Rafał S Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 4 minuty temu, Bo0M napisał: I tutaj dla mnie kłania się realizacja danego albumu. Realizacja danego albumu jest zawsze ważna, u mnie ostatnio wręcz najważniejsza i to bez względu na gatunek muzyczny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo0M Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 3 minuty temu, Rafał S napisał: Realizacja danego albumu jest zawsze ważna, u mnie ostatnio wręcz najważniejsza i to bez względu na gatunek muzyczny. Dokładnie tak. Dlatego twierdzę, że realizacja to w ogóle podstawa dobrego dźwięku. Kolega wcześniej napisał, że coś kosztem czegoś i można złożyć zestaw, który ogarnie słabsze realizacje. A to ligicznie prowadzi do wniosku, że dobrze nagrany album zabrzmi dobrze na takim audio a fenomenalnie na lepszym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 (edytowany) 15 minut temu, J4Z napisał: Można złożyć takie system na którym da się słuchać słabszych realizacji. Ale nie będzie az tak rozdzielczy. Ja bym doprecyzował: można złożyć system na którym da się słuchać pewnego rodzaju słabszych realizacji. Bo niestety produkcja, miks i mastering mogą być schrzanione na różne sposoby i to, co pomoże na jedną chorobę, może zaszkodzić na drugą. Dla mnie dwie główne choroby to: Odchudzenie nagrań, głównie w zakresie średnicy (szczególnie remasterów starych płyt, w tym rockowych). Nachalny miks i kompresja dynamiki na poziomie masteringu, które powodują wypchnięcie wszystkiego na wierzch, zagęszczenie źródeł pozornych i skasowanie głębi sceny. System dopakowujący środek poradzi sobie z pierwszym, ale polegnie na drugim. System świetnie separujący poradzi sobie jakoś z drugim, ale sprawi, że to pierwsze będzie nie do zniesienia. Co gorsza, oba wspomniane problemy mogą się na siebie nakładać w różnym stopniu. Dlatego z uporem będę powtarzał, że ciężko o system, który radzi sobie z wszelkimi słabymi realizacjami. Przynajmniej w budżecie, w którym większość z nas się obraca. Edytowano 31 stycznia 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo0M Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 Widzę, że dobrze się rozumiemy hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 bas mi wnętrzności poprzestawia Nie lękaj się, są dwustopniowe zatyczki z miekkiej gąbki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 4 godziny temu, Kraft napisał: LS50 Meta masz za czworaka;). Mniej basu, bardziej rozświetlona góra. Rozwazalem przez chwile zakup drugiej pary na biurko, tak jak u Ciebie ale cos czuje, ze jak pojawia sie R3 Meta, to bede chcial je sprawdzic, a obecne ls50 powędrują na biurko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 31 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 3 godziny temu, lukluk71 napisał: @mateolo2 co zrobiłeś z gato ? Znalazły nowego właściciela 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 16 godzin temu, mateolo2 napisał: Znalazły nowego właściciela To R3 zawitały na stałe Można wiedzieć w jakiej cenie poszły Gato ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 2 minuty temu, lukluk71 napisał: Można wiedzieć w jakiej cenie poszły Gato ? Sorry ale takie pytanie to PW 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 (edytowany) 1 minutę temu, PaWski napisał: Sorry ale takie pytanie to PW 😉 Odpiszę tam gdzie uzna Edytowano 1 lutego 2023 przez lukluk71 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Odpiszę na pewno 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 (edytowany) 6 godzin temu, lukluk71 napisał: To R3 zawitały na stałe Można wiedzieć w jakiej cenie poszły Gato ? Z szacunku do kolegi z forum, który je kupił niestety nie mogę powiedzieć Mógłby sobie tego nie życzyć, sam rozumiesz Edytowano 1 lutego 2023 przez mateolo2 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Dobra, to gdzie ta fota R3 na wosku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 1 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 1 godzinę temu, szyt napisał: Dobra, to gdzie ta fota R3 na wosku? A zapomniałem zrobić Jakoś w ciągu dnia jak nie zapomnę to zrobię fotkę i wrzuce, ale nie wiem czy na zdjęciu będzie widać różnice bo to bardzo lekki efekt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 20 godzin temu, mateolo2 napisał: Z szacunku do kolegi z forum, który je kupił niestety nie mogę powiedzieć Mógłby sobie tego nie życzyć, sam rozumiesz Git. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 58 minut temu, lukluk71 napisał: Git. Masz już wosk? Działałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 (edytowany) 20 godzin temu, szyt napisał: Dobra, to gdzie ta fota R3 na wosku? Ciężko to uchwycić na zdjęciu wiec musicie mi uwierzyc na słowo bo kolor drewna na fotach jest rożny w zależności od światła itd ale proszę Przed: A teraz po: Bardziej wyciągnięte słoje, minimalnie przyciemnionym fornir (ale tak minimalnie, ze na granicy zauważenia, plus lekki połysk doszedł) Edytowano 2 lutego 2023 przez mateolo2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Po zastosowaniu różnej maści wosków i preparatów, kolor staje się głębszy i bardziej wyrazisty. Z maskownicami lepiej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 7 minut temu, J4Z napisał: @J4Z chyba zniknęło to co chciałeś napisać, są same cytaty 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: Nie, cytaty wystarczą. A, to nie zrozumiałeś, albo ja się zle wyraziłem. Chodziło mi o to, ze szkoda, ze nie zrobiłem zdjęć przed/po w trakcie woskowania. Bo wtedy bym w jednym swietle zrobił fotę boku powoskowanego i niepowoskowanego. A tak foty z przed zabiegi są w dniu wyjęcia kolumn z pudełka, a te po są zrobione dzisiaj - inne miejsce inne światło. Tak czy inaczej polecam bardzo ten zabieg każdej osobie z naturalnym fornirem 💪💪💪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Ładne drewienko na Kef, jednak te czarne monitorki Gato bez maskownic, no to był odlot. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 A tu moje , olejowosk dąb, materiał też dąb 😉 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 9 minut temu, kaczadupa napisał: Ładne drewienko na Kef, jednak te czarne monitorki Gato bez maskownic, no to był odlot. Dzieki. No wiem, ze piano black piękne… zwłaszcza z tymi Gato. Ale jak to kurz zbierało, jak o to trzeba było dbać, używać rękawiczek… aż specjalnie pokrowców używałem bo po jednym dniu biała warstwa pyłku na nich. One wyglądają pięknie jak są czyste… a tutaj te problemy nie istnieją wiec moja nerwica się nie uruchamia 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 piano black jest materialem zupełnie nieużytkowym najlepiej do szklanej wystawki. Te r3 w orzechu sa piękne, zdecydowanie ładniejsze od piano black. Jedyne co bym zmienił, to może te drivery na troszkę inny odcień wykończył, bo tak troche rozowym zlotem zalatują w odpowiednich ujeciach Niemniej drewno bez lakieru, właśnie w oleju/wosku wyglada zazwyczaj duzo bardziej premium. Mam nadzieję, że R3 Meta pojdą trochę w stylistykę reference1, tez rewelacja 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 1 godzinę temu, szyt napisał: piano black jest materialem zupełnie nieużytkowym najlepiej do szklanej wystawki. Te r3 w orzechu sa piękne, zdecydowanie ładniejsze od piano black. Jedyne co bym zmienił, to może te drivery na troszkę inny odcień wykończył, bo tak troche rozowym zlotem zalatują w odpowiednich ujeciach Niemniej drewno bez lakieru, właśnie w oleju/wosku wyglada zazwyczaj duzo bardziej premium. Mam nadzieję, że R3 Meta pojdą trochę w stylistykę reference1, tez rewelacja Zgadzam się z każdym słowem reference 1 to idealna wersja wyglądu r3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts