Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 36 minut temu, DiBatonio napisał: 4 sikory wystarczą, mam tylko dwie ręce 🤭 Masz jeszcze dwie nogi😉. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze odbierzesz to jako żart. Zawsze zastanawiałem się po co komu drugi zegarek. Jeden na codzień , a drugi od święta? Czy raczej jako lokata kapitału? To nie tak jak w audio, że np kolumny inaczej grają. Te zegarki jednakowo odmierzają czas. 3 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Też mam jeden zegarek, choć przyznam szczerze myślę o drugim. Sam nie wiem po co mi ten drugi......wiem,przez próżność 😀 Odpisz, cytując
HejTomek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Byłem trochę i w świecie zegarowym i audio. Główna różnicą jaką widzę w społeczności to,że osoby w drogimi zegarkami najczęściej lubią też tanie zegarki ( O ile nie są to podróbki ) Znam ludzi mających jednocześnie zegarek Panerai jak i Seiko 5. Z drugiej strony w świecie audio ludzie posiadający droższe sprzęty nie lubią rzeczy tanich lub z Chin. Są bardziej zapatrzone w swoje racje i bardzo często zarozumiali w poglądach. To tylko moje wysłane obserwacje więc ani nie mam żadnych danych na poparcie tego ani dowodów. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, Rega napisał: Masz jeszcze dwie nogi😉. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze odbierzesz to jako żart. Zawsze zastanawiałem się po co komu drugi zegarek. Jeden na codzień , a drugi od święta? Czy raczej jako lokata kapitału? To nie tak jak w audio, że np kolumny inaczej grają. Te zegarki jednakowo odmierzają czas. Z zegarkami trochę jak z butami. Możesz mieć jedną parę, bardzo wygodną ,na codzień i od święta. Ale raczej nie ubierzesz tych samych butów na sylwestra czy na szlak w góry. Zegarek też raczej wypadałoby mieć inny do garnituru a inny na szlak wysoko górski 🙂 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No, zgodziłbym się na dwa, ale cztery czy więcej? 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zbieractwo,kolekcjonowanie ładnych przedmiotów ? 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, mar77a napisał: Wątpię też, że producenci zegarków (nawet tych Basic) sami wydobywają stal do kopert zegarka i bransolet a większość z nich korzysta z gotowych mechanizmów zegarkowych Nie jest to prawda😁. Tańsi producenci stosują faktycznie gotowe mechanizmy,ale i one różnią się cenami,bo mają wstawiane niektóre części z lepszych/ z punktu widzenia zegarmistrzostwa / materiałów, lub bogatsze wykończenie/ różne szlify,barwione termicznie śrubki,itd./. Jeśli zegarek kosztuje, powiedzmy,40 tyś złotych ma zwykłe mechanizm opracowany samodzielnie przez producenta,tzw. in- house, który nawet jeśli technicznie prosty,jest drogi ze względu na małą skalę produkcji . W zegarkach z najwyższej półki,nie dość,że mechanizm jest in- house, to bywa jeszcze bardzo skomplikowany technicznie,a każda/ dosłownie/ część jest ręcznie wykańczana i zdobiona przez wykwalifikowanych rzemieślników. Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 40 minut temu, misiekx napisał: Zegarek też raczej wypadałoby mieć inny do garnituru a inny na szlak wysoko górski 🙂 Eee… tam. Apple Watch “pójdzie” z każdym strojem i da radę w każdej scenerii…;) Edytowano 1 godzinę temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 58 minut temu, Rega napisał: Zawsze zastanawiałem się po co komu drugi zegarek. Zawsze zastanawiam się,po co komu drugi wzmacniacz, zwłaszcza w tym samym pokoju😎 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 21 godzin temu, tomek4446 napisał: Moje wymarzone Rockporty LYRA kosztują 1 160 000 zł Cena, to pikuś. Gorzej, że te wymiary, to w calach są 😉 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @tomek4446 Rolex celowo ogranicza produkcję, żeby utrzymać kolejkę oczekujących i...wysokie ceny swoich zegarków 😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @Nowy75Bo NIE MA dwóch jednakowo grających wzmacniaczy, tak jak dwóch jednakowo grających par kolumn - oto odpowiedź😋. A zegarki wszystkie pokazują jednakowo, o ile, oczywiście nie są uszkodzone. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kolego @Rega , praktycznie nigdy nie pokazują jednakowo,a już na pewno nie pracują ,ani nie wyglądają jednakowo 😁. Do tych z wysokiej półki dołącza się czasem specjalne łupki zegarmistrzowskie i nie służą one do sprawdzania godziny 😁 . Akurat w przypadku drogich zegarków, dokładność wskazania czasu jest na n- tym miejscu priorytetów producenta. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu A czemu to autko jest takie drogie? Pewnie wysoka cena przez system nagłośnienia JBL. No nie ma sprawiedliwości na tym świecie… Odpisz, cytując
MMarek Napisano 41 minut temu Napisano 41 minut temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Też mam jeden zegarek, choć przyznam szczerze myślę o drugim. Sam nie wiem po co mi ten drugi......wiem,przez próżność 😀 Misiek, to może taki? 😀 https://finanse.wp.pl/patriotyczne-zegarki-nowrocky-czy-sa-produkowane-w-polsce-7253897855125888a Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 58 minut temu, misiekx napisał: Zbieractwo,kolekcjonowanie ładnych przedmiotów ? dokładnie, mam około 60 zegarów a na audio też wydaje... sporo, nie chce liczyć ile to było w ostatnich latach. rozłożone w czasie nie jest aż tak dużym obciążeniem 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 2 minuty temu, MMarek napisał: Misiek, to może taki? 😀 https://finanse.wp.pl/patriotyczne-zegarki-nowrocky-czy-sa-produkowane-w-polsce-7253897855125888a 🤣🤣🤣 grzecznie podziękuję ale NIE.😉 i więcej nic nie napiszę bo zaraz rozpęta się goooofno burza . 1 minutę temu, Robert eN napisał: dokładnie, mam około 60 zegarów No to jestem w szoku 😎 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu A ja się pytam dlaczego prąd taki drogi ! Odpisz, cytując
Sipo Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Sam nie wiem po co mi ten drugi Mam 2 zegarki, automat od święta i smartwatch na co dzień. Ale mój brat ma cala kolekcje mechaników i się nimi cieszy. Przynajmniej wiadomo co mu na urodziny kupić. Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 3 minuty temu, cymes napisał: A ja się pytam dlaczego prąd taki drogi ! asie nawet niepytaj. prąd jest nie aż tak drogi. "opakowanie" (podatki, "ochrona" planety, itd.) jest drogie Odpisz, cytując
cymes Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu Super! 80% w ciągu roku a obiecują że to dopiero początek... Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu (edytowany) 9 godzin temu, Nowy75 napisał: Producent puszcza sprzęt dystrybutorowi czy innemu licencjonowanymu sprzedawcy z wymogiem określonej ceny minimalnej tym samym gwarantując mu określony zysk ze sprzedaży. Za sztukę. A łebski sprzedawca zamawia, co jakiś czas, tira kolumn... I co wtedy? Producent zarabia swoje; oczywiście, udzielając maksymalnego rabatu przy tak dużym zamówieniu. Natomiast sprzedawca, sprzedaje mając w poważaniu proponowaną cenę minimalną (RRP). Kto jest zadowolony? - Producent, ponieważ sprzedał to co produkuje i ludzie mają pracę. - Sklep, ponieważ sprzedał i nieźle zarobił na tym tirze kolumn. - Klient, ponieważ kupił w zajebistej cenie. Kto nie jest zadowolony? - Tzw. dystrybutor, ponieważ nie pobrał haraczu. 10 godzin temu, Adi777 napisał: Rockporty wydają się bardzo solidne, z dość inżynierskim nastawieniem, trochę jak Magico. Znaczy się... tego... są poprawnie skonstruowane? 😁 Edytowano 22 minuty temu przez pairtick Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu 1 godzinę temu, Rega napisał: Masz jeszcze dwie nogi😉. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, ze odbierzesz to jako żart. 👍 Romek, sam chcialem początkowo tak napisać, ale fajnie że ktoś też na to wpadł błyskotliwie.😁 Romek, takie żarty są fajne ja nie z tych, co na swoim puncie są przewrażliwieni, żeby się obrażać o byle co. 2 godziny temu, Rega napisał: Te zegarki jednakowo odmierzają czas. Ale każdy trochę inny design, jeden bardziej pasuje do garniaka, inny na co dzień, a jeszcze inny na sportowo. 😉 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu 9 godzin temu, Nowy75 napisał: Oczywiście każdy chciałby taniej prosto od producenta,ale czy poleciałbyś samolotem do Japonii oglądać Denona?😁 Taka ciekawostka. Moje kolumny, pojechały od producenta (10 mil ode mnie) do sklepu o 300 mil ode mnie i wróciły ponownie do Szkocji - tak, że ten... pokonały 600 mil, zamiast 10 🤔 I zwrócę uwagę na ważną rzecz: na moich kolumnach, producent zarobił mniej. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 minuty temu Napisano 2 minuty temu 1 godzinę temu, Rega napisał: No, zgodziłbym się na dwa, ale cztery czy więcej? A co powiesz na 10szt, bo i tacy są. Zrozumiałbym 7, na każdy dzień tygodnia, ale 10? 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts