Audio Autonomy Napisano 24 października Autor Napisano 24 października Przez długi czas tkwiłem tylko w świecie lamp "mainstreamowych", aż tu nagle okazuje się, że można znaleźć dużo innych fajnych lamp Jeżeli chodzi o lampy mocy, to myślę o 6B4G. Może by się przydało troszkę więcej mocy, ale mam już trafa, które chcę wykorzystać, więc muszę sobie jakoś poradzić. Chyba, że znasz jakąś inną ciekawą lampę, która mogłaby zastąpić 6B4G? Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 24 października Napisano 24 października Jeśli są już trafa pod 6B4G to musi to tak zostać. Ra trafa jest pewnie coś koło 2,5k zatem ewentualnie z pentod vintage może być EL12 z ra 3,5k. Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 24 października Autor Napisano 24 października Hmmm, mam jeszcze komplet traf 4,5k. Może te EL12 to byłby jakiś ciekawy pomysł. Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Po rozważeniu wszystkich za i przeciw, zdecydowałem się na lampy 807 w stopniu końcwym Myślę, że to może się lepiej wpasować w moje oczekiwania niż 6B4G. Do tego dadzą mi one też parę Watów więcej, a tego nigdy za wiele W Europie niewiele osób robi na nich wzmacniacze, ale w Stanach temat jest nieco bardziej popularny. Z całą pewnością nie będę więc pierwszą osobą, która buduję wzmacniacz na tych tetrodach strumieniowych (czy tam pentodach), ale i tak będzie mi towarzyszył dreszcz emocji Parka zacnych General Electric już do mnie leci z Oklahomy. Będą pewnie za jakiś miesiąc, więc mam chwilę, żeby zacząć rzeźbić obudowę. 3 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 807 fajna lampa ale trzeba się liczyć z koniecznością użycia mocniejszego driver. EF37 raczej nie wysteruje tej lampy bardziej coś w stylu 6sn7/ecc82. EF37 można dać jako stopień wejściowy. Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu @elektron6 dlaczego 6SN7 lepiej się sprawdzi jako driver? Odpisz, cytując
Recommended Posts