tomek4446 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 17 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: W ślepym tescie ustawiam sub najnizej jak to możliwe np. Crossover na 25hz sporo poniżej pasma monitorów Po co ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 35 minut temu, tomek4446 napisał: Po co ? Przecież wiesz jakich gatunków słucham 🧐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 53 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Zastanawiajace jest jak silnie próbuje sie zniechęcić potencjalnego uzytkownika do wykorzystywania subwoofera/-ów w systemie. Ja zachęcam bardzo. Uważam, że to jest najlepsza metoda na uzyskanie pełnego pasma w przyzwoitych budżetach ale no jest to tez trudne dla normalnego użytkownika, co chce po prostu postawić klocki i żeby grały. Troche teorii trzeba przyjąć. Dlatego takie RP/Dirac jest swietnym srodkiem do osiągnięcia celu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 5 minut temu, szyt napisał: ale no jest to tez trudne dla normalnego użytkownika, co chce po prostu postawić klocki i żeby grały. Nie wiem, czy to takie trudne. Suba ustawiłem na środku, między kolumnami, na razie gram praktycznie na fabrycznych nastawach i jest całkiem nieźle. Nawet w tej aplikacji podłogówki w analogicznej cenie (czyli, w zależności od wykorzystywanych monitorów, 4500-6500 zł) raczej zagrają gorzej niż taki zestaw, i na basie i na górze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Kraft, z całym szacunkiem, ale nie jesteś reprezentatywnym przykładem normalnego użytkownika W gronie entuzjastów pewne rzeczy bierzemy za fakty i oczywistości, ale serio wiekszosc ludzi ma zerowe pojecie o akustyce, czestotliwosciach itd. Raz czy dwa było mi dane blysnąć party trickiem, polegającym na odsunięciu kolumny od ściany u ludzi co mają naprawde solidnie wycenione zestawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) I jeszcze jedno zastrzeżenie. Mam małego suba (czyli membrana 20-25 cm) i zamkniętego. Takie ponoć są do stereo lepsze i pewnie też łatwiejsze w aplikacji. Edytowano 3 lutego 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Przyjemny utwór w stylu lat 1990s , jest bas , gitarka jak u SofiTukker , fajna separacja - do przetestowania zgrania suba w stereo , u mnie jest PRO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Eee tam. Jarek, dawaj coś takiego. Lub to. Na tym strojono dla mnie kolumny/sub 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Przyjemny utwór w stylu lat 1990s , jest bas , gitarka jak u SofiTukker , fajna separacja - do przetestowania zgrania suba w stereo , u mnie jest PRO Taka przewalona stopa to nawet na Menuetach bez suba masuje klatę;) 34 minuty temu, AudioTube napisał: Na tym strojono dla mnie kolumny/sub Który utwór? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 24 minuty temu, Kraft napisał: Taka przewalona stopa to nawet na Menuetach bez suba masuje klatę;) Ale na subie zamkniętym jest też przyjemnie z taką szybszą stopą btw Infected Mushroom także eleganckie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 29 minut temu, Kraft napisał: Który utwór? „Never mind” Reszta także wpisuje się w tzw „szkoła strojenia” kolegi, który mi wykonał zestaw. Do tego absolutny „must” to dopięta na ostatni guzik akustyka/dsp. Inaczej szkoda zachodu. Jak takie „tempo i dynamikę” zagra, to cała reszta, to małe piffko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Ja na testy z Infected Mushroom lubię też utwory: Spitfire, No Line in MIDI, Here We Go Go Go czy Pink Froid. Fajnie też na testy suba jest puścić Antimatter - Templates. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 @Kraft, czy cały czas mówisz o B&W ASW 610 ? Jak się ma jeszcze SVS SB 1000 vs Quadral Qube 10 vs B&W 610 ? Czy lepiej dołożyć do SVS SB 2000 ? Bez pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 7 minut temu, maciek72 napisał: @Kraft, czy cały czas mówisz o B&W ASW 610 ? Jak się ma jeszcze SVS SB 1000 vs Quadral Qube 10 vs B&W 610 ? Czy lepiej dołożyć do SVS SB 2000 ? Bez pro Mam ASW 608. To jedyny sub z jakim miałem do czynienia, więc nic Ci nie mogę doradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 33 minuty temu, maciek72 napisał: Jak się ma jeszcze SVS SB 1000 vs Quadral Qube 10 Kopanie w karton vs dość miękki głęboki bas co kto lubi... Qube 10 miałem chwilę u siebie nawet - fajny, ale był za duży do 18m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, maciek72 napisał: @Kraft, czy cały czas mówisz o B&W ASW 610 ? Jak się ma jeszcze SVS SB 1000 vs Quadral Qube 10 vs B&W 610 ? Czy lepiej dołożyć do SVS SB 2000 ? Bez pro Mam SVS 2000SB, ale właśnie wersję Pro. U mnie spisuje się bardzo dobrze. Basisko tam gdzie trzeba potrafi być potężne i dobrze rozciągnięte, a przy tym bez zamulania tam gdzie uderzenie jest szybkie i precyzyjne. Tyle, że mówię, to 2000 Pro i dochodzi DSP z Lyngdorfa, więc też ma tu wpływ na cały odbiór. Kwestia też metrażu. U mnie cały pokój ma 20m2, ale pokój jest w kształcie litery L i miejsce odsłuchowe zawiera się w odnodze L-ki. Edytowano 3 lutego 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Brak funduszy na pro Tyle innych potrzeb Chyba zostanę przy swoich 2 x SVS SB 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 9 godzin temu, Kraft napisał: Mam ASW 608. To jedyny sub z jakim miałem do czynienia, więc nic Ci nie mogę doradzić. I , Twoim zdaniem 1 sprawdza się w 25m ? Szukam zmian swoich 2 sztuk SVS SB 1000 na ... Sam nie wiem , na co Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 10 minut temu, maciek72 napisał: I , Twoim zdaniem 1 sprawdza się w 25m ? Tylko ja nie szukam jakiś szczególnych basowych atrakcji. Chcę tylko, żeby kontrabas w miarę ładnie zagrał, żeby słyszeć bez zamulenie i dudnienia gitarę basową itp. I do tego 1x8" w obudowie zamkniętej zdaje się, że wystarczy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Brak funduszy na pro Tyle innych potrzeb Chyba zostanę przy swoich 2 x SVS SB 1000 Ale brakuje Ci niskich rejestrów? Mocy? Czy czego? I na ilu metrach to gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 25m , nie miałem nic lepszego od 2 x SB 1000 . Szukam zmian dla zmian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Czy SVS SB 1000 jest lepszy od B&W ASW 608 , 610 ? Przepraszam kolegę @Kraft za wycinkę w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Jest inny. Osobiście nie jestem jakimis specjalnym fanem SVS serii 1000 Moim zdaniem 2000 gra ciekawiej. A jeszcze niedawno można było nabyć starsza serię 12 w niższej cenie. Z opisu wygląda że masz 2x1000? No to nie zmieniaj. Jaki sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Tak . mam 2 x SB 1000 . Chyba tak zostanie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Dnia 4.02.2023 o 09:42, maciek72 napisał: Czy SVS SB 1000 jest lepszy od B&W ASW 608 , 610 ? Przepraszam kolegę @Kraft za wycinkę w temacie Też jestem ciekawy porównania ASW 610 do podobnych produktów REL, SCS czy Velodyne. Miałem kupić ASW610 a czekam na przesyłkę z Velodyne CHT-10Q. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts