Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry, aktualnie posiadam połączenie kef r300 i primare i22 jestem bardzo zadowolony z dźwięku, słucham tego połączenia jako kino domowe i czasem przełączam na chromecast audio żeby słuchać muzyki ze smartfona. Niestety wzmacniacz nie ma wejść cyfrowych. Strasznie mnie irytuje uciążliwe przełączanie złącz optycznych Chrome cast i tv

Zastanawiam się czy po takim czasie mogę liczyć na jakiś upgrade z bardziej cyfrowym wzmacniaczem. Bardzo spodobał mi się Hegel h95 ponieważ używam AirPlay i zastanawiam się czy ten wzmacniacz to dobry upgrade?

widzialem również rotel a14 to również fajne urządzenie… tylko nie mam pojęcia jak to zagra z kef

Edytowano przez ald890
Napisano

Wybierajac pomiędzy rotelem a14 a heglem h95 jak dla mnie hegel gra zdecydowanie lepiej. Dodatkowo funkcjonalność lepsza bo do rotela oprócz bt będziesz także potrzebować jakiejś sieciowki. 

Napisano

A czy przesiadka z primare i22 na hegla to będzie skok w bok czy do przodu? :)
Nie ukrywam, że w tym budżecie oczekiwałbym też poza wygodą również lepszej klasy dźwięku.
Primare swietnie się zgrywam z Kef... ale jednak brakuje tej "cyfrowości"

Napisano

Cześć,
Jeśli brzmienie Primare i22 Ci odpowiada to proponowałbym posłuchać Primare i25 Prisma, który dodatkowo oferuje opcje sieciowe. Odchodzi dodatkowo problem z przełączaniem przewodów. 
Dynamiczne i precyzyjne brzmienie zapewni także wspomniany NuPrime IDA16, w przypadku którego masz 2 wejścia optyczne i możesz na stałe mieć podłączonego Chormecast oraz TV. Jeśli wbudowane opcje sieciowe Cię nie interesują i chciałbyś iść w kierunku brzmienia i22 to IDA16 byłby bardzo dobrym kierunkiem. 

Napisano
22 godziny temu, ald890 napisał:

A czy przesiadka z primare i22 na hegla to będzie skok w bok czy do przodu? :)
Nie ukrywam, że w tym budżecie oczekiwałbym też poza wygodą również lepszej klasy dźwięku.
Primare swietnie się zgrywam z Kef... ale jednak brakuje tej "cyfrowości"

Hegel jest mocniejszy, Odczujesz to. Chodź moim zdaniem to prostrze granie. Primare ma więcej melodyjności w dzwieku. Hegel gra prościej. To od Ciebie zalezy co okreslisz jako lepsze.

Jak Ci Hegel nie podejdzie to sprawdź Lyngdorfa.

Mamy to wypozyczymy

Piotr

Napisano
23 godziny temu, ald890 napisał:

>Primare i25 Prisma

Sporo przekracza budżet :) Te 7k zł za Hegla to dla mnie max

Tego się obawiałem, bo Primare niestety do "tanich" nie należy. Jeśli masz możliwość to wypożycz Hegla do domu i sam oceń jego brzmienie. Jeśli się nie sprawdzi to zwrócisz i nic nie tracisz. 
Roksan K3 byłby ciekawą opcją ale nie posiada wbudowanego DACa i musiałbyś znaleźć coś zewnętrznego, a to zapewne odpada. 

Napisano

Inną opcją jest dołożenie do Primare odtwarzacza strumieniowego NuPrime Omnia WR-1, TV podłączysz po optyku, na pokładzie jest odtwarzacz sieciowy obsługujący większość serwisów streamingowych, dodatkowo Airplay, czy odtwarzanie muzyki z pendrivów. Do sterowania jest też pilot, więc możesz z niego bez problemu przełączać źródła i regulować poziom głośności.