Plastikowamacica Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Witam kupiłem ostatnio wzmacniacz Denon PMA900hne z głośnikami Dali Oberon 7. Wszystko jest super ale zastanawia mnie jedna rzecz, uprzedzam że to głupie pytanie. Po co jest ta kratka na górze plastikowa pod którą mimo wszystko jest normalna metalowa obudowa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 7 godzin temu, Plastikowamacica napisał: Witam kupiłem ostatnio wzmacniacz Denon PMA900hne z głośnikami Dali Oberon 7. Wszystko jest super ale zastanawia mnie jedna rzecz, uprzedzam że to głupie pytanie. Po co jest ta kratka na górze plastikowa pod którą mimo wszystko jest normalna metalowa obudowa? Cześć, Szanowni unijni dygnitarze doszli do wniosku, że taki wzmacniacz zagraża życiu i zdrowiu człowieka, więc muszą interweniować Wymyślili plastikową kratkę która ma chronić przed ewentualnym poparzeniem przez użytkownika Pozdrawiam, Q21. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 16 minut temu, Q21 napisał: Wymyślili plastikową kratkę która ma chronić przed ewentualnym poparzeniem przez użytkownika To jaką to ma moc !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Zdaje się że w tym miejscu znajduje się trafo wzmacniacza , może to jest przyczyna dodatkowego upiększenia😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 19 godzin temu, tomek4446 napisał: To jaką to ma moc !!! Moc jest nieważna, ważne że ktoś to wymyślił! Podobnie jest z zaślepkami dla terminali głośnikowych Pozdrawiam, Q21. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Tak czysto teoretycznie, to ta kratka ma się rozgrzać i powoli topić na trafo? Czy to nowy rodzaj plastiku niegrzejącego się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Takich temperatur na obudowie to tam nie ma żeby topiły plastik, bo wbrew pozorom temperatura topnienia plastiku (w zależności od rodzaju) wynosi ponad 100 stopni, więc trochę by trzeba rozgrzać, a polichlorku winylu ponad 200 stopni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Marantz PM7000N też ma taką kratkę. Też się zastanawiałem po holere to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Dnia 22.02.2023 o 15:27, Q21 napisał: Cześć, Szanowni unijni dygnitarze doszli do wniosku, że taki wzmacniacz zagraża życiu i zdrowiu człowieka, więc muszą interweniować Wymyślili plastikową kratkę która ma chronić przed ewentualnym poparzeniem przez użytkownika Pozdrawiam, Q21. Macie rację, krótkie info Denona jest tu https://support-uk.denon.com/app/answers/detail/a_id/1028/~/plastic-cover-on-my-amplifier-or-receiver Z ciekawości sprawdziłem w moim PMA-800NE - też ma taką kratkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts