Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 36 minut temu, DiBatonio napisał: 4 sikory wystarczą, mam tylko dwie ręce 🤭 Masz jeszcze dwie nogi😉. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze odbierzesz to jako żart. Zawsze zastanawiałem się po co komu drugi zegarek. Jeden na codzień , a drugi od święta? Czy raczej jako lokata kapitału? To nie tak jak w audio, że np kolumny inaczej grają. Te zegarki jednakowo odmierzają czas. 3 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Też mam jeden zegarek, choć przyznam szczerze myślę o drugim. Sam nie wiem po co mi ten drugi......wiem,przez próżność 😀 Odpisz, cytując
HejTomek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Byłem trochę i w świecie zegarowym i audio. Główna różnicą jaką widzę w społeczności to,że osoby w drogimi zegarkami najczęściej lubią też tanie zegarki ( O ile nie są to podróbki ) Znam ludzi mających jednocześnie zegarek Panerai jak i Seiko 5. Z drugiej strony w świecie audio ludzie posiadający droższe sprzęty nie lubią rzeczy tanich lub z Chin. Są bardziej zapatrzone w swoje racje i bardzo często zarozumiali w poglądach. To tylko moje wysłane obserwacje więc ani nie mam żadnych danych na poparcie tego ani dowodów. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, Rega napisał: Masz jeszcze dwie nogi😉. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze odbierzesz to jako żart. Zawsze zastanawiałem się po co komu drugi zegarek. Jeden na codzień , a drugi od święta? Czy raczej jako lokata kapitału? To nie tak jak w audio, że np kolumny inaczej grają. Te zegarki jednakowo odmierzają czas. Z zegarkami trochę jak z butami. Możesz mieć jedną parę, bardzo wygodną ,na codzień i od święta. Ale raczej nie ubierzesz tych samych butów na sylwestra czy na szlak w góry. Zegarek też raczej wypadałoby mieć inny do garnituru a inny na szlak wysoko górski 🙂 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No, zgodziłbym się na dwa, ale cztery czy więcej? 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Zbieractwo,kolekcjonowanie ładnych przedmiotów ? 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, mar77a napisał: Wątpię też, że producenci zegarków (nawet tych Basic) sami wydobywają stal do kopert zegarka i bransolet a większość z nich korzysta z gotowych mechanizmów zegarkowych Nie jest to prawda😁. Tańsi producenci stosują faktycznie gotowe mechanizmy,ale i one różnią się cenami,bo mają wstawiane niektóre części z lepszych/ z punktu widzenia zegarmistrzostwa / materiałów, lub bogatsze wykończenie/ różne szlify,barwione termicznie śrubki,itd./. Jeśli zegarek kosztuje, powiedzmy,40 tyś złotych ma zwykłe mechanizm opracowany samodzielnie przez producenta,tzw. in- house, który nawet jeśli technicznie prosty,jest drogi ze względu na małą skalę produkcji . W zegarkach z najwyższej półki,nie dość,że mechanizm jest in- house, to bywa jeszcze bardzo skomplikowany technicznie,a każda/ dosłownie/ część jest ręcznie wykańczana i zdobiona przez wykwalifikowanych rzemieślników. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 40 minut temu, misiekx napisał: Zegarek też raczej wypadałoby mieć inny do garnituru a inny na szlak wysoko górski 🙂 Eee… tam. Apple Watch “pójdzie” z każdym strojem i da radę w każdej scenerii…;) Edytowano 1 godzinę temu przez sonique 1 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 58 minut temu, Rega napisał: Zawsze zastanawiałem się po co komu drugi zegarek. Zawsze zastanawiam się,po co komu drugi wzmacniacz, zwłaszcza w tym samym pokoju😎 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 21 godzin temu, tomek4446 napisał: Moje wymarzone Rockporty LYRA kosztują 1 160 000 zł Cena, to pikuś. Gorzej, że te wymiary, to w calach są 😉 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @tomek4446 Rolex celowo ogranicza produkcję, żeby utrzymać kolejkę oczekujących i...wysokie ceny swoich zegarków 😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @Nowy75Bo NIE MA dwóch jednakowo grających wzmacniaczy, tak jak dwóch jednakowo grających par kolumn - oto odpowiedź😋. A zegarki wszystkie pokazują jednakowo, o ile, oczywiście nie są uszkodzone. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kolego @Rega , praktycznie nigdy nie pokazują jednakowo,a już na pewno nie pracują ,ani nie wyglądają jednakowo 😁. Do tych z wysokiej półki dołącza się czasem specjalne łupki zegarmistrzowskie i nie służą one do sprawdzania godziny 😁 . Akurat w przypadku drogich zegarków, dokładność wskazania czasu jest na n- tym miejscu priorytetów producenta. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A czemu to autko jest takie drogie? Pewnie wysoka cena przez system nagłośnienia JBL. No nie ma sprawiedliwości na tym świecie… Odpisz, cytując
MMarek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Też mam jeden zegarek, choć przyznam szczerze myślę o drugim. Sam nie wiem po co mi ten drugi......wiem,przez próżność 😀 Misiek, to może taki? 😀 https://finanse.wp.pl/patriotyczne-zegarki-nowrocky-czy-sa-produkowane-w-polsce-7253897855125888a Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 58 minut temu, misiekx napisał: Zbieractwo,kolekcjonowanie ładnych przedmiotów ? dokładnie, mam około 60 zegarów a na audio też wydaje... sporo, nie chce liczyć ile to było w ostatnich latach. rozłożone w czasie nie jest aż tak dużym obciążeniem 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, MMarek napisał: Misiek, to może taki? 😀 https://finanse.wp.pl/patriotyczne-zegarki-nowrocky-czy-sa-produkowane-w-polsce-7253897855125888a 🤣🤣🤣 grzecznie podziękuję ale NIE.😉 i więcej nic nie napiszę bo zaraz rozpęta się goooofno burza . 1 minutę temu, Robert eN napisał: dokładnie, mam około 60 zegarów No to jestem w szoku 😎 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A ja się pytam dlaczego prąd taki drogi ! Odpisz, cytując
Sipo Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Sam nie wiem po co mi ten drugi Mam 2 zegarki, automat od święta i smartwatch na co dzień. Ale mój brat ma cala kolekcje mechaników i się nimi cieszy. Przynajmniej wiadomo co mu na urodziny kupić. 1 Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 3 minuty temu, cymes napisał: A ja się pytam dlaczego prąd taki drogi ! asie nawet niepytaj. prąd jest nie aż tak drogi. "opakowanie" (podatki, "ochrona" planety, itd.) jest drogie 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu Super! 80% w ciągu roku a obiecują że to dopiero początek... Odpisz, cytując
pairtick Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu (edytowany) 9 godzin temu, Nowy75 napisał: Producent puszcza sprzęt dystrybutorowi czy innemu licencjonowanymu sprzedawcy z wymogiem określonej ceny minimalnej tym samym gwarantując mu określony zysk ze sprzedaży. Za sztukę. A łebski sprzedawca zamawia, co jakiś czas, tira kolumn... I co wtedy? Producent zarabia swoje; oczywiście, udzielając maksymalnego rabatu przy tak dużym zamówieniu. Natomiast sprzedawca, sprzedaje mając w poważaniu proponowaną cenę minimalną (RRP). Kto jest zadowolony? - Producent, ponieważ sprzedał to co produkuje i ludzie mają pracę. - Sklep, ponieważ sprzedał i nieźle zarobił na tym tirze kolumn. - Klient, ponieważ kupił w zajebistej cenie. Kto nie jest zadowolony? - Tzw. dystrybutor, ponieważ nie pobrał haraczu. 10 godzin temu, Adi777 napisał: Rockporty wydają się bardzo solidne, z dość inżynierskim nastawieniem, trochę jak Magico. Znaczy się... tego... są poprawnie skonstruowane? 😁 Edytowano 52 minuty temu przez pairtick Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 1 godzinę temu, Rega napisał: Masz jeszcze dwie nogi😉. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze odbierzesz to jako żart. 👍 Romek, sam chcialem początkowo tak napisać, ale fajnie że ktoś też na to wpadł błyskotliwie.😁 Romek, takie żarty są fajne ja nie z tych, co na swoim puncie są przewrażliwieni, żeby się obrażać o byle co. 2 godziny temu, Rega napisał: Te zegarki jednakowo odmierzają czas. Ale każdy trochę inny design, jeden bardziej pasuje do garniaka, inny na co dzień, a jeszcze inny na sportowo. 😉 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 9 godzin temu, Nowy75 napisał: Oczywiście każdy chciałby taniej prosto od producenta,ale czy poleciałbyś samolotem do Japonii oglądać Denona?😁 Taka ciekawostka. Moje kolumny, pojechały od producenta (10 mil ode mnie) do sklepu o 300 mil ode mnie i wróciły ponownie do Szkocji - tak, że ten... pokonały 600 mil, zamiast 10 🤔 I zwrócę uwagę na ważną rzecz: na moich kolumnach, producent zarobił mniej. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu (edytowany) 1 godzinę temu, Rega napisał: No, zgodziłbym się na dwa, ale cztery czy więcej? A co powiesz na 10szt, bo i tacy są. Zrozumiałbym 7, na każdy dzień tygodnia, ale 10? 😁 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Zawsze zastanawiam się,po co komu drugi wzmacniacz, zwłaszcza w tym samym pokoju😎 To prawda, a jeszcze kilka par kolumn do tego. Nie rozumiem, bo każde grają inaczej? A może na każdy dzień tygodnia ? 😁 Kiedyś złośliwie powiedziałbym inaczej , ale... Romek, żebyś mi tylko nie pomyślał, że to podteksty/przytyk w Twoją stronę 🤭 Edytowano 21 minut temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts