Dedal Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 (edytowany) Dlatego robisz wzór z bloku technicznego i idealnie przenosisz na sufit . Sorry jestem techniczny i dla mnie to proste . Pzdr Edytowano 11 lutego 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Dawaj, jedziemy. Ty będziesz robił, a ja będę krytykować 😉. Pomyśl o tych wszystkich zbrojeniach w suficie, aż chce się wiercić precyzyjnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 (edytowany) No to jak mówiłem wszystko zmontowane na ziemi do sklejki i jeden kołek powiedzmy fi 10 przez środek sklejki i gotowe . Na ziemi sprawdzasz czy idealnie wkręty siedza w drewnie I trafiają w uchwyty i czymś blokujesz . Następnie montujesz sklejkę już gotową z 4 wkrętami do sufitu na 1 lub 2 kołki . Pzdr Wytrzyma u mnie w gk na 2 kółkach wisi ekran ok 10kg Edytowano 11 lutego 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Ale wtedy musi wyjść poza obrys głośnika? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 18 minut temu, Dawfil napisał: A widziałeś takie coś ?? Można to gdzies kupić ? Raczej to DIY. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Nie , Metoda nasuwania kolumny na 4 główki ale omijasz wiercenia w suficie , wkrecasz wkrętarką w drewnie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 2 minuty temu, Asia napisał: Ale wtedy musi wyjść poza obrys głośnika? I estetyka nie bardzo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 (edytowany) Nie, sklejka do sufitu, a potem nasuwasz głośniczek. Masz wkręty wcześniej precyzyjnie wkręcone w sklejce. To jeszcze musi być otwór na kable. Edytowano 11 lutego 2022 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Sposób kolegi Stelvio chyba najlepszy, zastosował wkręty hakowe. Link wcześniej podałem. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Na pewno daje większe pole manewru. Tak czy siak łatwo nie będzie dla niewprawnej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 1 minutę temu, Amarok napisał: Sposób kolegi Stelvio chyba najlepszy, zastosował wkręty hakowe. Link wcześniej podałem. 😉 Ale "bezpieczenstwo" leży z takim rozwiazaniem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Uchwyty jak do obrazków , można bez problemu coś wymyślić😏. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 48 minut temu, Amarok napisał: Jeśli juz stosować ten typ mocowania to zalecam wygiecie ( lub znalejzienie wygietych) tych blaszek pod kątem jak i haków! Tak by po nałożeniu za pomocą Grawitacji "siadło" nieruchomo! Nie wiem czy to zrozumiałe, czy musze zrobić rysunek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 12 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Zrozumiałe. Sami inżynierowie na forum widzę wiercenie to jedno ale wycinanie w suficie żeby peszel z kablami włożyć to będzie roboty i kurzu . Mam sprzęty odpowiednie , wiercenia też raczej się nie obawiam młotowiertarka powinna dać radę. Mamie robiłem kuchnię i łazienkę generalny remont w wieżowcu i dało radę . Napisałem do Stelvio , zobaczę jeszcze co on powie i podejmę decyzję . Teraz mam duże pole manewru dzieki waszym podpowiedziom. Dzięki jeszcze raz !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Sprawdź czy te wieszaki na śrubę są stalowe. Jeśli tak, tu kup trzy mocne magnesy noedymowe i przykręć je do sufitu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 12 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 3 minuty temu, Butler napisał: Sprawdź czy te wieszaki na śrubę są stalowe. Jeśli tak, tu kup trzy mocne magnesy noedymowe i przykręć je do sufitu. Dobry pomysł Bulter dzięki !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Jak pójdziesz tą drogą to jedna uwaga. Te magnesy są twarde ale bardzo kruche. Uważaj żeby ich dynamicznie nie zczepiac lub nie uderzać bo po prostu pękną. Warto przez szmatkę próby montażu przeprowadzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Magnesy jako uchwyt na głośnki to zły pomysł. A już neodymowe to fatalne połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 W Stanach i Kanadzie firmy instalatorskie montują tak na potęgę i problemu z tym nie mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 12 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Sprawdzę to dokładnie . To prawda że ten. Magnes musi być na tyle silny. Są 4 punkty więc mogloby być stabilnie . Głośnik to niecałe 3 kg więc na punkt musiałoby utrzymać kg minimum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 To co mogłem to napisałem i narysowałem na priv. Magnesy neodymowe to też jest pomysł. Są zajebiś.. mocne. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 (edytowany) Już właśnie jestem bliżej instalacji magnesów neodymowych . I tutaj jest moje pytanie . Piszą że magnesy wytwarzają duże pole magnetyczne i mogą uszkodzić elektronikę. Głośnika nie uszkodzi , jak myślicie ?? Trzeba przy tym zastosować wkręty ze stali niemagnetycznej i niezaburzajace pola . Jestem w tym zielony kompletnie :/// Edytowano 14 lutego 2022 przez Dawfil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 (edytowany) Nie wiem jak mocny byś musiał byś mieć neodym by wpłynął na głośnik, Ty zaopatrzysz się w malutkie magnesy, mogą być nawet mniejsze niż te co podałem Ci wyżej. Obudowa ma 30cm/18cm a uchwyty są na rogach. Z kilku cm już nie ma siły przyciągania. Edytowano 14 lutego 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 O super o tak odpowiedź mi chodziło Dziś jadę popatrzeć do sklepu za tymi magnesami wezmę ze sobą ta blaszkę . To właściwie byłoby super rozwiązanie gdyby to. Dobrze trzymało . Zobaczymy :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 I jak je zamontowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts