kaczadupa Napisano 27 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) 21 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Drut z wzmocnieniem". To dla tych drugich ciagnie sie ten temat A gdzie i kto z naszych kolegów na forum Audio wykonuje "pomiary" wzmacniaczy, żeby wiedzieć, które to te najbardziej neutralne? Edytowano 27 października 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Najpierw ustalmy ktory wzmacniacz pelni rolę "drutu z wzmocnieniem" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2022 Eee tam, Miro to już dawno zostało ustalone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Bo może chciałbym kupić taki wzmacniacz na "lata" i mieć jeden problem mniej w torze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) Miro, pomiary pokazują, że są to np. piece Marantza. Jak dobrze pamiętam posiadasz Marantza ? Więc po co dalej chcesz o tym pisać? Masz piec na lata, jeden problem mniej w torze i gitara. Kto szuka najbardziej neutralnego pieca bo takie brzmienie mu się najbardziej podoba, niech bierze Marantza. Temat uważasz za wyczerpany i zamknięty ? Edytowano 27 października 2022 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) Marantz najbardziej mi sie podobał w danej kategorii cenowej połączony z kolumnami. To że gra od "lat" nie znaczy że zostanie na "lata". Tak sie zastanawiam🤔 Jeśliby porównać sygnał wejsciowy z wyjsciowym (po obnizeniu go do poziomu wejsciowego), a nastepnie odwrócić go w przeciwfazie i poddac badaniu "null test"? 🤔 Edytowano 27 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2022 Fajnie, że jesteś techniczny i lubisz sprawdzać jak w pomiarach wypadają piece ale nadal nie rozumiem po co bez końca o tym pisać i do tego wracać. Już tęgie głowy na całym świecie i sprzęt specjalistyczny pomierzył różne wzmacniacze, nasze Audio też. Wszystko jest podane jak na tacy w internecie. Nic nowego nie wymyślisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 4 godziny temu, kaczadupa napisał: lubisz sprawdzać jak w pomiarach wypadają piece Heh nawet nie wiesz jak bardzo nietrafnie mnie oceniłeś. Być może nawet z "kimś" pomyliłeś mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 18 godzin temu, kaczadupa napisał: Miro, osobiście wolałbym już zamknąć ten wątek ... Każdy i tak zostanie przy swoim zdaniu, choćby tu i 10 inżynierów noblistów się wypowiedziało.. Jeden słyszy różnice, drugi nie słyszy i tyle. Po co bez końca to ciągnąć? nie ma potrzeby. Tylko Ci co nie słysza wychodzą z ukrycia keidy nie trzeba i biednych nowych zielonych audiofilów oszukują. Trzeba bronić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Trzeba bronić. Czego? Czy Ty czytasz z zrozumieniem? Zadaję co najwyżej pytania! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Czego? Czy Ty czytasz z zrozumieniem? Zadaję co najwyżej pytania! Myślę, że Piotrek nie Ciebie miał na myśli. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Dnia 28.10.2022 o 12:28, DiBatonio napisał: Myślę, że Piotrek nie Ciebie miał na myśli. No tak. Ehh to Czytanie ze zrozumieniem. Każdy każdemu wypomina a każdemu chyba się przyda odpoczynek od forum na pewien czas Zdrowo Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Temat fajny, ale szkoda, że tyle bicia piany. Też mam ATC SCM7, wcześniej grałem na SCM11, w moim metrażu lepiej grają siódemki. Z SCM 11 grałem Tucana II, Baltlab Epoca 2, Hypex Ncore nc400 monobloki. Dla mnie najlepiej grają ATC z Hypexem. Dobrze grało z Batlabem , Tucana też dobrze, ale ja bym tego dźwiękiem naturalnym nie nazwał, dla mnie przekłamywał. Atc dobrze pokazują zmiany wzmacniacza, czy źródła. wg mnie z Rega, Cyrus, czy Naim neutralnie nie będzie, to są wzmacniacze podbarwiające dźwięk. Rozumiem, że ktoś może taki dźwięk lubić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 To co, mówisz że np. Gato DIA 400s byłby tym idealnym drutem 42 minuty temu, essewissa napisał: SCM11, A ja teraz wybrałbym 11 zamiast 7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Tak jak pisałem, zależy od pomieszczenia, u mnie grają na niewielkim metrażu, fakt, ze otwartym na duży metraż ,ale 7 lepiej się w nim odnajdują. No i tez wymieniłem 11 na 7 bo docelowo ma być kino domowe połączone ze stereo, w grudniu ma dojść centralny c1c. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 (edytowany) Nie uważasz, że wokale na 11 były bardziej organiczne, prawdziwe. Pamiętam jak ruszyło mnie na Streets of Philadelphia na 11, ależ to było piękne. No i na dole... jednak dynamika lepsza w 11. Edytowano 2 listopada 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Lubie takie przekłamywanie o którym piszesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Nie uważasz, że wokale na 11 były bardziej organiczne, prawdziwe. Pamiętam jak ruszyło mnie na Streets of Philadelphia na 11, ależ to było piękne. No i na dole... jednak dynamika lepsza w 11. Trudna odpowiedź. Wg mnie w 11 wokal był bardziej przyklejony do głośników, gorsza scena dźwiękowa, gorsze wysokie tony mimo tego, że na górze głośnik oba mają takie same. 7 mają u mnie lepszy bas o dziwo. U mnie 11 przymulały w porównaniu do 7. Może dlatego., że kolumny stoją blisko bocznych ścian. Jeżeli chodzi o wokale to taki Leonard Cohen rewelacja na 7, na 11 już było gorzej. Często porównuję sprzęt właśnie na Streets of Philadelphia , na 7 chyba jeszcze nie sprawdzałem, posłucham. Dynamika jest gorsza na 7, tutaj odczułem różnice na minus, że dźwięk jest mniejszy. Z drugiej strony 7 grają bardziej live w porównaniu do 11, live w tym sensie, że dźwięk nie jest tak przyklejony do głośników, bardziej słychać muzykę niż kolumny. Ja mam w planach dodać do scm7 dwa suby rel t5xi, do stereo i do kina. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 3 minuty temu, engajner napisał: Jesli mowa o ATC, podepne sie Czy ktos ma SCM40? Popytaj na drugim forum w fanklubie ATC. Tutaj raczej marne szanse. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 Ja miałem kilka miesięcy SCM 40. Od początku grałem na swojej końcówce mocy. Uznałem że lepiej zmienić kolumny na lepsze niz bawić się w bi lub tri amping 😉. Jedyna zmiana to wywalenie słabej jakości blaszek przy terminalach na jumpery Albedo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 ATC SCM 40 mogą się podobać na dłużej więc jak najbardziej rozumiem decyzję 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts