duzy213 Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 witam , posiadam takowy zestaw plus triangle br3 i chciałbym coś poprawić w brzmieniu i zastanawiam się nad tyn dac iem ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 A co byś zmienił? Co Ci nie pasuje? Bo dla mnie ten set grał by zapewne za ostro. A wymiana , dołożenie Toppinga nie pomogło by w tym aspekcie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 Miałem 9150 +6130 z Toppingiem d50s i dac to moim zdaniem to nie jest odpowiedni start Ja bym zaczął wbrew pozorom od pokoju i ustawienia kolumn. Jeżeli to nie zmieni dźwięku na to co oczekujesz to dalej wzmacniacz / kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 Tak jak kolega napisał, ustawienie kolumn, ewentualnie zmiana miejsca odsłuchowego, akustyka pomieszczenia, mają bardzo istotny wpływ na granie całego zestawu. Od strony elektroniki, na pewno zmiana DACa na dobry zewnętrzny, poprawi jakość dźwięku, a to z tego powodu, ponieważ wbudowany DAC w Onkyo ogranicza wzmacniacz. Słychać w stosunku do lepszych DACów, zwłaszcza słabsze kreowanie przestrzeni, sterylność dźwięku, słabszy przekaz emocji z muzyki. Z Onkyo dobrze się zgrywa Musical Fidelity V90-DAC, uzupełni te braki, które występują we wbudowanym DACu Onkyo, doda trochę ciepła do grania. Oczywiście najlepiej samemu sprawdzić jak się u nas odnajdzie w systemie. Topping oferuje trochę chłodniejsze granie, powiedziałbym neutralne, z naciskiem na bardzo dobrą przestrzenność grania i oddanie detali w graniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 Cześć, Wszystko zależy jakiego brzmienia oczekujesz. D50s zapewni Ci detaliczne brzmienie z szybkim basem. Jest to zdecydowanie brzmienie po jaśniejszej stronie. Większą muzykalność uzyskasz podłączając Musical Fidelity V-90DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Czy ten DAC Ci jest potrzebny w jakimś konkretnym innym celu? Czy TYLKO aby wpiąć go pomiędzy CD a wzmak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 sam nie wiem czego chcę... , wcześniej jakoś mi się podobało i niby było ok , teraz po aktualizacji dźwięk stał się jakiś ciężki bas taki ciężki jakoś przestało mi się podobać ...nic nie zmieniałem , cały czas słucham na tidal hi-fi... , nie wiem może że robiłem update przez neta... , teraz zastanawiam się czy tego nie sprzedać i może zmienić na audiolaba 6000... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Topping d50s to dużo lepszy dac niż ten wbudowany w 6130, nie ma co do tego wątpliwości. Zobacz czy na wzmacniaczu nie nacisnąłes phase matching bass ( ten przycisk obok direct ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 (edytowany) Dla mnie MF V90 dac to najgorzej grający dac jaki kiedykolwiek udało mi się wpiąć do systemu... TOPPING E30 gra mniej technicznie od D50, można też smsl 10mk2 rozważyć Edytowano 2 grudnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Topping E30 na słabym zasilaniu gra zdecydowanie lepiej niż D50s na słabym. Zatem jeśli już ma być Topping to E30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Ale czy to jest tutaj rozwiązaniem? Teraz przychodzi chęć zmiany wzmaka. Możesz sprawdzić Audiolaba, Magnata MR 780 czy Cyrus ONE. I zobaczysz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 16 godzin temu, DudasDudek napisał: Topping E30 na słabym zasilaniu gra zdecydowanie lepiej niż D50s na słabym. Zatem jeśli już ma być Topping to E30. Zdania są podzielone, 2 różne charaktery brzmieniowe skierowane dla 2 różnych odbiorców. Najlepiej zawsze posłuchać i ocenić samemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy213 Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 dzięki koledzy za sugestie , tak się zastanawiam czy na razie nie pójść po taniości i spróbować z smsl 10mk2 tym bardziej że na amazonie jest za 560 zeta... , druga sprawa zasilanie zasilacz ? czy mogę go chamsku podpiąć z tyłu do 6130 czy jakiś zasilacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 48 minut temu, duzy213 napisał: czy mogę go chamsku podpiąć z tyłu do 6130 czy jakiś zasilacz ? Zwykła ładowarka od komórki i będzie ok. Kumpel zapinał 10mk2 do kompa na samym Usb i buczała, po dodaniu odrębnego zasilania gra bardzo przyzwoicie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 @duzy213 W których DACach dodanie dobrego zasilacza, nie zmienia aż tak dużo, w niektórych bardzo dużo. Jak jest w tym SMSL nie wiem. W E30 odtyka się środek, schodzi taki mat i góra ciut klasę wyżej. Ale nie jest to coś zjawiskowego, akurat w nim. Słyszalnie tak, ale nie kluczowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts