Wito76 Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Okaże się, oby to było to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Nowy firmware: Najciekawsze to Airplay2 z bit perfect... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Wymiotło wszystko z olx , czyli jednak dobry sprzęt . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Panowie mam mały problem. Mianowicie aktualizowałem na smartfonie androida i od tej pory podczas słuchania muzyki przez Wiim nie mogę regulować poziomu głośności bocznymi przyciskami. Tzn regulacja działa na głośność dźwięków telefonu. Czy można to zmienić? Męczy mnie to, bo wzmacniacz miałem ustawiony dość glosno i regulowałem poziom przyciskami a teraz muszę korzystać z pilota wzmacniacza. Oczywiście po wejściu w ust. dźwięków telefonu jest słupek odpowiedzialny za Tidal ale wolałbym regulować przyciskami telefonu. Może ktoś miał taką przypadłość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 A czy np w apce Tidala Ci to działa? Ja mam ten problem ale z aplikacją Tidala - boczne klawisze regulują głośność telefonu a jak leci dźwięk po Tidal Connect to nie da się go regulować tymi klawiszami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 W apce Tidala też nie działa. Tylko w apce Wiim działają te przyciski do głośności muzyki. 36 minut temu, Szpirit napisał: Ja mam ten problem ale z aplikacją Tidala - boczne klawisze regulują głośność telefonu a jak leci dźwięk po Tidal Connect to nie da się go regulować tymi klawiszami Ten sam problem 😟 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Ustawienia dźwięku w androidzie, możecie domyślnie ustawić na multimedia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Mam tak i nic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Też mam tak jak Artur na Samsungu i niestety to nie pomyka.. Dziwne jest tłumaczenie Tidala że niby tak to zostało zaprojektowane, wklejam ich odpowiedź: Hello Krzysztof, Thank you for your patience! It's only when casting that you need to go back to change it on the app- when not casting you can control it as normal with the phone's volume control. But when casting as you have mentioned specifically, this is design. Please reach back out to us if you need any further assistance. Musically yours, Carla TIDAL Support Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 (edytowany) Odznaczyłem tą ostatnią opcję "Użyj klaw. głośn. dla multimediow" i przez chwilę dało się ściszyć klawiszami, jednak po przełączeniu okien znowu się nie da. Edytowano 25 maja 2022 przez Szpirit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 U mnie wszystko było dobrze do momentu aktualizacji androida 😔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Dobry wieczór. Specjalnie zarejestrowałem się na forum aby zadać pytanie. Jak dodać Apple Music na Androidzie (Motorola) do aplikacji Wiim Mini. Szukam już dwie godziny po necie i nie mogę sobie poradzić. Pozdrawiam Przemek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Dodam jeszcze, że radio internetowe czy pliki na telefonie "grają" na Wiim. Sprawdzałem na trzech telefonach i w każdym taka sama sytuacja to znaczy Apple Music nie gra przez Wiim. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Ja mam ustawione Fixed w aplikacji wiim więc to i tak nie działa. Tak powinniście to mieć ustawione cały czas więc ta regulacja jest zbędna. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 2 godziny temu, przemek696 napisał: Dodam jeszcze, że radio internetowe czy pliki na telefonie "grają" na Wiim. Sprawdzałem na trzech telefonach i w każdym taka sama sytuacja to znaczy Apple Music nie gra przez Wiim. Pozdrawiam Apple Music tak ma - żaden streamer, o ile wiem, nie obsługuje go wprost. W iOS pozostaje Airplay. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Jest jakaś osoba na forum, która używa Apple Music na androida i ma wiim mini? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 20 minut temu, przemek696 napisał: Jest jakaś osoba na forum, która używa Apple Music na androida i ma wiim mini? Apple Music na Androida i Wiim to pozostaje po bluetooth. Raczej żaden streamer oprócz Sosnos nie wspiera Apple Music. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Nie chcę chwalić dnia przed zachodem, ale od weekendu czyli już tydzień prawie nie wy***ło WiiMa i cały czas jak włączam Tidala widzę go dostępnego. Nie korzystam z niego osobiście, bo jest u syna w pokoju, ale wcześniej znikał i jak zauważyłem to musiałem chodzić i mu resetować. Chyba ten upgrade rozwiązał ten upierdliwy problem znikania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Jak najlepiej na Wiim odtwarzać np. youtube? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 14 minut temu, przemek696 napisał: Jak najlepiej na Wiim odtwarzać np. youtube? Co odtwarza Wiim (przez swoją aplikację lub przez "connect") jest opisane na ich stronie https://wiimhome.com/Overview, pozostałe serwisy przez Airplay lub Bluetooth... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Dzis kolejna aktualizacja.Ale co zmienila nie widze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 (edytowany) Pliki w jakości master odtwarza w master a nie jak dotychczas w hifi. Z 16bits na 24. Jeszcze bez MQA ale zawsze jest progres. Edytowano 29 maja 2022 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 (edytowany) Uff, przeczytałem całe 40 stron tego tematu. Sam zakładałem wątek o SMSL Q5 Pro, więc gratuluję Wam wszystkim przebrnięcia przez wszystkie zawirowania w dyskusji 😁👍 Ale do rzeczy. Zaciekawiło mnie to urządzonko i jestem ciekaw Waszego zdania, czy jest sens zmieniać mojego CA na Wiim? Obecnie używam CA po optyku do SMSL Q5 Pro, kolumny Canton Karat M80 DC. Streamuję Apple Music poprzez tablet na androidzie. Wszystko śmiga jak należy. Miałem Tidala i Deezera HiFi, ale Apple wprowadził jakość hires Lossless w najniższej cenie na rynku, więc jako użytkownik iphone po prostu zmieniłem na Apple. W Wiim jest AirPlay 2 dlatego mnie kusi, bo mógłbym grać bezpośrednio z telefonu. Tylko czy warto zmieniać mojego CA na Wiim? Priorytetem jest dla mnie dźwięk, choć funkcjonalność byłaby miłym dodatkiem. Co sądzicie? 🙂 Edytowano 3 czerwca 2022 przez D-Art Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 Moim zdaniem brzmieniowo jest to niemal to samo.Niemal poniewaz Wiim jest odrobine jasniejszy.Wiim posiada przewage nad CA funkcjonalnie.I jest bardziej rozwojowy.Wsparcia dla CA od dawna nie ma. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts