Arko55 Napisano 12 lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 lipca 2022 Rzeczywiście rywalizacja wcale nie była taka prosta jak mogłem sobie myśleć i nic dziwnego że Wojtek mógł stworzyć ciekawszą recenzje, no cóż szacunek ^^ @iFi Audio Dziękuje za miłą inicjatywę oraz rabat, nie spodziewałem się takiego konkursu a jednak można coś wymyślić kreatywnego co nieco rozgłośnio co to jest konkretnie za DAC. Takie dłuższe nieco rozbudowane opisy/testy sprzętu są jednak czasochłonne 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Postanowiłem wgrać najnowszy firmware do IFI o numerku 0.33. Operacja zakończyła się sukcesem, nie było żadnych problemów. Co ciekawe, po aktualizacji urządzenie dużo sprawniej się włącza i szybciej reaguje na przycisk włączania/wyłączania. Update rozwiązał też problem z migającą diodą podczas połączenia Bluetooth. Brawo, działajcie dalej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 10 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 Dnia 24.07.2022 o 22:35, lpomis napisał: Postanowiłem wgrać najnowszy firmware do IFI o numerku 0.33. Operacja zakończyła się sukcesem, nie było żadnych problemów. Co ciekawe, po aktualizacji urządzenie dużo sprawniej się włącza i szybciej reaguje na przycisk włączania/wyłączania. Update rozwiązał też problem z migającą diodą podczas połączenia Bluetooth. Brawo, działajcie dalej Dzięki! Staramy się cały czas ulepszać nasze produkty, co tez się dzieje dzięki takim konkursom jak ten tutaj Czy ktoś użytkowników ma pomysł na urządzenie, które moglibyśmy dla Was stworzyć? Chętnie wysłuchamy wszystkich propozycji 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 7 godzin temu, iFi Audio napisał: Czy ktoś użytkowników ma pomysł na urządzenie, które moglibyśmy dla Was stworzyć? Chętnie wysłuchamy wszystkich propozycji A możecie lodówkę ? Bo właśnie mi się zrąbała. No , dobra to taki żarcik. Nie wiem czy zwróciliście uwagę , ale mimo pasków w tvp info idą ciężkie czasy. Widać to choćby po zwrocie na Forum w określaniu budżetów na audio. Jeszcze pięć lat temu pisałem , że jestem zaskoczony jak wiele jest pytań o sprzęt w budżetach 6-10 tys. zł. Obecnie zauważcie jaki budżet jest podawany, najczęściej 1tys , 3 tys. mimo , że mamy cholerną inflację , a to już zaczyna definiować powolne zubożenie społeczeństwa. Coś mi się wydaje , że niedługo najbardziej pożądane będą kombajny. Wzmacniacz kl. D + streamer i do 2 - 2.5 tys max. . Macie takie cóś w ofercie ? Jak nie , to może czas pomyśleć. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 7 godzin temu, iFi Audio napisał: Czy ktoś użytkowników ma pomysł na urządzenie, które moglibyśmy dla Was stworzyć? Chętnie wysłuchamy wszystkich propozycji Ja mam pomysł, ale wątpię, czy ktoś poza mną będzie nim zainteresowany. Przyzwoitej jakości DAC z - uwaga - dwoma lub trzema wyjściami RCA. Tak, żeby dało się je równolegle podłączyć do wzmacniacza i na DAC-u / piecu wybierać numer aktywnego wyjścia / wejścia. Zyski: 1. Posiadanie dwu trybów muzycznych, np. do komfortowego słuchania zbyt jasnych / ciemnych nagrań bez użycia jakże nieaudiofilskiego korektora, czy innych opcji, których brak w analogowych piecach. 2. Możliwość łatwego przeprowadzania ślepych testów kabli bez przepinania ich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 19 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2022 Dnia 10.08.2022 o 23:03, tomek4446 napisał: A możecie lodówkę ? Bo właśnie mi się zrąbała. No , dobra to taki żarcik. Nie wiem czy zwróciliście uwagę , ale mimo pasków w tvp info idą ciężkie czasy. Widać to choćby po zwrocie na Forum w określaniu budżetów na audio. Jeszcze pięć lat temu pisałem , że jestem zaskoczony jak wiele jest pytań o sprzęt w budżetach 6-10 tys. zł. Obecnie zauważcie jaki budżet jest podawany, najczęściej 1tys , 3 tys. mimo , że mamy cholerną inflację , a to już zaczyna definiować powolne zubożenie społeczeństwa. Coś mi się wydaje , że niedługo najbardziej pożądane będą kombajny. Wzmacniacz kl. D + streamer i do 2 - 2.5 tys max. . Macie takie cóś w ofercie ? Jak nie , to może czas pomyśleć. Jakiś czas temu już zwracałem uwagę w firmie, że przydałyby się jakieś wzmacniacze. Zobaczymy Co do ciężkich czasów masz rację. Jak rozmawiam z kolegami z branży, to nikt nie pamięta tak złego lata jak to teraz. Dnia 10.08.2022 o 23:20, Rafał S napisał: Ja mam pomysł, ale wątpię, czy ktoś poza mną będzie nim zainteresowany. Przyzwoitej jakości DAC z - uwaga - dwoma lub trzema wyjściami RCA. Tak, żeby dało się je równolegle podłączyć do wzmacniacza i na DAC-u / piecu wybierać numer aktywnego wyjścia / wejścia. Zyski: 1. Posiadanie dwu trybów muzycznych, np. do komfortowego słuchania zbyt jasnych / ciemnych nagrań bez użycia jakże nieaudiofilskiego korektora, czy innych opcji, których brak w analogowych piecach. 2. Możliwość łatwego przeprowadzania ślepych testów kabli bez przepinania ich. Nie jest to idealnie takie rozwiązanie o jakim mówisz, ale nasze DAC spokojnie sobie poradzą z podłączeniem 3 urządzeń do wyjścia RCA. Kwestia przejściówki/rozgałęźnika. Fajnie, jakby w środku były rezystory separujące, ale na żywca też pójdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Dnia 10.08.2022 o 14:30, iFi Audio napisał: Czy ktoś użytkowników ma pomysł na urządzenie, które moglibyśmy dla Was stworzyć? Chętnie wysłuchamy wszystkich propozycji DAP (możliwość odtworzenia formatow od mp3, a na flac kończąc) z wbudowanym korektorem parametrycznym ( nie graficznym). Jesli w bonusie takowy miałby dwa wyjscia typu jack 3.5mm, słuchawkowy i liniowy byłoby extra ale można pominąć to Nie znalazłem jak dotąd takowego. Ps: korektor parametryczny byłby pożądany przy dopasowaniu dowolnych słuchawek pod swoje brzmienie bądź wyrownanie do neutralnej charakterystyki kompensując charakterystykę słuchawek. Myślę że kompensacja 5-ciu dowolnych zakresów byłaby wystarczająca. Ps2: charakterystyki słuchawek sa dostepne w sieci więc wyrownanie ich pasma byłoby dziecinnie proste mając korektor parametryczny i wykres słuchawek z neta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 @iFi Audio no to jak będzie? Jest taka możliwość na "stworzenie" w/w player-ka, czy raczej pomysł z.... (nie napiszę czego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 10 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 Dnia 9.10.2022 o 18:02, J4Z napisał: @iFi Audio @iFi Audio Polska Ile amper trzeba podać żeby zasilić daca z tematu? Niestety nie wiem dokładnie. Szacuję do 1A maks. Szacuję. Dnia 9.10.2022 o 18:44, Chyba Miro 84 napisał: DAP (możliwość odtworzenia formatow od mp3, a na flac kończąc) z wbudowanym korektorem parametrycznym ( nie graficznym). Jesli w bonusie takowy miałby dwa wyjscia typu jack 3.5mm, słuchawkowy i liniowy byłoby extra ale można pominąć to Nie znalazłem jak dotąd takowego. Ps: korektor parametryczny byłby pożądany przy dopasowaniu dowolnych słuchawek pod swoje brzmienie bądź wyrownanie do neutralnej charakterystyki kompensując charakterystykę słuchawek. Myślę że kompensacja 5-ciu dowolnych zakresów byłaby wystarczająca. Ps2: charakterystyki słuchawek sa dostepne w sieci więc wyrownanie ich pasma byłoby dziecinnie proste mając korektor parametryczny i wykres słuchawek z neta. Pomysł jest super, ale przed gwiazdką raczej nie powstanie... Podrzucę dalej, nie zaszkodzi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturro007 Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Ciekaw jestem tych nowych kabli RCA? Ostatnio często testowałem IFI ZEN DAC i kabel z zestawu jest wyjątkowo słaby co było zaskoczeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 @iFi Audio Czy urządzenie może pracować cały czas? czy lepiej wyłączyć na noc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 27 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2023 Dnia 16.01.2023 o 12:50, Pekin napisał: @iFi Audio Czy urządzenie może pracować cały czas? czy lepiej wyłączyć na noc? Może, nie ma żadnego problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts