Butler Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 No i mnie trafiło. Zero dźwięku. Reszta działa, nie wykazuje błędów. Powrót do ustawień fabrycznych robiłem, przy konfigurowaniu głośników cisza z każdego wzmacnianego kanału. Na szybko podłączyłem Pendrive z mp3, ładnie wszystko niby teoretycznie odtwarza, ale dźwięku zero. Jedno ale... Jak zwiększyłem głośność niemal do maksymalnej to zrobił restart i zamigał czerwoną diodą. Jakieś pomysły? Zanim oddam do serwisu może ktoś mi coś podpowie... Problemem jest to iż amplituner kupiony był w Niemczech i zaraz mija 2 lata (31.08.2020). Mój główny system działa na innym amplitunerze choć nie jestem pewien czy docelowo zostanie, myślałem że tego Denona sobie w dziennym salonie uruchomię, ewentualnie jako alternatywę Trinnova, a tu ZONK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 27 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Robiłeś ostatnio jakąś aktualizację oprogramowania? 7 minut temu, Butler napisał: Powrót do ustawień fabrycznych robiłem a oprogramowanie też przywracałeś? przytrzymać jednocześnie SETUP i DIMMER i wcisnąć POWER link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2022 Właśnie to zrobiłem - nic się nie zmieniło. Cisza kompletna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Sprawdź , czy nie włączyłeś 2 lub 3 strefy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Strefy na bank wyłączone. Tak samo nie ma podłączonych słuchawek itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 No to chyba zostaje tylko serwis, oby Ci się udało załatwić sprawę w ramach gwarancji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 A , jak budowa Twojej sali kinowej ? Inwestycja zakończona sukcesem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Wszystko ok, tylko HDMI pomiędzy TV a amplitunerem robi mi psikusy, muszę kupić inny 10m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 28 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2022 Mam do oddania Lindy Chromo 24 AWG 10 mb . Bardzo solidny kabel Zapraszam na PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Jeśli nie ma test tonów to serwis. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Dnia 27.08.2022 o 16:55, Butler napisał: No i mnie trafiło. Zero dźwięku. Reszta działa, nie wykazuje błędów. Powrót do ustawień fabrycznych robiłem, przy konfigurowaniu głośników cisza z każdego wzmacnianego kanału. Na szybko podłączyłem Pendrive z mp3, ładnie wszystko niby teoretycznie odtwarza, ale dźwięku zero. Jedno ale... Jak zwiększyłem głośność niemal do maksymalnej to zrobił restart i zamigał czerwoną diodą. Jakieś pomysły? Zanim oddam do serwisu może ktoś mi coś podpowie... Problemem jest to iż amplituner kupiony był w Niemczech i zaraz mija 2 lata (31.08.2020). Mój główny system działa na innym amplitunerze choć nie jestem pewien czy docelowo zostanie, myślałem że tego Denona sobie w dziennym salonie uruchomię, ewentualnie jako alternatywę Trinnova, a tu ZONK. A to ja już się pogubiłem. Ten Denon nie jest właśnie w głównym systemie w salce kinowej? Razem z Atolem. Pytałeś może poprzedniego właściciela tego sprzętu czy miał jakiś podobny problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 (edytowany) Denon z Atollem pierwotnie miał być, pewien splot okoliczności jednak sprawił że kilka tygodni temu trafił do mnie sprzęt z trochę innej półki. Na główny system mam TA Altitude16 i Amplitude16. Nie pytałem jeszcze Marcina o nic, ale gwarantował że wszystko ok. Ani razu od kupna X4700H go nie uruchomiałem bo fizycznie nie miałem takiej możliwości przy remoncie. Tak teraz sobie kombinuję że spróbuję po pracy wieczorem przedmuchać gniazdo słuchawek, może tam coś się blokuje bo z tego co rozumiem wówczas właśnie głośniki nie grają. Jak są słuchawki włożone to na wyświetlaczu coś pokazuje? Display nie ma wydzielonej grafiki na to... Edytowano 29 sierpnia 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Uuu. To faktycznie się zmieniło. A miało być tak skromnie (na początku 😁). Gratuluję sprzętu. Z tym Denonem dziwna sprawa. Mi mój parę razy zrobił psikusy, ale zawsze było to po niekontrolowanym przyciśnięciu czegoś na pilocie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 1 godzinę temu, STELVIO napisał: Uuu. To faktycznie się zmieniło. A miało być tak skromnie (na początku 😁). Gratuluję sprzętu. No, pojechał kolega Butler po całości 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Nie znam się, ale lepiej chyba nie można Przynajmniej, jeśli chodzi o procesor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 (edytowany) Bez przesady, procesor to najsłabszy model w ich ofercie do zastosowań domowych. Podłączy ktoś u siebie fizycznie słuchawki do Denona/Marantza i da znać czy jakieś info wyskakuje o tym świadczące? Edytowano 29 sierpnia 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Eh tu jest gruba dziura. To ja nie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Ja mam Yamahę i po włożeniu jacka w gniazdo słuchawkowe znikają malutkie ikonki informujące które głośniki pracuję (R, L, Sub). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Dzięki za info z Yamahą. U mnie ikonki głośników są ,więc w tym wypadku to nie była by kwestia uszkodzonego złącza słuchawkowego, no ale to Denon więc...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 A co masz podpięte do Denona oczywiście oprócz głośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 (edytowany) Zasilanie, TV HDMI, RJ45, pendrive USB z muzyką. Edytowano 29 sierpnia 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Butler napisał: Bez przesady, procesor to najsłabszy model w ich ofercie do zastosowań domowych. Najsłabszy może i jest, ale nie różni się "chyba" wiele od wersji 32, poza ilością kanałów, ceną, i obróbką 24bity/192kHz? Tak czy inaczej, top of the top 🙂 Mam nadzieję, że pochwalisz się jakimiś zdjęciami czy filmikami. Edytowano 29 sierpnia 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2022 Wypnij może jeszcze TV HDMI by być już pewnym że HDMI coś przypadkiem nie miesza, reszta raczej chyba nie powinna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2022 Odpiąłem wszystko oprócz zasilania i USB, nic się nie zmienia. Nie mam pojęcia co to może być. Teraz wysłać trzeba to będzie do niemiec... Ale licha sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2022 Chyba że znajdziesz gdzieś na angielskich/niemieckich forach jak wchodzi się do menu serwisowego. Wtedy mógł byś zrobić test co jest nei tak i takie globalne czyszczenie. W starych modelach pamiętałem jak sięto robi, od wielu lat jest inaczej Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts