Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
18 minut temu, DiBatonio napisał:

w bloku mieszkam w dwóch pokojach.

I dlatego stać Cię na dobry sprzęt. Gdybyś mieszkał w domu , to już niekoniecznie byłoby Cię stać. Wiem coś na ten temat.

16 minut temu, tomek4446 napisał:

Czyli ze dwa Gryphony Diablo i Magico :) 

Tomek, Ty szyderco!:) Wiesz , że bogato u mnie nie jest. Nie chcę tu przypominać, kto niedawno pytał o ceny Gryphonów w Danii😋

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)
8 minut temu, Nowy75 napisał:

@DiBatonio mieszkasz w bloku ,bo puściłeś forsę na sprzęt,najwięcej pewnie w  porządne okablowanie 😎

Mieszkanie kupiłem w czasach, kiedy zarabiałem z 3-4 razy mniej niż teraz.

Ale przyznaję, zawsze moje hobby było priorytetem, jak nie audio to fotografia, jak nie fotografia to astro instrumenty obserwacyjne.

No i zawsze jak w coś wchodziłem to na grubo, każda mi to mówiła znaczy mówi 😁

Może to się leczy nie wiem

Ale nie mam z tym problemu, mówię jak jest.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
4 minuty temu, Rega napisał:

dlatego stać Cię na dobry sprzęt. Gdybyś mieszkał w domu , to już niekoniecznie byłoby Cię stać. Wiem coś na ten temat.

Wiem Romku.

4 minuty temu, tomek4446 napisał:

No dobra , ja też z bloku , też dwa pokoje. Ale po remoncie , liczy się ?

Nie.. bo z bloku, to nie to samo co w bloku.

😁

Napisano
30 minut temu, Rega napisał:
33 minuty temu, tomek4446 napisał:

Czyli ze dwa Gryphony Diablo i Magico :) 

Tomek, Ty szyderco!:) Wiesz , że bogato u mnie nie jest. Nie chcę tu przypominać, kto niedawno pytał o ceny Gryphonów w Danii😋

Tomasz Luxman się znudził, czy jest za słaby?

Napisano

@DiBatonio puszczałem oko do tych kabelków,a zapomniałem o astro i o fotografii. Nie mam rozeznania,ale wiadomo,takie hobby kosztuje.  

Ale panowie z bloków i domów,zgodzicie się,lepiej mieć chatę pełną hobbystycznych gratów niż pustą,czasem tak samo jak łepetynę😁

Napisano
1 minutę temu, Nowy75 napisał:

@DiBatonio puszczałem oko do tych kabelków,a zapomniałem o astro i o fotografii. Nie mam rozeznania,ale wiadomo,takie hobby kosztuje.  

Ale panowie z bloków i domów,zgodzicie się,lepiej mieć chatę pełną hobbystycznych gratów niż pustą,czasem tak samo jak łepetynę😁

Wiem, że z kabelkami to oczko do mnie.

Chyba nie chcę liczyć ile w nich plnów wsadziłem, po dzisiejszych cenach nie miałbym połowy tego co już uzbierałem w audio.

Napisano

ALeż, bardzo dziękuję, ale naprawdę nie ma czego. Większość Kolegów ma duzo lepszy, nowocześniejszy i lepiej grający sprzet. A jaskinia - no cóż, miałem nieużywaną suszarnię, która była magazynem nieużywanych różnych gratów, zbierających się w ciagu wielu lat mieszkania w tym domu, to wykorzystałem. 

Napisano
6 minut temu, Sundin997 napisał:

Tomasz Luxman się znudził, czy jest za słaby?

Bardzo śmieszne. Ja Romana o katalogi pytałem :) 

34 minuty temu, DiBatonio napisał:

Nie.. bo z bloku, to nie to samo co w bloku.

No nie bądźmy drobiazgowi. :) 

Napisano (edytowany)
46 minut temu, DiBatonio napisał:

Ale przyznaję, zawsze moje hobby było priorytetem, jak nie audio to fotografia, jak nie fotografia to astro instrumenty obserwacyjne.

No i zawsze jak w coś wchodziłem to na grubo

A na co my mamy wydawać, w większości panowie po 40-ce, 50-ce. Lokum już jest (ewentualnie co jakiś czas remont), samochód już jest (i lepszego już nigdy nie kupimy jeżeli prawidłowo pojmujemy sytuację, iż obecnie uczestniczymy w upadku motoryzacji). Podróże? OK, dwa razy w roku ujdzie. Dzieci? Coś tam wydamy. No i bardzo szybko na tej liście pojawia się hobby. A jak hobby w kontekście forum audio, to raczej audio-hobby.

Ja uważam, że audio przedłuża życie. Niewiele rzeczy powoduje u mnie takie motyle w brzuchu jak słuchanie muzyki. Nic innego nie sprawia, iż tak szeroko uśmiecham się sam do siebie. Ja już sam siebie przekonałem do wydawania… i to mi wystarczy. Każdy musi sam sprawdzić ile warta jest dla niego ta przyjemność i ile chce/może na nią przeznaczyć. Biorąc pod uwagę fakt, że nasze życie to jedynie krótka i nieznacząca chwila w historii wszechświata, i że zaraz nas tu nie będzie - warto zdążyć posłuchać jak najwięcej i… w jak najlepszej jakości.:)

Edytowano przez sonique
Napisano (edytowany)

A w cholerę z takim hobby od 2 godz. grzeje sluchawkowca, żeby usiąść.

To mnie wciągają w rozważania o drzwiach, remontach, sprzętach audio, a słuchawki grają w powietrze.

Zaraz idę spać, bo mnie gniecie, że już nie posłucham dzisiaj.

A za prąd trza płacić - rynce opadajom normalnie. 🤦

Qźwa forumowanie nowe hobby 😁

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
29 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Słuchajcie, nie jest w cale tak źle :)

często mamy różne, fajne promki, obserwować stronkę tophifi.pl :D

Moglibyście Panowie dawać chociaż pierwszą dawkę za darmo 😋