Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
48 minut temu, Asia napisał:

Serio?

Myślę, że nie ma takiej siły, która może wstrząsnąć posadami Twojego świata 🙂.

Asia a tak przy okazji więcej na Arioso siedzisz czy na tranzystorze (o ile jeszcze jest) może skrobniesz coś w nasze systemy bo już nie pamiętam co tam u Ciebie. Z tego co pamiętam kolumny EV, Arioso, a co więcej? 

Proszę o chwalipista :) 

Napisano (edytowany)
39 minut temu, maxredaktor napisał:

Autor już stwierdził, że nie słyszy żadnej różnicy, więc ten temat zamknięty, a wzmacniaczy - jak zwykle - otwarty (i to dosłownie :) )

Wiadomo, słychać nie będzie to za mała różnica pomiędzy długościami obu kabli, chociaż będzie różnica w parametrach pomiędzy krótkim i długim oraz czy ma wpływ na wzmacniacz (lewy-prawy).

Tez mam tak niesymetrycznie, ale oba kable po 4,3m.

Oczywiście tez mogłem zamówić jeden na 1,5m i mieć ~2k w kieszeni tylko co, jeśli sprzęt trafi w inny kat/pomieszczenie? 

Edytowano przez Bogusław 66
Napisano
20 godzin temu, Bogusław 66 napisał:

Wiadomo, słychać nie będzie to za mała różnica pomiędzy długościami obu kabli, chociaż będzie różnica w parametrach pomiędzy krótkim i długim oraz czy ma wpływ na wzmacniacz (lewy-prawy).

Przewód głośnikowy 1,5mm2 ma rezystancję około 11,8Ω. NA CAŁY KILOMETR. Na 100m 1,18Ω. Na 10m 0,118Ω. To tyle jeśli chodzi o syntetyczny wpływ na wzmacniacz.