Rega Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca Grzesiek Z całym szacunkiem dla Ciebie, Twoich umiejętności , wiedzy i Twojej włozonej w to pracy, ale jaki jest cel wkładania niewielkiej grubości mechanizmu gramofonu w takie pudła? Modny design? Pewnie jestem staroświecki i nie na czasie, ale mnie to się wcale nie podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 1 marca Autor Udostępnij Napisano 1 marca Roman , jak zwykle wszystko to kwestia gustu. Są osoby, które lubią takie masywne obudowy. Zresztą ja sam wolę jak gramofon swoje waży i zajmuje trochę miejsca na półce 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca No brawo Grzegorz, jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności, mi również podoba się taka gruba i masywna plinta 😀👍 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 1 marca Autor Udostępnij Napisano 1 marca Dzięki. Taka plinta akurat jest dosyć łatwa w wykonaniu, choć i tu są jakieś małe pułapki W planach mam wykonanie czegoś trochę bardziej skomplikowanego do swojego Miraphona, ale jeszcze nie wiem kiedy znajdę czas na zrobienie czegoś dla siebie 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 marca Udostępnij Napisano 1 marca 38 minut temu, Audio Autonomy napisał: Dzięki. Taka plinta akurat jest dosyć łatwa w wykonaniu, choć i tu są jakieś małe pułapki W planach mam wykonanie czegoś trochę bardziej skomplikowanego do swojego Miraphona, ale jeszcze nie wiem kiedy znajdę czas na zrobienie czegoś dla siebie 😅 No tak to jest ze szewc w dziurawych butach chodzi,mimo wszystko podziwiam Twoja wiedzę i mega umiejętności także czekam cierpliwie w kolejce serwis mojego drapaka,bo szczerze mówiąc takiego fachowca teraz to że świecą szukać Pozdrawiam Krzysztof 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 1 marca Autor Udostępnij Napisano 1 marca Może w "dziurawych butach" już nie chodzę, bo mam na czym przyjemnie słuchać, ale mam jeszcze sporo pomysłów do zrealizowania. Tylko zawsze brakuje na to czasu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca Thorens TD160 skończony, więc można się pochwalić zdjęciami Wyszedł całkiem spory mebel, ale tak właśnie miało być. Wszystkie wymiary plinty były wyznaczone przez klienta, ja tylko wykonałem obudowę według wytycznych. Wyszło chyba całkiem fajnie. Gramofon wygląda klasycznie, ale jednak rzuca się w oczy Tak teraz na niego patrzę i w tym dębowym fornirze wygląda to trochę jak Twoja Yamaszka @tomek4446 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca (edytowany) 23 minuty temu, Audio Autonomy napisał: jednak rzuca się w oczy Bo może właśnie o to chodzi. Ale masz racje. Wyszło super. A dobrze widzę, że pokrywa nie ma zawiasów? I chyba jest nowa, robiona na zamówienie? 23 minuty temu, Audio Autonomy napisał: Wyszedł całkiem spory mebel, ale tak właśnie miało być. Wszystkie wymiary plinty były wyznaczone przez klienta A może ma niski stolik i nie chce mu się schylać 😉. Edytowano 11 marca przez Palmos 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca 3 godziny temu, Palmos napisał: A dobrze widzę, że pokrywa nie ma zawiasów? I chyba jest nowa, robiona na zamówienie? 3 godziny temu, Audio Autonomy napisał: Tak, pokrywa jest nowa. Miała być być bez zawiasów, więc taką zrobiliśmy. Na zdjęciu jest pokrywa jeszcze bez gumowych podkładek, które przyklejałem chwilę po zrobieniu zdjęć. Teraz stoi ona na czterech malutkich dystansach. Zawiasy zawsze można jeszcze kiedyś dołożyć jeżeli właściciel zmieni zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca 3 godziny temu, Palmos napisał: A może ma niski stolik i nie chce mu się schylać 😉. Piękna robota,też mam niski stolik i jak przyszlo mi kalibrować to masakra,wszystkie kości bolaly 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca Jedziemy z kolejnym Thorensem. Tym razem maluszek TD150. Napęd paskowy z miękkim zawieszeniem, które zresztą stało się bazą do stworzenia kultowego Linn LP12. Fajny gramofon, który można czasem kupić za niewielkie pieniądze. A przy odrobinie chęci i pracy można stworzyć coś całkiem ciekawego Mamy tu wzmocnioną obudowę i położony nowy fornir. Do tego nowe nóżki i nowa płyta na chassis (ze stali nierdzewnej, więc jest trochę solidniej niż w oryginale). Do tego nowe kable sygnalowe i oczywiście pełen serwis gramofonu. Rant talerza wypolerowany, a jutro wjedzie jeszcze pokrywa. Zastanawiałem się czy taki intensywny niebieski kolor płyty górnej będzie pasował do forniru, ale chyba nie potrzebnie się o to martwiłem, bo wyszło to bardzo fajnie. Z wypolerowanym talerzem wygląda to kozacko (moim zdaniem przynajmniej) 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu A tak wygląda całość z zamontowaną nową pokrywą Powoli odkopuję się z zaległych renowacji. Może za chwilę wreszcie znajdę czas na dokończenie swojego L75 albo wystartowanie z Miraphonem 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Brawo,jak zwykle robota na najwyższym poziomie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts