D-Art Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 (edytowany) CA nie ma wsparcia, ale nadal gra przyzwoicie. A czy jest między nimi jakakolwiek zauważalna różnica w detaliczności? Pewnie nie ta półka cenowa, ale lubię mikroelementy w muzyce 😁 Edytowano 3 czerwca 2022 przez D-Art Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2022 Moim zdaniem Wiim odrobinke lepszy.Ale bywaja z nim klopoty techniczne czego z CA nigdy nie bylo.Ale CA nie mial tylu funkcji co Wiim. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 U mnie odwrotnie, Wiim w porównaniu do CA wyszedł słabiej. Bas szczuplejszy przez co wydaje się że Wiim jest bardziej detaliczny ale przełączając na przemian to jednak CA jest bardziej szczegółowy. CA ma większą dynamikę ale w niektórym systemach Wiim może się dobrze wpasować (podpinałem też u znajomego pod Onkyo 8250+Klipsch RF-260f i tam było już bardzo dobrze). No i jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o funkcjonalność i rozwój. Testowane w sumie na 3-ch systemach w tym SMSL Q5 Pro. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 Wnioskuję, że w moim przypadku zmiana chyba nie przyniesie jakiejś większej zmiany. Nie wiem, czy te różne funkcjonalności są mi potrzebne. Ma dobrze grać i tyle 😁 Problemem jest dla mnie tylko to, że muszę mieć dodatkowe urządzenie z Androidem. A biorąc pod uwagę to, że niezawodny CA staje się powoli białym krukiem i zaczyna osiągać ceny wręcz kolekcjonerskie, to jednak przy nim na razie pozostanę 🤣😁👍 Zmiana miałaby sens, gdyby był wyraźny progres w dźwięku. Czyli trzeba zbierać kasę i celować w trochę wyższą półkę. Swoją drogą wypróbujcie Apple Music, bo hires za 19,90 to naprawdę okazja. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 4 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2022 Jesli nie zalezy ci na dodatkowych funkcjach Wiima to CA w zupelnosci wystarczy.Oby tylko dzialal jak najdluzej bez wsparcia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 A u Wiim'a ciągle postęp. Zrobili wyszukiwanie globalne. Na razie publiczna "beta", ale na oko działa, przeszukując Amazon, Deezer, Tidal i Qobuza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol6074 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 W moim Wiim występuje problem z funkcja TIDAL connect, teoretycznie się łączy ale ikona w TIDAL jest szara jakby nieaktywna, w przypadku próby zalogowania się poprzez aplikacje Wiim Home do TIDAL wyskakuje komunikat „TIDAL Login Fail, Please try again” Borykam się z tym od 2 tygodni, restartowanie do fabryki nie pomaga. Aktualizacje które sie zainstalowały tez nie rozwiązały problemu. Support nie odpowiada na zgłoszony problem. czy ktoś z Was miał może taki problem i ma na to rozwiązanie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 1 godzinę temu, Marcin Kolassa napisał: W moim Wiim występuje problem z funkcja TIDAL connect, teoretycznie się łączy ale ikona w TIDAL jest szara jakby nieaktywna, w przypadku próby zalogowania się poprzez aplikacje Wiim Home do TIDAL wyskakuje komunikat „TIDAL Login Fail, Please try again” Borykam się z tym od 2 tygodni, restartowanie do fabryki nie pomaga. Aktualizacje które sie zainstalowały tez nie rozwiązały problemu. Support nie odpowiada na zgłoszony problem. czy ktoś z Was miał może taki problem i ma na to rozwiązanie ? Może wygasła Ci subskrypcja - bez ważnej subskrypcji, nie można się zalogować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol6074 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Subskrypcja aktywna z Oficjalnej aplikacji TIDAL korzystam na każdym innym urządzeniu. Jest problem z zalogowaniem się do TIDAL przez Wiim Home oraz połączeniem TIDAL connect przez oficjalna aplikacje z urządzeniem wiim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 3 minuty temu, Marcin Kolassa napisał: Subskrypcja aktywna z Oficjalnej aplikacji TIDAL korzystam na każdym innym urządzeniu. Jest problem z zalogowaniem się do TIDAL przez Wiim Home oraz połączeniem TIDAL connect przez oficjalna aplikacje z urządzeniem wiim A spróbuj może zmienić hasło i zalogować się od nowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol6074 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Tez niestety nie pomaga, mam dwa konta jedno swoje drugie partnerki. Podejmowałem próby logowania metodami tradycyjnymi oraz poprzez Apple ID. Próbowałem na wszystkie możliwe sposoby. Wyglada to na problem pomiędzy serwerem Wiim-TIDAL. Wcześniej miałem problemy z dźwiękiem i zresetowałem Wiim’a do ustawień fabrycznych. Problemy dźwiękowe ustąpiły lecz pojawiły się z Tidalem. Dodam ze integracja z innymi serwisami oraz AirPlay jest bezproblemowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Dnia 25.05.2022 o 09:51, klimkr napisał: Nowy firmware: Najciekawsze to Airplay2 z bit perfect... czyli że niby naprawili to rozłączanie z WiFi. Wyjmuję wiima z szafy i aktualizuję. Zobaczymy za kilka dni czy pomogło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 1 godzinę temu, Marcin Kolassa napisał: Tez niestety nie pomaga, mam dwa konta jedno swoje drugie partnerki. Podejmowałem próby logowania metodami tradycyjnymi oraz poprzez Apple ID. Próbowałem na wszystkie możliwe sposoby. Wyglada to na problem pomiędzy serwerem Wiim-TIDAL. Wcześniej miałem problemy z dźwiękiem i zresetowałem Wiim’a do ustawień fabrycznych. Problemy dźwiękowe ustąpiły lecz pojawiły się z Tidalem. Dodam ze integracja z innymi serwisami oraz AirPlay jest bezproblemowa. Może załóż triala na inny adres e-mail („normalnie”, nie przez FB etc.) i spróbuj. No i można zgłosić do supportu Wiim’a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol6074 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 7 minut temu, klimkr napisał: Może załóż triala na inny adres e-mail („normalnie”, nie przez FB etc.) i spróbuj. No i można zgłosić do supportu Wiim’a. Mam zwykle konto i drugie przez Apple ID, do supportu zgłosiłem dwa tygodnie temu i cisza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markol6074 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Problem rozwiązany. Olśnienie… skoro jest problem z logowanie wyglądający na problem sieciowy, postanowiłem zresetować do fabryki router. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowallosu Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 Dnia 8.06.2022 o 14:22, kowallosu napisał: czyli że niby naprawili to rozłączanie z WiFi. Wyjmuję wiima z szafy i aktualizuję. Zobaczymy za kilka dni czy pomogło Nie było mnie kilka dni w domu, po powrocie przypomniało mi się żeby sprawdzić czy Wiim jest dostępny w sieci. Oczywiście nie! Kolejna aktualizacja i problem ze znikającym urządzeniem nadal występuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Mam pytanie. W przypadku Spotify można używać zarówno apki Wiim jak i dedykowanej aplikacji Spotify na Androida. Czy tak samo jest w przypadku Deezer'a, czy może Deezer'a kontrolować można wyłącznie za pośrednictwem apki Wiim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebison Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 Czy Wiim Mini może przesyłać przez sieć muzykę z plików mp3 będących na dysku komputera do wzmacniacza? Jedna osoba powiedziała mi ,że się nie da. Na stronach internetowych nie ma konkretnej odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakebut Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 Można puszczać pliki z dysku sieciowego (NAS). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 lipca 2022 Z komputera tez mozna bez zadnego problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Na olx wszystko wykupione albo ceny powyzej 400.. widać po tym że sprzęt daje naprawdę radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakebut Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 (edytowany) Ostatnio miałem porównanie z innym budżetowym strumieniowcem - Ieast M30 Pro - i Wiim wypada znacznie lepiej, jeśli chodzi o konfigurację i aplikację oraz niezawodność, gdyż Ieast sporadycznie mi przycina (przy słuchaniu radia internetowego przynajmniej). Na jego korzyść za to pilot (lipny, ale działa). Jeśli Wiim wypuści model z pilotem (i najlepiej jeszcze wejściem Ehternet), to biorę 😀 Edytowano 24 lipca 2022 przez Jakebut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 20 godzin temu, robotnik napisał: Na olx wszystko wykupione albo ceny powyzej 400.. widać po tym że sprzęt daje naprawdę radę. Bo nie ma alternatywy. Malinka niedostępna, Taga TWA 10 nieco drożej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 W tym przedziale cenowym rzeczywiście ciężko o jakieś alternatywy, które oferowały by coś więcej w kontekście jakości i funkcjonalności. Po drodze masz jeszcze iEAST M30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Ostatnio chciałem komuś pokazać Wiima i taka trochę wtopa wyszła. Nie słuchałem go miesiąc bo leży u synka w pokoju i co nastąpiło? Przełączanie utworów strasznie lagowało. Wciskam w telefonie następny utwór a on gra jeszcze z 5-7 sekund i dopiero po tym czasie wchodzi ten następny. Miał ktoś takie problemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts