Skocz do zawartości

Streamer DAC EverSolo DMP A6

MarcKrawczyk

Recommended Posts

@Artur BrolNie wspomniałem o żadnym wzorcu , ale jak już poruszasz temat o „doświadczeniu” to ten użytkownik w temacie audio je posiada i to widać i jak Ci wykłada łopatologicznie, iż jesteś w błędzie a Ty dalej nie rozumiesz i czegoś nie ogarniasz to może spróbuj podejść do tematu z innej strony.

@MarcKrawczykTak, niestety, bądź stety słyszałem każdy model eversolo i żaden z nich nie gra tak samo jak CD,  jak wspomniałem powyżej z tego co testowałem i słuchałem dopiero Moon pokazał klasę jeśli chodzi o podobną jakość okrągłego nośnika ( pewnie w tym budżecie i może tańszym inne streamery również to zrobią , ale nie miałem okazji słyszeć i porównać takich półek  ) jeśli jesteś z okolic Wrocławia śmiało możemy przeprowadzić taki test.

Edytowano przez S!N!

@S!N! to że użytkownik tak twierdzi, to nie musi byc prawda.

I nie jest. Nie jestem gluchy i logicznie potrafię myśleć. 

Ty widzę nie rozumiesz co ja piszę.

To nie jest kwestia tego ze ja nie ogarniam lub nie rozumiemiem.

Poprostu się nie zgadzam. 

Nikt nie będzie mi mówił co ja słyszę albo nie. I wmawiał mi że to się robi tak albo tak. Nie trzeba nie wiem jakiego doświadczenia mieć w audio by proste porównanie zrobić, obojętnie czego. Ktoś z tego hobby  religie zrobił, szkoda.

Edytowano przez Artur Brol

1 godzinę temu, Kraft napisał:

Ciekawe, czy taki jest w stanie sam sobie dorównać?

Dopóki spotify nie będzie hifi nie da rady…

1 godzinę temu, S!N! napisał:

słyszałem każdy model eversolo

Ja nie słuchałem tylko a 8, natomiast a 10 grał dla mnie przeraźliwie sucho, poza tym w audio istnieje coś takiego jak dopasowanie klamotów, ucha i pomieszczenia. U mnie  nie słychać różnicy pomiędzy dźwiękiem z eversolo a cd, to tyle i aż tyle…acha nie odpowiedziałeś nic o słabościach mojego toru…

Żaden producent się nie przyzna, żaden wykres tego nie  ujawni.

Jedynie analiza, dump oprogramowania pozwoli na wykazanie tegoż.

Po prostu jestem sceptykiem, dodatkowo wiem co można zaszyć w oprogramowaniu...

Niemniej zgadzam się z tym :

53 minuty temu, MarcKrawczyk napisał:

dopasowanie klamotów, ucha i pomieszczenia

Tyle że nie wpieram nikomu tego jako jedyną prawdę objawioną ;)  i jestem jej jedynym prawdziwym głosicielem :) 

@Artur Brol Akurat w Twoim przypadku to prawda. 

@MarcKrawczyk Nie sprawdzam podpisów, stopek czy czegoś tam bo mnie to po prostu nie interesuję tak samo jak klikanie jakiś emotikonek pod postami, ale jak już zadałeś pytanie to niestety nie znam brzmienia Twoich kolumn jak i całego systemu, więc się na jego temat nie wypowiem ( z chęcią bym posłuchał  ), natomiast powyższe modele streamerow już tak i żaden model nie gra tak dobrze jak płyta, zapraszam z eversolo do mnie i porównamy, wymienimy się wnioskami, podłączymy również mój player i wyrazisz krytyczną opinię.

@Kraft No i co Ci z tych wykresów ? 
 Po sieci  latają takie, które obrazują super bas w kolumnach i ma się to nijak do rzeczywistości bo co druga to dramat w tym paśmie.

Dnia 22.02.2025 o 16:41, MarcKrawczyk napisał:

Powiem szczerze, że albo ogłuchłem na starość, albo na prawdę na budżetowym sprzęcie nie słychać różnicy pomiędzy streamem a cd…

Ja najczęściej też nie słyszę, ale są płyty gdzie to zdecydowanie słychać. Ale czy to kwestia jakości urządzenia (streamer vs CD), czy jakości nagrania? Wydaje mi się, jednak że to drugie, czyli różnica a jakości materiału. I dlatego ten Tidal coraz mniej mi się podoba.

Słyszysz różnice w jakości wydań albumów. I nie słyszysz różnicy dźwięku między dwoma DACami. Moim zdaniem nie masz powodów do zmartwień. Ktoś Ci powie, że super, bo tak ma być w dobrym torze audio. Ktoś inny, że zbyt mało rozdzielczości, i ogólnie to bez wymiany bezpiecznika, różnicy to Ty nie usłyszysz. Akustyka, panie... itd., itp. A o Twój audiogram nikt nie zapyta :)
Ogólnie, to ja już nie wiem co wypada słyszeć, a czego lepiej nie. Inna rzecz, że już powolutku zaczynam to mieć w bardzo głębokim poważaniu :). Miłego wieczoru!