S4Home Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Tak, jak najbardziej możesz tak zrobić, tylko musisz pamiętać, że w Node masz wejście optyczne w formie mini jack, więc musisz kupić kabel optyczny z jednej strony z klasyczną wtyczką, a z drugiej z wtyczką jack. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 (edytowany) Dnia 8.07.2022 o 09:48, Grzesiek202 napisał: Jestem na etapie (po raz kolejny :)) wyboru wzmacniacza. Skłaniam się ku Atollowi 200. Czyli rozumiem, że jeśli kupię tylko transport CD, to wepnę go kablem optycznym do Bluesounda, a z niego analogowo do wzmacniacza? Dobry wzmacniacz. Odsłuchany? Tak dokładnie tak to podepniesz właśnie. Jeśli kabel masz to możesz dokupić taką złączkę. https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kable-telewizyjne-i-audio/przewody-audio-video/adap-odt-soc-3-5mm-opt?gclid=Cj0KCQjw8amWBhCYARIsADqZJoU3l4PtmmhGHBg_EnCNjJ8dmpMQxO1cCMUUus7yLU0m83vNKbNqBtIaAtVdEALw_wcB To pierwsza lepsza. Do dostania znacznie taniej za pare złotych zapewne na allegro. Piotr Edytowano 11 lipca 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Dobry wzmacniacz. Odsłuchany? Oczywiście - sprawdzony z moimi kolumnami. Uważam, że pasują do siebie. Choć Atoll 100 też ma kilka świetnych cech. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 @Grzesiek202 Witaj. Podłączę się pod Twoje potrzeby. Marantz CD72; mam ochotę, by go nabyć. Cena dla mnie do zaakceptowania ok 200 euro. Duży, ale wcisnę na rack. Wygląda z zewnątrz na jak ze sklepu. Od właściciela ochy i achy. Stoi niedaleko, osobisty odbiór. @elektron6 Czy miałeś z nim kiedykolwiek „do czynienia”? Liczę się z pewnym ryzykiem, ale czy dużo to ryzyko? Może inni koledzy mieli? Mnóstwo CD płyt na rynku za „grosze”. Od pół roku kolekcjonuję od Blue Note, Columbia, EMC. Streamuję z Quobuza, ale bardzo chciałbym nabyć za „niewiele” dobrego CDeka. W razie jakby internet nagle przestał działać. pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Hej CD72 to jest bardzo dobry wybór. W tej klasie cenowej jest to świetny wybór. Byle jeszcze wersje mkii i Special edition różniące się klasa zastosowanych kondensatorów. We wszystkich rewizjach masz laser cdm4/19 oraz wyjście optyczne zatem nawet pod transport to jest super wybór 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 Miałem 67 SE bardzo przyzwoity cedek. Kupiłem za około 450 zł, za tyle samo sprzedałem. Bardzo miło go wspominam. Góra lekko dosłodzona, bez utraty blasku. Dość szczegółowy środek, mocny szybki dół. Teraz jak patrzę na ceny tego modelu to jakieś szaleństwo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witkacy Wierzbowski Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja A co sądzicie o odtwarzaczach SONY CZY YAMAHA - oczywiście mowa o starszych modelach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja 3 godziny temu, Witkacy Wierzbowski napisał: YAMAHA - oczywiście mowa o starszych modelach. Mogę polecić CDX -1060 Yamahy , zbudowany jak przysłowiowy czołg , nie do zdarcia , wyjścia optyczne i coaxial , analogowe ze stałą i regulowaną głośnością. Pancerna szuflada. Ogólnie fajny cdek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witkacy Wierzbowski Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja A o tych dwóch CD co możesz powiedzieć, czy są godne polecenia Denon DCD-510AE i Sony CDP-XB720 QS, i jeszcze jeden z grupy Denonka - Denon DCD-500AE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja Ile chcesz wydać ? Mam Yamahę cd-s1000. Gra, wygląda i pracuje znakomicie. Kupiłem używaną, a teraz widzę, że za niewiele większą kasę można kupić nówkę sztukę. Naprawdę warto. Z przesyłką 1049 Euro. https://www.mediaathome.de/kronshagen-begehr/tv-und-audio/hifi-und-audio/hifi-bausteine/cd-spieler/cd-s-1000-b-cd-spieler-schwarz-4047479491973?utm_source=idealo&utm_medium=pricecomp&utm_campaign=idealo_online Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 maja Udostępnij Napisano 10 maja DCD500 i 510 grały przyzwoicie ale to jednak były tanie modele. Zdarzały się problemy z szufladami a z czasem wolniejsze wczytywanie płyt. No nie jest to level wsponianej przez Tomka wyżej Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witkacy Wierzbowski Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja A co z tymi Soniakami, warte zachodu - Sony CDP-XB720 QS, ma możliwość kupienia go za 320 zeta. Tylko laser do wymiany, ale to żaden problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts