dziecinadą i urazam Twoje kruche ego, odpuszczam :)

No wreszcie. Wygrałeś, można się rozejść 😁

Nie widzisz problemu z nazywaniem czyjegoś pomieszczenia schowkiem na szczotki

wiecej dystansu do siebie.

To jak, podasz wymiary tego schowka na szczotki?

3 godziny temu, Wing0 napisał:

Fajnie było by mieć takie brzmienie jak w schowku na szczotki :(

Praw fizyki nie przeskoczysz.

Edytowano przez pairtick
Napisano
47 minut temu, Kraft napisał:

@MariuszZ, @RoRo, mam prośbę o posprzątanie wątku. Nagromadziło się bezsensownych przepychanek niezwiązanych w żaden sposób z tematem

A ja chciałbym zaprotestować przeciw usuwaniu wpisów, ponieważ off top jest zakończony - natomiast pewne informacje zawarte w nim, jeśli zostaną pozamiatane pod dywan to wrócą, bo @audiowit powróci w glorii i chwale.

On już tak ma, prowokuje i obraża zupełnie bezkarnie.

1 minutę temu, Wing0 napisał:

Nie obrażam się, osoba twojego pokroju nie jest w stanie mnie obrazić. Bez obrazy. 

Cytując, wypada podać źródło. No offence 😉

"Nie każdy może mnie obrazić. Prezes PiS nie ma życiorysu, który by mu na to pozwolił." -- Władysław Bartoszewski.