mkk Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Nie wiem kto jeszcze w dzisiejszych czasach ustawia ten sam ssid dla 2.4 i 5 ghz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 O dawno Kolegi nie widziałem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 Zwłaszcza że mi zniknął z Tidal connect ale ze Spotify connect już nie. Nic nie zrobiłem i tak samo jak zniknął tak po 4-5 dniach się pojawił z powrotem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 11 godzin temu, mkk napisał: Nie wiem kto jeszcze w dzisiejszych czasach ustawia ten sam ssid dla 2.4 i 5 ghz W części routerów to jest standard, bo tak jest wygodniej. Np. na tablecie w domu mam 5 GHz, a w ogrodzie przełącza się samo na 2.4 GHz. Gdyby nazwy były różne, też by się przełączyło ale np. nie mógłbym sterować streamerem, który pozostał w drugiej sieci... Akurat z Wiim'em i Fumboxem 3 działa to bez problemu, ale z Denonem DNP czasami nie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 22 godziny temu, klimkr napisał: W części routerów to jest standard, bo tak jest wygodniej. Np. na tablecie w domu mam 5 GHz, a w ogrodzie przełącza się samo na 2.4 GHz. Gdyby nazwy były różne, też by się przełączyło ale np. nie mógłbym sterować streamerem, który pozostał w drugiej sieci... Akurat z Wiim'em i Fumboxem 3 działa to bez problemu, ale z Denonem DNP czasami nie. Wystarczy nie izolować dwóch sieci od siebie. Jest to fajna opcja w przypadku sieci guestowej - dajesz hasło gościom, mają dostęp do internetu, ale nie widzą Twoich sieciowych zasobów. W przypadku 2.4/5 GHz chyba wygodniej zróżnicować SSID nie rozdzielając przy tym logicznie podsieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 5 godzin temu, kukocz napisał: Wystarczy nie izolować dwóch sieci od siebie. Jest to fajna opcja w przypadku sieci guestowej - dajesz hasło gościom, mają dostęp do internetu, ale nie widzą Twoich sieciowych zasobów. W przypadku 2.4/5 GHz chyba wygodniej zróżnicować SSID nie rozdzielając przy tym logicznie podsieci. Szczęśliwie w Funboxie nie ma takich opcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satek Napisano 16 maja 2022 Udostępnij Napisano 16 maja 2022 Mam pytanie, czy to urządzenie obsługuje karty sieciowe LAN rj45? Mam taką na USB C z osobnym zasilaniem która działała z Chromecast 4. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Pany po ost. aktualizacji wiim pokazuje bitrate na Tidal Connect 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 A ktora to aktualizacja? Faktycznie.Sprawdzilem i jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 4 minuty temu, T Z6 napisał: A ktora to aktualizacja? Faktycznie.Sprawdzilem i jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Juz zrobilem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Na razie wszystkie kawałki których słucham są w 16bits i 44.1kHz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 11 minut temu, Artur Charicki napisał: Pany po ost. aktualizacji wiim pokazuje bitrate na Tidal Connect 🙃 Bitrate w Spotify Connect mi się nie wyświetla, a miał być... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Wydaje mi się że było przy aktualizacji napisane że Spotify też ma pokazywać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Dzis slucham z kompa przez RME 32 bit 192 khz i szalu nie ma.Nie wiem czy to faktycznie takie probkowanie ale nie ma co szalec z tymi cyferkami tylko delektowac sie muzyka😁. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Otóż to. Ważne że jakość jest jak z płyt CD bez konieczności ich posiadania 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Ale przyznam ze przez porzadny przetwornik jest duuzzooo lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Znowu jakaś aktualizacja przed chwilą mi się pokazała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satek Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Witam, jestem nowy na forum. Założyłem konto kilka dni temu, ale dopiero dzisiaj dostałem linka do aktywacji. Powtórzę, więc post bo wcześniejszy się zagubił. Czy Wiim mini obsługuje karty sieciowe LAN rj45? Mam taką na USB C z osobnym zasilaniem która działała z Chromecast 4. Pisałem do producenta, ale brak odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 2 godziny temu, satek napisał: Witam, jestem nowy na forum. Założyłem konto kilka dni temu, ale dopiero dzisiaj dostałem linka do aktywacji. Powtórzę, więc post bo wcześniejszy się zagubił. Czy Wiim mini obsługuje karty sieciowe LAN rj45? Mam taką na USB C z osobnym zasilaniem która działała z Chromecast 4. Pisałem do producenta, ale brak odpowiedzi. Nie obsługuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 19 godzin temu, Artur Charicki napisał: Wydaje mi się że było przy aktualizacji napisane że Spotify też ma pokazywać. Po aktualizacji aplikacji w iOS zadziałało, w Androidzie nie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Chinczycy bardziej wola iphony😄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Po tych ostatnich aktualizacjach wydaje mi się że poprawili też equalizer. Wczoraj wieczorem przy cichym słuchaniu pobawiłem się nim i nie słyszałem zniekształceń a wcześniej nie mogłem z nim słuchać muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 No to lecę zobaczyć tę aktualizację i co? Wiim znowu niewidoczny, reset zasilania i dopiero ruszył wraz z aktualizacją. Wkurzający ten sprzęt trochę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 11 godzin temu, Wito76 napisał: No to lecę zobaczyć tę aktualizację i co? Wiim znowu niewidoczny, reset zasilania i dopiero ruszył wraz z aktualizacją. Wkurzający ten sprzęt trochę. Być może Ciebie dotyczył problem, który właśnie rozwiązali ostatnią aktualizacją? 5. fixed -WiFi disconnection when the device is idle for a delay on certain routers Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts