Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Amelinowe raczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 (edytowany) Czytanie na niewiele się zda, musiałbyś porównać. Dla mnie mechanik to super sprawa. Całkiem inne czucie czucia @Bebop https://www.purepc.pl/klawiatury-mechaniczne-dla-graczy-wszystko-co-musisz-wiedziec Nie najnowszy artykuł, ale jest. Edytowano 3 września 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Już rozumiem. Ale czy te klekoty stosuje się w laptokach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 3 minuty temu, Bebop napisał: Już rozumiem. Ale czy te klekoty stosuje się w laptokach? Tak, ale dla graczy, choć nie wiem, czy tylko i wyłącznie. Zakupiłem też nową mychę. Właściwie, to nową - starą, Logitech G603. Poprzednia mi szwankowała - problem z rolką i dwuklik. Na początku chciałem spróbować jakąś inną, ale ta mi pasuje, całkiem dobrze leży w dłoni, jest przyzwoicie wykonana, ma przeraźliwie długi czas pracy na baterii i dobry sensor. 32 minuty temu, ProjectPi napisał: Czyli faktycznie XPS. Jak myślisz, laptop z Windowsem to dobry pomysł jako źródło systemu audio? Konstruktor moich kolumn twierdzi, że bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 12 minut temu, Adi777 napisał: Jak myślisz, laptop z Windowsem to dobry pomysł jako źródło systemu audio? Konstruktor moich kolumn twierdzi, że bardzo. Jak dla mnie bez problemu, choc diabel tu troche tkwi w szczegolach chipsetowo-sterownikowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Jeśli laptop zbudowany na audiofilskich podzespołach - to dobry pomysł. Ja mam mini komputerek bez windy ale z systemem którego jestem mecenasem na tym forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 CD używał do lat 90, później przesiadł się na laptopa z Windowsem i bodajże JRiver. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 26 minut temu, Adi777 napisał: Całkiem inne czucie czucia I mniejszy jitter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 1 minutę temu, Bebop napisał: Jeśli laptop zbudowany na audiofilskich podzespołach Audiofilskich, czyli jakich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 1 minutę temu, Adi777 napisał: Audiofilskich, czyli jakich? W srodku femtoclocki a na zewnatrz LPS. Takie minimum audiofilskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 Myślę też, żeby sobie zakupić licencję na Roona, więc i tak laptop się przyda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Ja popieram taką decyzję. Roon to super gadżet. Mariusz może marudzić bo jest geekiem i pokaże Ci inne rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 Przed chwilą, Bebop napisał: Ja popieram taką decyzję. Roon to super gadżet. Mariusz może marudzić bo jest geekiem i pokaże Ci inne rozwiązania. Nie wiem, czy mi to potrzebne do szczęścia, bardziej z ciekawości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Pokazywal jak byl maly, a teraz nie, bo nie. Gadzet, dobre slowo dla programu, ktory nie ma nawet widoku folderowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 No wiem, wiem Ja jestem uzależniony od tej platformy i nic nie poradzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 2 minuty temu, Bebop napisał: Ja jestem uzależniony od tej platformy i nic nie poradzę. Co Ci się w niej podoba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Nie wiem jak odpowiedzieć na Twoje pytanie, żeby było krótko. Mi pasuje w roon wszystko. Psycholog pyta alkoholika - opisz swoje uzależnienie jednym słowem - polewaj 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2023 1 minutę temu, Bebop napisał: Nie wiem jak odpowiedzieć na Twoje pytanie, żeby było krótko. Może być dłużej, oczywiście jak masz czas i chęci PS Zamierzam też opłacać Qubuza i Spotifaja, warto coś jeszcze? Tidal? Amazon? Deezer? Po prostu chodzi mi o jak najszerszy dostęp do muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Matko, nie wyciagnalbym wystarczajaco z reklamowania WiiMow zeby pozwolic sobie na te wszystkie fanaberie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Wygląd, łatwość obsługi, tagowanie, bardzo fajne metadane - opisy wykonawców i koneksje z innymi muzykami. Streaming z serwisów / serwer własnych ripów CD. Dzięki roon często odkrywam nową dla mnie muzykę. Dodatkowo jest apka zwana Roon ARC - dzięki której mogę słuchać z roon w aucie i gdziekolwiek na świecie. Jedynie cena jest odpychająca. Ponad dwa lata płaciłem miesięczną subskrypcję i wreszcie stwierdziłem, że nie ma dla mnie innego softu do muzyki. W zeszłym roku kupiłem lifetime i nie żałuję. 1 minutę temu, ProjectPi napisał: Matko, nie wyciagnalbym wystarczajaco z reklamowania WiiMow zeby pozwolic sobie na te wszystkie fanaberie Tutaj można sobie pozwolić. To nie dział stereo ale zwykłe ludzkie popierdółki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Na Qobuza, Spotify i Amazon styklo, ale na Roona juz nie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 (edytowany) No weź Mariusz. Potraktuj roon jak hardware, jak kolejne urządzenie. To jest naprawdę fajna zabawka. 38 minut temu, Adi777 napisał: PS Zamierzam też opłacać Qubuza i Spotifaja, warto coś jeszcze? Tidal? Amazon? Deezer? Po prostu chodzi mi o jak najszerszy dostęp do muzyki. Ja mam Qobuz i Tidal. Bywa, że chcę zrezygnować z Tidal ale te dwa serwisy uzupełniają się zawartością. Czasem coś jest dostępne tylko na jednym z nich. Edytowano 3 września 2023 przez Bebop 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 28 minut temu, Bebop napisał: No weź Mariusz. Potraktuj roon jak hardware, jak kolejne urządzenie. To jest naprawdę fajna zabawka. Nope, no nie wciagnelo mnie, sciemniac nie bede. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Nie jesteś gotowy mentalnie do tego gadżetu. Kiedyś Cię przekonam. Nie domykaj drzwi bo wrócę z roon jak bumerang 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 września 2023 Udostępnij Napisano 3 września 2023 Miewam go czasem na potrzeby testow z kolejnym trial emailem, drzwi nie sa zamkniete. Miales dla odmiany choc raz LMS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts