Waldsteiner Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Dzień dobry. Mam do Panstwa pytanie jak w temacie.Moje KEFy grają z Marantzem pm6002. Od samego początku tego mariażu uważałem ,że to nie to. Ostatnio kupiłem Onkyo 6170 do streamu i stwierdziłem ,że muszę pójść za ciosem i wymienić ,,elektrownię".Marantz gra ciągle na loudnesie bo inaczej jest suchy jak minister edukacji .Potrzebuję wzmaka który będzie grał z dużą kulturą ciepłym okrągłym basem do jazzu ,klasyki .Budżet to ok 4 tyś zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdob Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Witam, Jeśli w grę wchodzą "używki", to polecałbym posłuchać jakiegoś wzmacniacza lampowego ( kolumny mają dość wysoką skuteczność, więc nie powinno być problemu z wysterowaniem). Pozdrawiam Rafał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 (edytowany) 16 godzin temu, Waldsteiner napisał: .Potrzebuję wzmaka który będzie grał z dużą kulturą ciepłym okrągłym basem do jazzu ,klasyki .Budżet to ok 4 tyś zł. Może Haiku bright ? Tylko nie wiem jak on z Kefami sie zgra. Używane chodzą w okolicach takiej ceny. Ale to trzeba by posłuchać zanim jakieś ruchy sie wykona. Natomiast ja stawiam na akustykę pomieszczenia Edytowano 6 stycznia 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldsteiner Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Co sądzicie Państwo na temat Vincenta SV 500 .Jak z jakością tych wzmaków? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 21 godzin temu, Waldsteiner napisał: Potrzebuję wzmaka który będzie grał z dużą kulturą ciepłym okrągłym basem do jazzu ,klasyki .Budżet to ok 4 tyś zł. Mniej więcej tak brzmi Atoll In100. 4 godziny temu, Fafniak napisał: Może Haiku bright ? A basu nie będzie za mało? Tam jest go chyba jeszcze mniej niż w Sol II? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldsteiner Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 4 minuty temu, Rafał S napisał: Mniej więcej tak brzmi Atoll In100. A basu nie będzie za mało? Tam jest go chyba jeszcze mniej niż w Sol II? A co z Vincentem sv 500 warto sie w to pchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 4 minuty temu, Waldsteiner napisał: A co z Vincentem sv 500 warto sie w to pchać? Niestety, nigdy nie miałem okazji go posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Też jestem za lampami, albo hybrydą. Koniecznie posłuchaj! Za 4 tysiące zmieścisz się w końcówce i pre lampowym DIY. Poczytaj. https://forum.audio.com.pl/topic/84420-budowa-preampu-lampowego-na-wzór-conrad-johnson-pv-12/#comments https://forum.audio.com.pl/topic/77016-monobloki-ugoda-wzmacniacz-ugoda-montaż-modyfikacje-pierwsze-uruchomienie-wybór-preampu-i-kolumn-do-szybkiej-muzy/#comments Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2022 17 godzin temu, Rafał S napisał: A basu nie będzie za mało? Tam jest go chyba jeszcze mniej niż w Sol II? To prawda. Palnąłem głupotę - poszedłem tropem: Dnia 5.01.2022 o 17:38, Waldsteiner napisał: bo inaczej jest suchy ale basów z KEfów raczej nie wydobędzie @Waldsteiner zanim poczynisz zakupy to wejdź na stronę: https://www.mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny/kalkulator-akustyczny/ i wprowadź dane o swoim pomieszczeniu. Może okazać się że znajdziesz swój bas. Była też strona (której aktualnie nie mogę znaleźć) - z pomierzonymi kolumnami w pomieszczeniach To zdanie Dnia 5.01.2022 o 17:38, Waldsteiner napisał: Marantz gra ciągle na loudnesie bo inaczej jest suchy wzbudza u mnie podejrzenie problemów z akustyką lub problemu z twoimi dotychczasowymi doswiadczeniami/oczekiwaniami Może okazać się że to nie wzmak lecz kolumny do wymiany A swoją drogą - mógłbyś pożyczyć od kogoś densena lub sudgena Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2022 Stawiam na Atolla oraz używanego Denona PMA 2000 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Do KEFów zaproponuję połączenie ze wzmacniaczem MF M2si, który ma niskie tony dobrze wyważone, nie są ani bardzo twarde, ani rozlazłe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts