Pekin Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Cześć! Kilka miesięcy temu zakupiłem kolumny BMN Berges 3 i połączyłem z w/w wzmacniaczem. Nie grało to źle, dopóki nie wygrzebałem z piwnicy starą Yamaha AX 480 i podłączyłem z ciekawości. Jak na mój ucho Yamaha zagrała lepiej! lepsza, wyraźniejsza i czytelniejsza góra, wokal również dużo wyraźniejszy. Granie bardziej techniczny, "szybszy". Jedyny minus to dół, słabszy, nie schodził aż tak nisko jak w przypadku Musicala. Postanowiłem sprzedać m3si i kupić coś w stylu grania Yamahy tylko w cenie około 3000zł(może być używka). I tu mam pytanie co warto przetestować? Może yamahę 701/803? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 (edytowany) Myślę że te kolumny zasługują na coś lepszego niż to co wymieniłeś . MF m3si to podobno dziwny wzmacniacz zresztą Kolega @lpomis coś o tym wie i może będzie miał ochotę coś skrobnąć , ja miałem tylko Piątkę. Pzdr Edytowano 1 maja 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 (edytowany) Oj tak. Ten musical jest strasznie pokręcony. Bas bardzo mocny, schodzący nisko, ale bez wyraźnego konturu. Ocieplony. Podbity wyższy podzakres. Średnica i wysokie tony to totalny miszmasz, wg mnie nic tam się kupy nie trzyma, zero spójności, każda partia pasma jakby zaciągnięta z kompletnie innego urządzenia. Ten wzmacniacz jest i ciepły i jasny, przy okazji jazgoczący, z dziwnie poukładaną sceną. Niby ściśniętą, a szeroką. Totalnie nie zrozumiałem tego sprzętu. All in one normalnie Z dostępnością Yamahy 701/803 może być teraz problem. Pozostają używane egzemplarze. Niestety nie znam kolumn BMN i nie wiem co Ci do nich zaproponować. Edytowano 1 maja 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 (edytowany) Dzięki Wojtek 👌 . Każdy znajdzie cos dla siebie . Słuchałem Bergesow z AVM nie pamiętam modelu Burmaster rondo chyba MF m5si Yamaha 803d Teac ap 505 Haiku Sol2 Sig. Haiku Bright 5 Naim 5si Nuprime sta 9 Atoll Am200 se Nad c372 Nie było tu tragicznych połączeń ale najsłabiej wypadły 3 ostatnie i Yamaha 803d . Zalezy czego szukasz . Pzdr Ps może Marantz ktoś ma z pm8006 i chwali ale to nie 3 tys Edytowano 1 maja 2022 przez Dedal75 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Dzięki za propozycję Rozważam jeszcze CXA60/80 lub niższy model Marantza. Do budżetu mogę jeszcze dołożyć +/- 500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 7 godzin temu, Dedal75 napisał: Ps może Marantz ktoś ma z pm8006 i chwali ale to nie 3 tys Marantz gra dobrze ze wszystkim 😝. Starsze modele - 8005 bądź ki pearl lite spokojnie można dostać za 3k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 (edytowany) Musisz się do kogoś wprosić 😁 CA akurat mi nie do końca pasuje jednak z tych dwóch to cxa80 niższy model jest ciemniejszy ,ale jak @seba3002prawi , śmiało możesz w Marantza uderzać . Przypomniało mi się że jeszcze z Yamahą słuchałem 892 i to też nie do końca moje granie ,niestety nie w moim pokoju ,moze byłoby inaczej . Pzdr ps za trójkę dostaniesz cxa80 na olxach 😉 Edytowano 2 maja 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Chyba będę musiał zrobić zakup w ciemno. Rozważam pomiędzy CXA80 a PM8005. Za PM8005 przemawia korektor tonów, z którego żona korzysta w AX480... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Cxa80 też ma , 81 już nie. Na As jest klub Bmn , ale raczej oprócz starszej Yamahy mało kto używa do nich coś poniżej 3 tys. A naswietl mi sytuację dlaczego BMN ? Nowe czy używki brałeś ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Szukałem nowego brzmienia po Silver 200. Miałem okazje przetestować Hyperiony 4, Diamond 25, Oberony 7, coś od Dynaudio chyba Emity M30 i na sam koniec przetestowałem BMN Berges połączone z S1000, no i z nimi wróciłem Chyba zaryzykuje i wezmę cxa80. Nie śpieszy mi się i poczekam aż długi weekend, a nuż ktoś coś jeszcze zaproponuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Nie lepiej właśnie AS1000 sam miałem chęć ale nie mam okazji posłuchać gdzieś , kilka zakupów w ciemno uczyniłem i wiem że to nie jest dobry pomysł , no i za głęboka jest Yamaha 😉 . Zastanów się lepiej . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Ciężko dorwać AS1000 w rozsądnych cenach, ale będę obdarował olx itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Na olx masz za około 3k. Nie wiem czy to jest rozsądna cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 2 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Widziałem. Ma coś nie tak z INPUTEM, w tej cenie wolałbym 100% sprawnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 3 godziny temu, Pekin napisał: Rozważam pomiędzy CXA80 a PM8005. Chyba wolałbym Marantza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 4 godziny temu, Pekin napisał: Rozważam pomiędzy CXA80 a PM8005. Z CXA80 nie uzyskasz takiej potęgi brzmienia niskich jak M3si, zawsze można ratować się regulacją, ale to już kwestia preferencji, bo nie każdemu pasuje. PM8005 nie porównywałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 Cześć, Z opisu wynika, że szukasz dynamiczniejszego i bardziej szczegółowego brzmienia niż to, które prezentuje M3si. Ze sprzedażą nie będziesz miał najmniejszego problemu i wyciągniesz zapewne więcej niż 3k zł W takim przypadku polecałbym poszukać Yamahy AS701, Creek Evolution 100a jeśli tylko uda się znaleźć w sensownych pieniądzach oraz poprzednika CXA81 czyli CXA80 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 A kto z branży która tu głos zabrala słuchał BMN? Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 maja 2022 Udostępnij Napisano 2 maja 2022 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: A kto z branży która tu głos zabrala słuchał BMN? To jest bardzo ciekawe pytanie 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 (edytowany) A i zapomniałbym , Abrahamsen V2up , tu było naprawdę dobrze . Pzdr Ps co do Creeka A100 zawsze chciałem go posłuchać , słuchałem a50 ale nie z BMN , może jakiś Arcam zagra? Edytowano 3 maja 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 3 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Dzięki za kolejną propozycję Co do Arcama to czytałem że A39 może pasować do Bergsów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 W klubie na As, masz opis Marco Polo jak byłem u niego z wizytą 😉 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 W tej cenie tylko wzmacniacz używany. Bo owszem Musial mógł Ci nie podejść z obecnymi kolumnami ale wymiana na gorszy model to też nie jest dobry trop. Ja bym polował na uzywany Roksan K2 który mieści się w budżecie albo na starsza Yamahe serii AS 2000, As 1100. Także Cyrusy, chodź tutaj zapewne będzie gorzej w coś trafić na rynku wtórnym. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 1 godzinę temu, S4Home napisał: Ja bym polował na uzywany Roksan K2 który mieści się w budżecie albo na starsza Yamahe serii AS 2000, As 1100. Piotr W budżecie 3 tys może 3,5 ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 maja 2022 Udostępnij Napisano 5 maja 2022 22 godziny temu, Dedal75 napisał: W budżecie 3 tys może 3,5 ? Pzdr Tak, dokładnie: https://allegrolokalnie.pl/oferta/roksan-kandy-k2-ogz https://allegrolokalnie.pl/oferta/roksan-kandy-k2 https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-yamaha-a-s2000-CID99-IDOO46n.html https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-yamaha-a-s2000 Na Yamahe sa za wysokie ceny warto negocjować. Ceny Yamahy poszły bardzo do góry po wejściu abstrakcyjnych cen za serie X200 https://www.olx.pl/d/oferta/atoll-in-100-se-wzmacniacz-hi-fi-2x100w-CID99-IDLsY0v.html?reason=extended_search_extended_s2v https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-yamaha-a-s1100 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts