pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Wynajem jest dla słabych. Takich którzy już nie wiedzą, co to własność. https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,32306377,neurolog-z-poznania-zatrzymany-na-dyzurze-dyrektor-szpitala.html No, ten akurat, to raczej wiedział co to jest własność. Swoją drogą, 100k PLN miesięcznie w Polsce, było mu mało? Jprdl 🤦 Sam powiedz, czy €23.5k (u mnie, ok. £20.5k) miesięcznie to mało. Odpisz, cytując
sonique Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 51 minut temu, il Dottore napisał: Wynajem jest dla słabych. Takich którzy już nie wiedzą, co to własność. Wynajem jest dla mocnych. Takich, których siła, spełnienie i poczucie bezpieczeństwa nie zależą już od posiadania dóbr ruchomych. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 16 minut temu, pairtick napisał: Swoją drogą, 100k PLN miesięcznie w Polsce, było mu mało? Znajome małżeństwo (neurochirurg i chirurg szczękowy) mają ponad 200k miesięcznie i mówią mi, że żyją od 1-go do 1-go. Autentyk! Widocznie życie w PL drogie. Ale co ja tam wiem... Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 41 minut temu, il Dottore napisał: Znajome małżeństwo (neurochirurg i chirurg szczękowy) mają ponad 200k miesięcznie Nie obraź się , ale trochę pachnie bajką z mchu i paproci. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 9 minut temu, tomek4446 napisał: Nie obraź się , ale trochę pachnie bajką z mchu i paproci. Tomek, z życia wzięte. Koleżanka mojej mamy, chirurg szczękowy. Jej mąż, fizyk - i serio, na skrzypcach sobie grywał, jak jeszcze w bloku mieszkali. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, il Dottore napisał: Wynajmu! Mój samochód jest moja własnością. Użytkuję go jak chcę, kiedy chcę, jak długo chcę, sprzedam go komu zechcę i kiedy zechcę. Wynajem jest dla słabych. Takich którzy już nie wiedzą, co to własność. Najwidoczniej czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja najmocniejsza stroną. Za to słowa kluczowe powoduja pewien rezonans miedzy uszami... Innymi słowy ja o zupie, Ty o dupie. Edytowano 8 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
michaudio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @tomek4446 Szpital w Bielsku-Białej oferuje lekarzowi za pracę na SOR-ze 108 tysięcy netto miesięcznie, i od ponad pół roku nie ma chętnych. Bo tam na dyżurze trzeba pracować... Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 30 minut temu, michaudio napisał: @tomek4446 Szpital w Bielsku-Białej oferuje lekarzowi za pracę na SOR-ze 108 tysięcy netto miesięcznie, i od ponad pół roku nie ma chętnych. Bo tam na dyżurze trzeba pracować... Otóż to. Za robotę na SOR to niewiele. Takie zarobki są atrakcyjne ale za lajtową robotę. Dlatego na całym świecie na SOR zatrudnia się skazańców - tych co muszą. Stażystów itp. SOR to dopust Boży. Jak był kowidek to osoby BEZ WYKSZTAŁCENIA MEDYCZNEGO zarabiały w Berlinie 120€/h za pobieranie wymazów z nosa w punktach ulicznych. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Za miesiac 108 tys to nie wiele? Brak slow. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Za miesiac 108 tys to nie wiele? Za robotę na SOR stanowczo za mało - dlatego też brak chętnych. Natomiast uważam że to dobre zarobki w bardziej lajtowym układzie. W niektórych krajach (nie wiem, jak w Polsce) taka praca wiąże się z narażeniem życia. I wcale nie żartuję. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, il Dottore napisał: Otóż to. Za robotę na SOR to niewiele. A ja bym się nie zgodził. Owszem trzeba zrobić porządek z SOR-ami. Ale dopóki medycy są w naszym kraju kształceni za pieniądze obywateli i na państwowych uczelniach to te 100 z hakiem to bardzo dobre zarobki. Jak młody medyk wyciągnie forsę na kształcenie z kieszeni rodziców ,jak swego czasu proponował Mentzen, może żądać ile chce,prawo rynku😁. Czy zapłacą,inna sprawa. No i coś tam ktoś przysięga,a potem ch... z tym i słuchamy w TV tylko o pieniądzach Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 7 godzin temu, michaudio napisał: 108 tysięcy netto miesięcznie Brutto. Niewiele to zmienia w przedmiotowej sprawie ale wypadaloby trzymac sie faktow. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: te 100 z hakiem to bardzo dobre zarobki Których nikt nie chce, jak widzisz na załączonym obrazku. Ludzie po prostu doskonale wiedzą, jaka to praca i (o czym właśnie się przekonujemy) to NIE JEST kwestia oferowanych pieniędzy. Bo przecież nie można tu zarzucić, że szpital personelowi skąpi. To jest przyzwoita i godna wypłata na europejskim poziomie. Więc moim zdaniem to jest kwestia specyfiki pracy. Gdyby ją inaczej zorganizować, to ludzie by pracowali chętnie i za połowę tej kwoty. Ale póki co, to do tego przedpiekla zaciągniesz co najwyżej stażystów (a i to po gruntownym zastraszeniu). Przecież na SOR dzieją się takie rzeczy, że filmy można o tym kręcić. 2 minuty temu, PanKlor napisał: Brutto. Niewiele to zmienia w przedmiotowej sprawie ale wypadaloby trzymac sie faktow. OK, brutto, ale i tak spoko. PIT w Polsce nie jest jeszcze tak złodziejski jak w innych europejskich krajach. Poza tym każdy lekarz ma działalność i możliwości odliczeń. Nie wiem, czy jeszcze ryczałt jest, za moich czasów był, itp. Odpisz, cytując
Recommended Posts