ald890 Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2022 (edytowany) Dzień dobry, aktualnie posiadam połączenie kef r300 i primare i22 jestem bardzo zadowolony z dźwięku, słucham tego połączenia jako kino domowe i czasem przełączam na chromecast audio żeby słuchać muzyki ze smartfona. Niestety wzmacniacz nie ma wejść cyfrowych. Strasznie mnie irytuje uciążliwe przełączanie złącz optycznych Chrome cast i tv Zastanawiam się czy po takim czasie mogę liczyć na jakiś upgrade z bardziej cyfrowym wzmacniaczem. Bardzo spodobał mi się Hegel h95 ponieważ używam AirPlay i zastanawiam się czy ten wzmacniacz to dobry upgrade? widzialem również rotel a14 to również fajne urządzenie… tylko nie mam pojęcia jak to zagra z kef Edytowano 3 kwietnia 2022 przez ald890 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2022 Wybierajac pomiędzy rotelem a14 a heglem h95 jak dla mnie hegel gra zdecydowanie lepiej. Dodatkowo funkcjonalność lepsza bo do rotela oprócz bt będziesz także potrzebować jakiejś sieciowki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 Zgadzam się że Rotel tutaj nie będzie dobrym partnerem. Hegel się spisze pod kątem dźwiękowym. Ja bym doradzał jeszcze Lyngdorfa 1120 albo Nuprime IDA 16. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 4 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 A czy przesiadka z primare i22 na hegla to będzie skok w bok czy do przodu? Nie ukrywam, że w tym budżecie oczekiwałbym też poza wygodą również lepszej klasy dźwięku. Primare swietnie się zgrywam z Kef... ale jednak brakuje tej "cyfrowości" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 Cześć, Jeśli brzmienie Primare i22 Ci odpowiada to proponowałbym posłuchać Primare i25 Prisma, który dodatkowo oferuje opcje sieciowe. Odchodzi dodatkowo problem z przełączaniem przewodów. Dynamiczne i precyzyjne brzmienie zapewni także wspomniany NuPrime IDA16, w przypadku którego masz 2 wejścia optyczne i możesz na stałe mieć podłączonego Chormecast oraz TV. Jeśli wbudowane opcje sieciowe Cię nie interesują i chciałbyś iść w kierunku brzmienia i22 to IDA16 byłby bardzo dobrym kierunkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 4 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 >Primare i25 Prisma Sporo przekracza budżet Te 7k zł za Hegla to dla mnie max Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2022 Wypożycz hegla na testy do domu i wszystko się wyjaśni. Może okaże się że nie musisz przekraczać założonego budżetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 22 godziny temu, ald890 napisał: A czy przesiadka z primare i22 na hegla to będzie skok w bok czy do przodu? Nie ukrywam, że w tym budżecie oczekiwałbym też poza wygodą również lepszej klasy dźwięku. Primare swietnie się zgrywam z Kef... ale jednak brakuje tej "cyfrowości" Hegel jest mocniejszy, Odczujesz to. Chodź moim zdaniem to prostrze granie. Primare ma więcej melodyjności w dzwieku. Hegel gra prościej. To od Ciebie zalezy co okreslisz jako lepsze. Jak Ci Hegel nie podejdzie to sprawdź Lyngdorfa. Mamy to wypozyczymy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 23 godziny temu, ald890 napisał: >Primare i25 Prisma Sporo przekracza budżet Te 7k zł za Hegla to dla mnie max Tego się obawiałem, bo Primare niestety do "tanich" nie należy. Jeśli masz możliwość to wypożycz Hegla do domu i sam oceń jego brzmienie. Jeśli się nie sprawdzi to zwrócisz i nic nie tracisz. Roksan K3 byłby ciekawą opcją ale nie posiada wbudowanego DACa i musiałbyś znaleźć coś zewnętrznego, a to zapewne odpada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2022 Inną opcją jest dołożenie do Primare odtwarzacza strumieniowego NuPrime Omnia WR-1, TV podłączysz po optyku, na pokładzie jest odtwarzacz sieciowy obsługujący większość serwisów streamingowych, dodatkowo Airplay, czy odtwarzanie muzyki z pendrivów. Do sterowania jest też pilot, więc możesz z niego bez problemu przełączać źródła i regulować poziom głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts