Artur Charicki Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 (edytowany) Testuje sobie jak pisałem DAC Tagi DA400 i za chiny nie moge znaleźć żadnej piosenki powyżej 96khz. Jak wezmę w apce MQA dekoder and renderer to mam max 48khz a jak samo renderer to max 96khz. Czy da się zobaczyć coś więcej?? Oczywiście głośność na fix i eq wyłączony. Edytowano 15 czerwca 2023 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 (edytowany) 23 minuty temu, Artur Charicki napisał: Testuje sobie jak pisałem DAC Tagi DA400 i za chiny nie moge znaleźć żadnej piosenki powyżej 96khz. Jak wezmę w apce MQA dekoder and renderer to mam max 48khz a jak samo renderer to max 96khz. Czy da się zobaczyć coś więcej?? Oczywiście głośność na fix i eq wyłączony. A jak jest "No MQA" zamiast "Renderer only", tez max 96? Moze byc tak, ze ten DAC w ogole nie wspiera MQA na wejsciu optycznym badz coax. Szczerze mowiac, ponizsze sugeruje mi, ze MQA tylko dla USB. Edytowano 15 czerwca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Na No MQA też max 96. Zaraz poczytam bo może tylko przez usb wspiera MQA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 To cos tez tak sugeruje. W tej sytuacji WiiM bierze na siebie pierwszy unfold i dalszych nie bedzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Czyli przez cosx i spdif max to 96khz. Więcej tylko przez komputer i połączenie usb? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 W kwestii MQA - tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Np dobra to czemu większość DACow ma 24bit/192khz skoro i tak nie można przeskoczyć 96khz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Bo na MQA swiat sie nie konczy? Amazon czy Qobuz oferuja nagrania natywnie w 192 kHz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 O widzisz, a ja myślałem że Tidal też. Chyba że jest ich bardzo malo i po prostu nie trafiłem jeszcze na takie nagranie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Tidal nie oferuje hi-res inaczej niz przez MQA. Ma sie to zmienic w przyszlosci, jak MQA zupelnie upadnie najpewniej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Sprawa jasna. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: Np dobra to czemu większość DACow ma 24bit/192khz skoro i tak nie można przeskoczyć 96khz? Bo odtwarzają 24/192 ale nie wspierają mqa, które urzywa tidal dla plików 24/192 Inna sprawa, że chyba nie ma co się na mqa napalać skoro tidal i tak od tego odchodzi a mqa podbija tylko cenę dac 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Jezuuuu używa 😅🤦 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 20 godzin temu, Michał Gałązka napisał: Inna sprawa, że chyba nie ma co się na mqa napalać skoro tidal i tak od tego odchodzi a mqa podbija tylko cenę dac To dekodowanie MQA jest zaszyte w nowych układach XMOS (chyba dlatego działa tylko z USB), więc ceny nie podbija. Ciekawostką w DA-400 jest wyjście optyczne, co pozwala używać go także jako konwertera USB/SPDIF. Po podłączeniu do wyjścia optycznego dekodera AC3 łatwo można też sprawdzić czy tor jest bitperfect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 No właśnie zastanawiałem się po co jest to wyjscie optyczne. Co będzie jak wejdę ze streamera coaxialem do Daca i wyjdę z niego optycznym zamiast rca do wzmacniacza? To chyba nie ma sensu bo wtedy i tak przetwornik we wzmacniaczu będzie przetwarzał na analog? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Wtedy bedziesz miec, byc moze, konwersje z coax na toslink. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 19 godzin temu, klimkr napisał: To dekodowanie MQA jest zaszyte w nowych układach XMOS (chyba dlatego działa tylko z USB), więc ceny nie podbija. Trzeba zapłacić za licencję na MQA, więc cenę podbija. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano 1 września 2023 Udostępnij Napisano 1 września 2023 Hej, czy można zasilić Wiim Mini z USB w amplitunerze? Robił tak któś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 8 września 2023 Udostępnij Napisano 8 września 2023 Sprawdź w instrukcji amplitunera jaka jest wydajność pradowa tego gniazda. Ale jeśli jest to takie "zwykłe" dla pendrive'a to nie radzę. Nie pamiętam, ale chyba gdzieś widziałem info że Wiim woła zasilacza 1A a takie pod pendrive'a to 0,5A wyda jedynie. No i oczywiście dźwiękowo będzie to najgorszy pomysł, wiadomo że to z zasilacza impulsowego napięcie czyli kicha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia To jak to jest w końcu z tym zasilaczem? Wymieniać? Jest sens czy raczej nie?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia Co mialoby to wniesc i czemu sluzyc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 19 stycznia Udostępnij Napisano 19 stycznia 5 godzin temu, ProjectPi napisał: Co mialoby to wniesc i czemu sluzyc? Też bym chciał wiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mitrega Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia Hej takie pytanie czy ktoś chciałby po taniości odsprzedać wim z uszkodzonym gniazdem optycznym? :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia U mnie optyk działa. Dzieki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia 9 godzin temu, Tomek Mitrega napisał: Hej takie pytanie czy ktoś chciałby po taniości odsprzedać wim z uszkodzonym gniazdem optycznym? Póki co masz gniazdo i kompletujesz resztę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts