tomek4446 Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 9 godzin temu, Fafniak napisał: Równie normalny jest oparty na malinie Zgoda , zapomniałem o tym urządzonku. 22 minuty temu, Tomasz S. napisał: Ale przecież ten Pioneer nie ma Tidal Connect A musi ? Nie wiem co Was ciągnie do Tidala ? Ubogo w repertuarze i stale powtarzające się problemy. Ale ok. nie wnikam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 3 minuty temu, tomek4446 napisał: A musi ? Nie wiem co Was ciągnie do Tidala ? Ubogo w repertuarze i stale powtarzające się problemy. Ale ok. nie wnikam. Nie musi ale to jedna z jego funkcjonaliści i chyba chętnie wykorzystywana bo jest wygodna. Dlatego ludzie się wkurzają jak coś Tidal psuje Ja tam też najczęściej ze Spotify korzystam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 7 minut temu, Makumba napisał: Auralic Aries Min I można ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 1 godzinę temu, Makumba napisał: No to Auralic Aries Mini. Działa np.: AirPlay, Bluetooth, Roon Ready, Spotify Connect, TIDAL Connect, MQA, Qobuz, Amazon Music, Jest jakaś nowa wersja ? Stara nie miała tyle funkcjonalności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 Wow, nie wiedziałem ,że dodali Spotify COnnect, Tidal Connect, Amazon Music czy MQA. W takim razie czapki z głów dla Auralica. Fajnie ,że tak dbają o nie najnowsze produkty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 23 godziny temu, tomek4446 napisał: Kupujesz normalny streamer , przechodzisz na Spotify i grasz Spotify ma jakość cd lub lepszą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 1 minutę temu, przemek696 napisał: Spotify ma jakość cd lub lepszą? Jasne ze nie. Jest tylko jedno ,ale i tu i tu zdarzają się kiepskie realizacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 2 września 2022 Udostępnij Napisano 2 września 2022 12 godzin temu, tomek4446 napisał: I można ? W tej cenie to w sumie można kupić komputer, który uciagnie to wszystko, jeszcze więcej a i w Wiedźmina da radę pograć. A na wimie pewnie tylko dooma odpalili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 Dnia 2.09.2022 o 22:43, Bahzell napisał: W tej cenie to w sumie można kupić komputer, który uciagnie to wszystko Bardzo słuszna uwaga z jednym Ale. Nie zawsze da się postawić kompa w salonie, gdzie masz TV, ołtarzyk z audio. Jakiś mały laptop, może, ale tu też trochę kłopotliwe to podchodzenie do laptopa by zmienić utwór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 września 2022 Udostępnij Napisano 4 września 2022 (edytowany) 10 minut temu, Wito76 napisał: Bardzo słuszna uwaga z jednym Ale. Nie zawsze da się postawić kompa w salonie, gdzie masz TV, ołtarzyk z audio. Jakiś mały laptop, może, ale tu też trochę kłopotliwe to podchodzenie do laptopa by zmienić utwór. Wracając do "maliny" - można ją schować za sprzetem, a do tego sterowanie z smartfona (tutaj ważna uwaga - smartfon to nie źródło tylko tzw. Pilot - np. Smartfon poprzedniej generacji zalegający w domu ). Ps: mowa o używaniu maliny jako odtwarzacz plików. Czy w streamie też sie da to nie wiem bo nie używałem tego rozwiazania. Edytowano 4 września 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 A czy to nie Auroalic miał czasem olbrzymie problemy z aplikacją na androida? Poprawcie mnie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Dnia 2.09.2022 o 21:23, J4Z napisał: Deezer np jeszcze gorzej jeśli chodzi o mój repertuar. Jeśli chodzi o problemy to tak, zdarzają się. Co ciekawe ostatnio miałem problemy przez connect - przerywało. Odpaliłem przez bluos i grało. Dla pewności odpaliłem znowu przez connect i nadal przerywało. 🤔 A do tego inne brzmienie między connect, a bluos. Panie, jak żyć? Skoro nawet apki grają. 🙄 "A do tego inne brzmienie między connect, a bluos". Czyli? Które lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 To co z tym Tidal Connect? Spotify Connect działa mi bez zarzutu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Po kazdej aktualizacji jest z tym problem.Ale tylko z tidalem.Wiec to raczej wina apki tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 (edytowany) 20 godzin temu, T Z6 napisał: Po kazdej aktualizacji jest z tym problem.Ale tylko z tidalem.Wiec to raczej wina apki tidala. To w jakich odstępach czasu Tidal robi aktualizacje? Edytowano 6 września 2022 przez Prawie Audiofil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Kilka razy w miesiacu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Czyli teoretycznie problem z Connect powinien byc juz kilka razy zażegnany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Dnia 5.09.2022 o 07:35, Piotr Sonido napisał: A czy to nie Auroalic miał czasem olbrzymie problemy z aplikacją na androida? Chyba już w ogóle nie ma dostepnej aplikcaji na Androida. Przynajmniej takie informacje znalazłem na ich stronie. ********************************************* Oczywiście, w ramach stworzenia zintegrowanego i sprawnie działającego ekosystemu, AURALiC stworzył swoje własne oprogramowanie nazwane Lightning DS. Działa ono na każdym urządzeniu z systemem iOS, takim jak iPhone czy iPad. Lightning DS posiada wiele unikalnych cech takich, jak chociażby w pełni zintegrowane sterowanie takimi serwisami, jak Tidal, Qobuz czy HRA. Ponadto niedawno dodaliśmy możliwość przełączania wejść z naszej aplikacji. Do sterowania naszymi urządzeniami możemy także użyć oprogramowania kompatybilnego ze standardem OpenHome takiego, jak Linn Kazoo, Lumin czy BubbleUPnP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 września 2022 Udostępnij Napisano 7 września 2022 No właśnie. To dobrze pamiętałem. Więc dla wielu osób odpada. Jednak kupowanie jabłka do obsługi streamera no.... 19 godzin temu, Prawie Audiofil napisał: Czyli teoretycznie problem z Connect powinien byc juz kilka razy zażegnany. I kilka razy był. Za każdym razem jest coś nowego. Ale być może wkrótce skończy się po prostu aktualizacja Connecta. Wtedy nie będzie problemów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 Dnia 6.09.2022 o 11:14, Prawie Audiofil napisał: Czyli teoretycznie problem z Connect powinien byc juz kilka razy zażegnany. W moim przypadku Tidal wysypuje się na Wiimie co każdą aktualizację. Czyli za każdym razem reinstalka apki Tidal i znowu mogę grać na Wiim. Wkurzające. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 8 września 2022 Udostępnij Napisano 8 września 2022 3 godziny temu, przemek696 napisał: W moim przypadku Tidal wysypuje się na Wiimie co każdą aktualizację. Czyli za każdym razem reinstalka apki Tidal i znowu mogę grać na Wiim. Wkurzające. Reinstalacja rzeczywiście przywrociła Connect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 września 2022 Udostępnij Napisano 9 września 2022 Panowie a może to jest kwestia telefonów? Skąd sterujecie Tidalem? Telefon, PC? Bo powiem szczerze mi sięto tez trafiło. ALE nie za każdym razem. Miałem to dopiero raz. Może to też kwestia aktualizacji pomiędzy urządzeniami do sterowania. Na upartego? Wszystko w wiim obecnie działa. Wyłączyć automatyczną aktualizację i korzystać. Za pół roku zrobić jedną zbiorczą. Po problemie Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 9 września 2022 Udostępnij Napisano 9 września 2022 W moim przypadku to telefon LG v30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 9 września 2022 Udostępnij Napisano 9 września 2022 Ja szczerze mówiąc też od bardzo długo nie miałem problemów. Kiedyś musiałem go restartować po kilku dniach nieużywania bo nie był widoczny ale teraz nawet to nie występuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek696 Napisano 9 września 2022 Udostępnij Napisano 9 września 2022 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Panowie a może to jest kwestia telefonów? Skąd sterujecie Tidalem? Telefon, PC? Bo powiem szczerze mi sięto tez trafiło. ALE nie za każdym razem. Miałem to dopiero raz. Może to też kwestia aktualizacji pomiędzy urządzeniami do sterowania. Na upartego? Wszystko w wiim obecnie działa. Wyłączyć automatyczną aktualizację i korzystać. Za pół roku zrobić jedną zbiorczą. Po problemie Piotr Steruję za pomocą telefonu (Motorola). Ja mam wyłączoną automatyczną aktualizację ale robię to ponieważ Tidal nie zapamiętuje mi historii odtwarzania i mam nadzieję, ze poprawi tego babola. Robię też aktualizację Wiim ponieważ jeśli pada mi connect Tidal ->Wiim to słucham z pozycji Wiim-a ale apka ucina mi ostanie 5-10 sekund utworu. Zresztą wspominałem o tym kilka postów wyżej. Jest śmiesznie i robi się już nudno. Pozdrawiam U żony na Huawei też trzeba robić dokładnie tak samo czyli reinstalka Tidala aby grał connect na Wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts