kaczadupa Napisano 7 września 2022 Napisano 7 września 2022 Dzień dobry. Możecie polecić coś wycenionego mniej ekskluzywnie ale zachowującego charakter brzmienia Naima NDX2 ? Drugie pytanie. Jaki charakter brzmienia prezentuje odtwarzacz Naim CD5si ? Czy jest to granie precyzyjne, detaliczne, dynamiczne, otwarte na średnicy i wysokich tonach czy raczej ciemne, gęste i z obfitym, miękkim dołem pasma? Odpisz, cytując
Na Temat Audio Napisano 7 września 2022 Napisano 7 września 2022 Panie Adamie a może NAP200DR/250DR i Naim Atom HE? A tak na poważnie to ND5XS2. Zachowuje charakter NDX2 ale nie jest tak ekskluzywny. Albo używany NDX. Pozdrawiam, Michał 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 września 2022 Autor Napisano 8 września 2022 Dnia 7.09.2022 o 11:26, kaczadupa napisał: Jaki charakter brzmienia prezentuje odtwarzacz Naim CD5si ? Czy jest to granie precyzyjne, detaliczne, dynamiczne, otwarte na średnicy i wysokich tonach czy raczej ciemne, gęste i z obfitym, miękkim dołem pasma? Może ktoś słuchał i coś podpowie? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 8 września 2022 Napisano 8 września 2022 Jesli przyjmiemy, że Naim jest wzmacniaczem poprawnie skonstruowanym to nie powinno być różnicy w brzmieniu. https://m.olx.pl/d/oferta/marantz-pm8006-nd8006-stan-idealny-CID99-IDPGISd.html Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 września 2022 Autor Napisano 8 września 2022 (edytowany) Marantz jest super (oferta zalinkowana bardzo atrakcyjna) ale skupmy się na Naim CD 5si. Edytowano 8 września 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 września 2022 Napisano 8 września 2022 Naim CD5si brzmi raczej analogowo, muzykalnie. Pierwsze skrzypce grają tutaj średnie tony, góra podana dobrze bez rozjaśnienia lub przyciemniania, szybki i zwinny bas z jednym zastrzeżeniem - bas skupia się na średnim jego zakresie, nie schodzi nisko. Jeśli lubimy bardzo niskie pomruki basowe i/lub mamy kolumny, które potrafią nisko zejść, może to być odczuwalne. Ogólnie bardzo udane cd, brzmi naturalnie. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 A Rose? Nie będzie odpowiednim konkurentem tutaj? A co do odtwarzacza Cd to nieco się zgadzam z Q21. Ale wolał bym jednak Caspiana CD. Albo Cyrusa. Musi być komplet? Piotr Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 września 2022 Autor Napisano 9 września 2022 Musi być otwarty na średnicy i górze (gdyby potrafił dodać trochę powietrza to byłaby bajka) i nie przeciągać/ sklejać na niskich tonach, raczej właśnie postawienie na rytmikę, szybkość, precyzję, bez podgrzewania. Z opisu Q21 CD 5si Naima pasuje jak ulał Byle za dużo informacji nie gubił bo docelowy wzmacniacz nie stawia na detal i razem może być, jak to mówią uchodźcy nie znający naszego języka - nie za...ebiście. 25 minut temu, Piotr Sonido napisał: A co do odtwarzacza Cd to nieco się zgadzam z Q21. A mogę wiedzieć, gdzie nieco się nie zgadzasz? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 Łatwiej byłoby branży dobrać odpowiedni CD gdyby wiedzieli jaki to będzie wzmacniacz i przewód sygnałowy. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 września 2022 Autor Napisano 9 września 2022 (edytowany) Dokładnie sprecyzowałem na jakich elementach brzmienia CD mi zależy i czy takowe posiada model 5si. Branża pod swój gust może dobrać coś zupełnie innego, to tacy sami ludzie jak my, mają swoje upodobania, wyrobiony swój muzyczny ideał (patrz Piotr Sonido i Roksan Caspian m2 czy NAD C356 - od lat je zachwala i uważa za najlepsze w swoim przedziale cenowym), który nie musi być tożsamy z moim. Mogą odbierać brzmienie wzmacniacza trochę inaczej niż ja i np. osobiście bardziej by łagodzili górny środek itp. I ostatecznie, interesuje mnie konkretnie ten model CD a nie inne. Są na niego fajne ceny i stąd pomysł. 29 minut temu, soberowy napisał: przewód sygnałowy. Nie interesuje mnie zabawa w przewody, zwyczajnie ich wpływ neguję. Edytowano 9 września 2022 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Musi być otwarty na średnicy i górze (gdyby potrafił dodać trochę powietrza to byłaby bajka) i nie przeciągać/ sklejać na niskich tonach, raczej właśnie postawienie na rytmikę, szybkość, precyzję, bez podgrzewania. Adam, a nie wolisz kupić transportu CD (albo dowolnego solidnie zrobionego odtwarzacza) i podłączyć go do Qutesta? Po co dopłacać za drugi dobry DAC? Albo i trzeci (jeśli kupisz Regę Elicit mk5)? Przecież Qutest już jest szybki i detaliczny, prawda? Chyba będzie pasował do cieplejszego wzmacniacza? Edytowano 9 września 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 września 2022 Autor Napisano 9 września 2022 Rafał, patrzę na używki na gwarancji modelu CD5si (jak już pisałem - fajne ceny) i tylko on mnie interesuje. Qutest może pójść w świat, zwłaszcza że dobrze trzyma cenę. 12 minut temu, Rafał S napisał: jeśli kupisz Regę Elicit mk5 Tu faktycznie trzymanie Qutesta nie ma najmniejszego sensu bo ten wbudowany jest zaskakująco dobry. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Qutest może pójść w świat, zwłaszcza że dobrze trzyma cenę. Teraz wszystko jasne. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 września 2022 Autor Napisano 9 września 2022 ...i jeszcze jedno, cholernie ocznie podoba mi się Naim CD 5si... a jak wiadomo jak nam się coś podoba to i ładniej gra Ma coś w sobie 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 9 września 2022 Napisano 9 września 2022 32 minuty temu, kaczadupa napisał: ...i jeszcze jedno, cholernie ocznie podoba mi się Naim CD 5si... Mógłby jeszcze ładniej wyglądać w towarzystwie SN3. Tak tylko mówię... 3 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 września 2022 Napisano 12 września 2022 Dnia 9.09.2022 o 08:25, kaczadupa napisał: A mogę wiedzieć, gdzie nieco się nie zgadzasz? Wole Caspiana CD Piotr Odpisz, cytując
S4Home Napisano 13 września 2022 Napisano 13 września 2022 Dnia 9.09.2022 o 10:04, kaczadupa napisał: Rafał, patrzę na używki na gwarancji modelu CD5si (jak już pisałem - fajne ceny) i tylko on mnie interesuje. Qutest może pójść w świat, zwłaszcza że dobrze trzyma cenę. Tu faktycznie trzymanie Qutesta nie ma najmniejszego sensu bo ten wbudowany jest zaskakująco dobry. Tak tylko nieśmiało zapytam jakie to są ceny, bo też mamy z ekspo w bardzo dobrej cenie Jak nie chcesz pisać tak oficjalnie na forum, to możesz oczywiście napisać w prywatnej wiadomości. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts