pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 32 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Może nie lufa na dobry sen, tylko znacznie więcej w doborowym towarzystwie, co nie zmienia faktu, że zdziwić się faktycznie można mocno O w mordę, niezły poziom stresu wygenerowałeś 🤦 Szacun. Otworzę jakąś butelkę porto, bo aż mi głupio 😉 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Garmin ma taką funkcję w zegarku Body Battery Ok. dzisiaj w nocy sprawdzę. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 32 minuty temu, gienas napisał: Moim zdaniem to wymyślony problem. Człowiek od zawsze żyje w hałasie - i mózg traktuje to jako tło na które nie zwracamy uwagi, ale z którego głośniejszy/inny dźwięk powoduje reakcję. Jak długo cżłowiek wytrzyma w komorze bezechowej? Krótko. Całkowity brak hałasu/szumu/dźwięku mózg traktuje jako coś nienormalnego. Jak to mierzy ten zegarek? To nie jest wymyślony problem. Dokładnie pamiętam jak sie to cholerstwo pojawiło. Wpierw w jednym uchu, krótko potem w drugim. Wcześniej sluchalem muzyki klasycznej i tylko muzykę słyszałem, teraz to w spokojniejszych częściach utworów, zamiast ciszy, słyszę ten szum. Edytowano 3 godziny temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 46 minut temu, gienas napisał: Moim zdaniem to wymyślony problem. Człowiek od zawsze żyje w hałasie - i mózg traktuje to jako tło na które nie zwracamy uwagi, ale z którego głośniejszy/inny dźwięk powoduje reakcję. Nie od zawsze, bo kiedyś była prawdziwa cisza - zwłaszcza w nocy. 46 minut temu, gienas napisał: Jak długo cżłowiek wytrzyma w komorze bezechowej? Krótko. Całkowity brak hałasu/szumu/dźwięku mózg traktuje jako coś nienormalnego. I dlatego sobie słuchamy muzyczki. Don’t do not have total silence – listening to soft music or sounds (called sound therapy) may distract you from the tinnitus do not focus on it, as this can make it worse – hobbies and activities may take your mind off it https://www.nhs.uk/conditions/tinnitus/ 47 minut temu, gienas napisał: Jak to mierzy ten zegarek? Pojęcia nie mam. 28 minut temu, tomek4446 napisał: Ok. dzisiaj w nocy sprawdzę. Mówiąc szczerze, nie pamiętam czy to trzeba specjalnie włączać, czy też liczy cały czas - bo wtedy mógłbyś sprawdzić wstecz. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przyznam się, że o szumach usznych przeczytałem dopiero tutaj, odpukać, nic takiego mi nie dokucza. A ze słuchem i snem mam tak, że jak moja lepsza połowa wstaje w nocy do łazienki ja już jedno oko otwarte😉, w drugą stronę to mogę sobie nawet muzyki w sypialni posłuchać, ona śpi jak zabita. W Holandii mieszkam przy dość ruchliwej ulicy (Haga) @AudioTubewie gdzie i tam latem przy otwartym oknie czasem przeszkadzają przejeżdżające auta. W Polsce mam błogą ciszę w sypialni. Ostatnio kupiłem zegar naścienny, powisiał 2 noce i już go nie ma. W nocy budziłem się i słyszałem sekundnik a było to naprawdę bardzo delikatne. Odpisz, cytując
Recommended Posts